0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #300 -: Януари 17, 2011, 23:12:08 pm »
Момичета,
днес бях на преглед и чухме сърдечните тонове на бебето :lol:
Засега всичко се развива нормално и след две седмици пак.  
Искам да ви питам вземали ли сте витамини, добавки или други лекарства през бременността като за здрави зъбки например и ако да какви и кога?

Обсъди приема на каквито и да било добавки с лекаря си! Имай предвид, че повечето специалисти не бързат да изписват каквито и да било витамини и флорни таблетки за зъбите на бебето докато не приключи органогенезата. Само не пропускай фолиевата киселина!
« Последна редакция: Януари 17, 2011, 23:14:47 pm от deep »

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #301 -: Януари 17, 2011, 23:16:03 pm »
Момичета сега си проверих резултата 796.3,много се зарадвах,кажете ми по запознатите възможно ли е от прегнила да се е повлияло щото аз си правих прегнир 1500 в събота.
И искам да Ви попитам след колко време може да се види сакчето .Много Ви благодаря за подкрепата.
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #302 -: Януари 17, 2011, 23:18:46 pm »
Момичета сега си проверих резултата 796.3,много се зарадвах,кажете ми по запознатите възможно ли е от прегнила да се е повлияло щото аз си правих прегнир 1500 в събота.

да, може да се повлияе от прегнил, направен преди 2 дни.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #303 -: Януари 17, 2011, 23:28:49 pm »
Здравейте,момичета!
Най-накрая и аз се престраших да пиша тук :) Като ви гледам лентичките все сте в края,ама наистина скоро никой няма да остане тук ;)
Исках само да споделя за витамините-аз ги пия Прегнакер,откакто разбрах,че съм бременна.Не ми ги е предписвал лекар,но посред зима какви витамини да търся в плодовете?!Пък и в тези витамини си има всичко необходимо за една бъдеща мама :)
[/url]
*
« Отговор #304 -: Януари 18, 2011, 00:07:20 am »
За "зимните бременности" и аз мисля, че витамините са по-скоро необходими, отколкото обратното. И плодове и зленчуци - всичко е парниково и не е ясно изобщо откъде идва и какво има в него. То и аз се наливам с фрешове и хапвам плодове и уж нали витамини, ама дали витамини или някоя химия изливам при бебето - един Господ знае.  :? То не, че таблетките в шишенцето не са химия пак, ама поне знаеш какъв ефект да очакваш от тях.
Самото бебе не го мислете, то ще си дръпне нужното му от вашите резерви  :wink:, витамините са за мамите всъщност и ако не сте от най-здравите мацки по принцип, май не е излишно да ги пиете. Зависи си и от самата жена, организмът й, как й протича бременността и пр. Наистина вашият лекар най-добре може да прецени, защото е най-наясно със състоянието ви.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #305 -: Януари 18, 2011, 01:34:55 am »
Този тест за преждевременно раждане е супер,само да е точен.На мен ми се налага на всяка цена да избегна започване на естествено раждане и би ми бил полезен също.
TINI78, този тест не показва след 34та седмица, та не знам за какво говори този лекар. Теста е за един протеин наричаш се фетален фибронектин, който след 34та седмица вече може да си го има нормално във влагалишето. На мен ми го правиха, когато имах контракции в 26-27ма седмица и се бях паникьосала. Взима се секрет от влагалището и се изследва. Ако в тези седмици го има, тогава показва, че има шанс да родиш преждевременно. В по-късните седмици ( след 34та) може да го има и без това и наличието му не означава, че ще задъжително ще родиш скоро.

За витамините - тук при нас се препоръчват на всяка бременна, без значение на каквито и да е други фактори. Аз ги пия, ама съм малко нередовна и забравям. Както е казала Jbrul, бебето ще си вземе необходимото от вашите резерви.

Боби
« Последна редакция: Януари 18, 2011, 01:38:48 am от Bobbie »

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
« Отговор #306 -: Януари 18, 2011, 06:13:17 am »
Краси, :welcome: ,най - после дойде в темата :).
За витамини не щях и да чуя, преди да мина на диета. Купих си някакви мултивитамини за бременни от магазина, като си мислех, че няма разлика. Отново сбърках. По - добре да не ги бях пила изобщо. Споделих с доктора и той ми предписа Citra Natal Harmony, които по съдържание бяха същите като старите. Пия ги от 2 седмици и виждам огромна разлика в кожата, ноктите и косата си. Явно огромното количество плод и зеленчук, което ежедневно изяждам, съвсем не ми е достатъчно.
« Отговор #307 -: Януари 18, 2011, 08:50:12 am »
Добре дошла Краси! Много хубава и спокойна бременност ти желая.

Относно витамините, аз не съм пила нищо през цялата бременност. Вярно тя протича през месеци през които опитах от всички възможни плодове и зеленчуци, характерни за сезона. Не зная дали са били достатъчно, но ако съдим по състоянието ми (нокти, коса, кожа) като цяло, явно всичко е ОК. Но за зимните бременности, също съм на мнение че трябва да се обсъди с лекар приема на витамини и съответно да се вземат. Че то не се знае наистина какво изливаш върху бебето с това което продават в магазина. Моят лекар също ми е казвал, че бебето ще си вземе всичко което му е необходимо от мен, а вече ако на мен ми липсва нещо ще го набавяме с медикаменти (като ферофолгамата, която пия все още, защото хемоглобина ми е нисък).
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #308 -: Януари 18, 2011, 09:04:43 am »
Здравейте милички..Краси хубаво е да те видя сред нас :) Престраши се а  :wink:
Относно витамините аз съм пила само фолиева киселина и то мисля че беше до към 18 седмица..Бременността ми мина чудесно-зимна я доизкарах и по принцип имам астма,обачееее си мисля че това че не живея в България си е оказало влияние.В смисъл че тук е топло както и да го мисля.Има си студени дни но сега "зимата" температурата е към 15/16 градуса.Така че зимата тук и зимата в България е доста различни понятия :) Но всеки си ходи на доктор и именно те са хората които би трябвало да знаят и познават организма на бременната :) лек ден от мен-отивам да местя багаж :):)
*
« Отговор #309 -: Януари 18, 2011, 10:01:46 am »
Боби,прочетох в статията,която пейстна Жбрул,че може да се засече и след 34.Но след като си го ползвала,значи може би наистина не е подходящ в последния етап.А щом и е много скъп,не си струва мисля,но ще питам док все пак.

*
« Отговор #310 -: Януари 18, 2011, 10:41:51 am »
benito_79 моят трансйер беше на 26.07,а плодните сакчета ги видяхме на 18.08.Аз естествено като теб исках веднага след положителния тест да разбера дали всичко е ОК,но доктора ме върна да изчакам малко.Имай търпение мила и мисли позитивно.А за прегнила мислех,че може да повлияе само на уринния тест :ask:Стискам палци резултата да е положителени чакаме добри новини!
*
« Отговор #311 -: Януари 18, 2011, 10:47:18 am »
Здравейте, ние 3мата сме още на линия, чакаме си датата живот и здраве :)

По отношение на витамините, аз лично съм - за тях, двамата ми наблюдаващи доктори бяха на противоречиви мнения, но реших да послушам и своето усещане, все пак съм бременна с близнаци, косата в началото много ми падаше, кожата ми се белеше и като добавим и ужасното гадене до почти 5 месец, от което отслабвах - всичко това в определен момент ме накара да започна с витамини. Предписаха ми ПРЕГНАКЕЪР ПЛЮС ОМЕГА, много съм доволна, нямах странични ефекти, дразнения.

Честити сини шорти на Eille  :bori_002: :bori_002:
Добре дошли на новите мамчета - лека и приятна бременност до термин  :goodluck:

« Отговор #312 -: Януари 18, 2011, 11:39:21 am »
Хайде и аз да се запиша  :D Тези дни след раждането не знаех къде се намирам, но ето ме вече на линия....та да ви разкажа как мина.
На 10.01 сутринта като станах от леглото текнаха малко от водите и аз веднага в болницата да видим как вървят нещата. Пробата за амниотична течност даде отрицателен резултат и ме пуснаха да си ходя вкъщи, но да имам готовност. Към 17.00 часа започнаха леки болки, а и продължавах да тека по малко, така че реших да се запътвам към болницата. Пробата пак даде отрицателен резултат, но се оказа че са околоплодни води. Често се случва веществото да не се оцвети, пък водите да си изтичат. Прегледаха ме и бях с 2 см разкритие. Приеха ме , обадих се на док и той им каза да го извикат като съм с 4 см. Много мъчително получих тези 2 см. Общо взето контракциите от 17 до 20 часа се търпяха...тогава бях едва с 3 см. Докато станах 4 см успях да счупя леглото от въртене и сигурно ме чуха и на 12-я етаж. :lol: Както знаете бях против упойките, но много бързо си промених мнението и си поисках епидурална. Биха ми упойката в 01:00 часа и в 2:15 вече бях родила.След упойката всичко стана по-хубаво.Родих само с два напъна.Имам само едно конче т.е. не се разкъсах много. След раждането ме оставиха за два часа в предродилна за да ми изтече системата и после ме преместиха в стаята. Бебо го взеха, защото бил роден по-рано и трябвало да е под наблюдение и ми го дадоха не на следващия , а на по-следващия ден. В петък ни изписаха и вече сме си вкъщи.
Сега се опитвам да кърмя. Хубавото е , че бебо суче...лошото е, че нямам много кърма  :? и той успява да изсуче по 20 мл. дневно за 20 мин, кърмене. Сега го дохранвам с адаптирано мляко. Имаме колики вече и през нощта се гърчи милия. Не съм много доспала, но се справям някак си. Много се надявам да ми тръгне кърмата в следващите дни.
Ами това е от мен. Сега се връщам да ви прочета, че бая сте изписали
. :wink:
« Отговор #313 -: Януари 18, 2011, 11:47:08 am »
Виолет, радвам се да те видя :D
как разбра, че бебето изсуква само 20мл. дневно?
Пробното теглене не е показател.

Съветвам те преди кърмене да слагаш топли компреси, за да се разширят каналите и да тръгне по-лесно кърмата. Много вода - поне 3 литра дневно и като кърмиш винаги имай вода до теб.
Много лактогонни храни - овесени ядки, кисело мляко.
В краен случай безалкохолна бира или бирена мая и ще се регулира кърмата.
Пиеш ли някакъв лактогонен чай? Препоръчвам ти българския с билките, иначе и на ХИП става.
Ако имаш въпроси и проблеми, винаги може да ми пишеш.
И разбира се винаги може да се свържеш с ЛЛЛ консултант.
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #314 -: Януари 18, 2011, 11:51:21 am »
Както знаете бях против упойките, но много бързо си промених мнението и си поисках епидурална. . :wink:

:lol:

Браво мила ! Щом и само един конец...значи всичко е супер !
*
« Отговор #315 -: Януари 18, 2011, 11:52:16 am »
Много хубави новини,Виолет!Бравос!
 Развесели ме с упойката "всичко станало по-хубаво след нея"
 Щях да споделям какво съм чела,но мисля,че Жасминчето,което е с опит е по-полезна от мен...
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #316 -: Януари 18, 2011, 11:57:45 am »
Здравейте, мамчета!
Аз не пиша редовно, но пък ви чета постоянно.  :D
Вече мога да се похваля, че със сигурност чакаме момиченце  :bori_015:
И понеже вчера на прегледа с док засегнахме темата, че вече разполага с теста за преждевременно раждане, не попитах колко струва, разбрах, че е скъпичък, но колко не разбрах ? Питам, понеже съм с двурога матка и док каза, че при мен има риск от по - ранно скъсяване на шийката и преждевременно раждане.
Браво, Виолет, постепенно ще се напасват нещата, а за упойката, една моя позната, която има по - голямо детенце и на скоро роди второ, ми каза: " А, бе друго си е сега раждането, в сравнение с преди 10 години !"  :D
*
« Отговор #317 -: Януари 18, 2011, 12:36:08 pm »
Еха Виолет,браво мила!Радвам се ,че намери време да споделиш,беше ми много полезна !Успех ,ще се напаснете с малкия! :D
Цвете,честито розови памперси!
Краси ,много мило ,че се реши да се запишеш....хайде ,че се освобождават места  :lol:
« Последна редакция: Януари 18, 2011, 12:37:47 pm от moniks_s »

*
« Отговор #318 -: Януари 18, 2011, 12:37:36 pm »
Браво Виолетче! Радвам се, че е минало добре :)
И аз съм на мнението на Жасмин, че няма как да разбере колко изсуква бебчето. Аз също си мислех като теб като се роди Никол, че нямам достатъчно кърма, но не е така. Бебчето си яде достатъчно. То ако е гладно ще плаче по цял ден :) Пий повече вода и слагай бебока на цица, па то ще си расте :)

*
« Отговор #319 -: Януари 18, 2011, 12:52:20 pm »
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/ffn/

Ето за теста за евентуално преждевременно раждане.
Боби,прочетох в статията,която пейстна Жбрул,че може да се засече и след 34.Но след като си го ползвала,значи може би наистина не е подходящ в последния етап.А щом и е много скъп,не си струва мисля,но ще питам док все пак.

TINI78 в статията пише това, което Боби казва за седмиците, в които се прави теста:
"фФН може да бъде открит във цервико-вагиналния секрет до 22 г.с. и по-късно в края на последния триместър (1 до 3 седмици преди раждане). фФН обикновено липсва в секрета между 24 и 34 г.с. (5½ до 8½ месец)."
и "Лекарите правят теста обикновено между 24 и 34 г.с."

От така написаното, поне аз си правя извода, че тестът е надежден, ако се провежда между 24 и 34 ГС, именно защото в този период не е характерно в цервикално-вагиналния секрет, да се открива фетален фибронектин /фФН/ и при находка на такъв - може да се предполага преждевременно раждане. След 34 ГС, фФН вече се приема за "нормална находка" и поради това, не е сигурен показател дали раждането ще настъпи по-рано, а се залага на другите известни ни методи за оценка на риска предимно. За това и след 34 ГС, не мисля, че тестът би имал истинска "информационна тежест", тъй като и при наличие на фФН, това се приема за нормално и на лекаря "нищо не му говори" /в смисъл да му подскаже дали, или/ :wink:.
Иначе, не че не може и след 34 ГС да го направиш, но не виждам особен смисъл, поне аз, поне според информацията дотук. Питай си лекаря за всеки случай де, тук не сме лекари в крайна сметка.

Относно цената му, само съм подочувала някакви коментари от разни фармацефтични представители и то преди 2-3 месеца, когато очкаваха да получат такъв, но и те самите нямаха точна представа колко би струвал. Спрягаха някакви цифри между 200-600 лв., но си беше само гадаене и от тяхна страна, на базата на цената на аналогични продукти, които предлагат. Така че, изобщо не е нещо официално като цифри, това което споменавам, а само казвам какво коментираха по въпроса самите търговци. При всички случаи обаче, като нов за нашия пазар продукт - очкаванията им бяха да е скъпичък, а не обратното.

violett Радвам се, че сте добре и си се разминала с едно конче само. Ще се нагодите с кърменете щом бебо налита да суче, а как да увеличиш кърмата - методи и начини много, мамите с опит ще помагат за това /те вече помагат де/. За мен лично, по-трудно решеимият проблем с кърменето е, ако човечето не иска да суче, за кърмата някак по-решимо ми изглежда на този етап поне.  :lol: Иначе за упойката, не си първата родилка, която е била "твърдо против", ама като почне екшъна бързо да размисли по въпроса - добре, че сега има как да се реагира светкавично на такива промени в мнението на родилката.  :D Едно време, къФ ти епидурал, че и анестезиолог, който да може да го постави...мани, мани.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!