Крис, Марги, Дидке, Жули при мен, Слава Богу, всичко е наред! Чухме сърчицето и вече се поуспокоих. Сега само да мина 3 и 4-тия месец и съвсем ще се успокоя
. Д-р Персенска е страхотна! Наистина в Клиника "Малинов" ми направиха много добро впечатление. Почти нищо не се е променило. Всичко е спокойно, нормално и много приятно. Може да е малко тесничко, но пък е пълно с много добри емоции и въобще приятна атмосфера. А, колко двойки видях!!! И д-р Стаменов си циркулираше спокойно и обръщаше внимание на всички пациенти при него - ту на 4-тия етаж, ту на 1вия. Въобще си кипеше дейност, която въпреки движението почти не се забелязваше и не натоварваше пациентите. А, когато бях в Майчин дом се запознах случайно с проф. Кременски, който също е страхотен човек. Той имаше и групи със студенти по медицина, на които водеше часове в една от стаите. В лабораторията на хематологията пък ме посрещнаха сутринта с топло кафе, което много ми се щеше да изпия, но не мога, защото ми е забранено заради сърцето (вдигам пулса много). Въобще, останах очарована от всички и благодарна на всички. Само не и на касиерките от гишета на Централана гара на фирма "Юнион-Ивкони", които не само ми объркаха часа на билета и вместо, както исках в 20 часа да пътувам, те писали 8 часа на билета, ами и после отказаха да поправят грешката си и не ме допуснаха да се кача на автобуса от 20 часа. Е, да, пътувах с влака и на следващия ден пристигнах към 6:30 в Бургас, а бях от 7-18 часа на работа и се получи малко натоварено. Но, още в петък пуснах жалба в централния офис на фирмата по е-майла и те ми отговориха да изпратя копия на документите, може и по пощата, като посоча номера на жалбата, който те ми дадоха. Копирах ги и в понеделник ще ги изпратя по куриер, за да съм по-сигурна, че ще пристигнат. Ако не беше тази ситуация, престоят ми в София щеше да е перфектен.
Крис, мисля си, че може би, най-вероятно, ми се ще, да ми водят ЖК-то в Токуда, където после да родя и с епидурална упойка, заради проблемите, които имам със сърцето, а и анемията. Все пак сме и отрицателен резус фактор, и е много вероятно да се прелива кръв на бебчо (на сестра ми са й преливали като бебе, а и на мен също, карала съм 2пъти жълтеница). Така че, болничното заведение трябва да има много добра неонатология с възможност за кръвопреливане. Гледах възможностите и те се ограничиха, по мое мнение, до "Майчин дом", "Св. Ана", "Токуда". И тъй като имам проблеми и със сърцето си мисля, че най-удачният вариант за мен ще е "Токуда". Но, проучих, и там не можеш да отидеш веднага да раждаш, а трябва поне 2 месеца да си бил техен пациент, тоест под тяхно наблюдение, за да можеш да родиш там. Е, цената е доста соленичка, но пък то и без това навсякъде се плаща вече, ако искаш да родиш спокойно и под наблюдение... Другият минус е, че ако нещо се случи и се наложи допълнителен престой освен 3те дни, то тогава се заплаща още, което вече е дооооста соленичко.... В "Майчин дом" казват, че е добре, но не знам добър специалист там освен проф. Дяволов, но поради името му
нещо не ми се ходи при него
В "Св. Ана" пък трябва се ражда наравно с циганките и някакси ентусиазмът ми преминава... Не, че имам нещо против тях, просто като ще плащам поне искам малко повече внимание и спокойствие...
Ти, какво мислиш по въпроса? Как виждаш нещата?