0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на rosefromstars
« Отговор #640 -: Февруари 11, 2012, 15:58:14 pm »
Възможно е да е от желязото, не се притеснявай:) Сигурна съм,че всичко е наред :)
« Отговор #641 -: Февруари 12, 2012, 14:00:16 pm »
Може, Янинче, знам ли... Но, направо си беше кошмар! Ох, дано съвсем да премине. Голям майтап ще е, ако се окаже, че имам и желязо-дефицитна анемия и бета таласамия :Р . Утре ще пусна контролите за да видя какво е положението на серумното желязо, феритина, ТСХ-то и ПККто... Радвам се, че при теб всичко е наред и ти желая спокойни и щастливи месеци  :cloud9: .
« Отговор #642 -: Февруари 12, 2012, 19:33:52 pm »
Мерси и на теб! :D
« Отговор #643 -: Февруари 13, 2012, 13:17:24 pm »
 Рози :balk_21: :balk_21: :balk_21: :bighug: :goodluck:
*
« Отговор #644 -: Февруари 13, 2012, 16:53:34 pm »
Розичке, миличка, сега видях прекрасната новина! Много се радвам за теб  :bighug: :ballons: :youwoman: Пожелавам ти леки и щастливи девет месеца и после най- сладкото бебче!!!
« Отговор #645 -: Февруари 13, 2012, 19:47:44 pm »
Дай Боже, Вале! И аз те гушкам, Марги!
Сега пък имам висок пролактин... Въобще гадна работа... Добре, че утре вече ще пътувам за София и в сряда съм на преглед...
Жули, ако все още наминаваш, ти какво мислиш за високия пролактин?
*
« Отговор #646 -: Февруари 13, 2012, 20:29:01 pm »
Пролактина по време на бременност е абсолютно нестабилен,първо ,че много се влияе от стреса и второ много,много се покачва по време на бременността.Моят беше двоен въпреки,че си приемах бромокриптин и д-р Начев каза ,че няма проблем.Спря бромокриптина,защото каза,че по време на бременността не може да има висока стойност на пролактина.
Въпреки аденома ми,който драстично променя пролактина при мен,от 8-ма седмица не приемам лекарства.Предупредиха ме ,че има малък шанс аденома да нарастне без лекарства,но е по-добре без лекарства за пролактина!
Така че не се притеснявай,нормално е! :D  

« Отговор #647 -: Февруари 13, 2012, 21:04:31 pm »
Жулинце, ще те нагушкам сладка! Благодаря ти много за инфото и за това, че ме наглеждаш! Радвам се, че ви има всичките! Цунки!  :kiss: :bighug: :grouphug2:
П.П. Ох, поуспокоих се.
*
« Отговор #648 -: Февруари 13, 2012, 21:17:26 pm »
Няма проблеми миличка :)
Колко са ти реф.стойности за бременни или не пише и какъв е резултата? :D

« Отговор #649 -: Февруари 13, 2012, 21:27:42 pm »
Prolactin 971.10 mkIU/mL ( Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 ) )

Изнамерих референтните стойности при бременност и те са:
Бременни І триместър: 190 - 4050 mkIU/mL
Бременни ІІ триместър: 950 - 5640 mkIU/mL
Бременни ІІІ триместър: 1100 - 7400 mkIU/mL

Така че, вече наистина се поуспокоих.

Виж, Жули, намерих един стар пост относно високия пролактин: "Права си, че е нормално бременните да са с по-високи нива, но отново има граници за съответния месец. Не може да съм например във втори месец, а стойностите ми да са за седми. Високият пролактин е опасен до 3-4 месец, защото колкото пролактинът е +, толкова прогестеронът е -. След образуването на плацентата пролактинът вече не е толкова страшен. Май така стоят нещата."

Може би, затова си пила утрогестан? Ти имаше ли изменения в стойностите на прогестерона?
« Последна редакция: Февруари 13, 2012, 22:02:00 pm от rosefromstars »
*
« Отговор #650 -: Февруари 14, 2012, 10:01:44 am »
Не..изписаха ми го,защото такъв е стандарта в клиниката,иначе стойностите ми си бяха ОК.Док каза,че няма да ми навреди и да си го слагам,после пък го продължих малко повече заради прокървяванията..

Но и аз знам ,че при бременни има съвсем съвсем различни стойности на пролактина..да не говорим и че този хормон ако трябва да го изследваш както трябва,поне 1 час трябва да си отделиш.Спокойствие,без сутиен и бла бла бла.

Е,сигурно ако ми беше 7000 пролактина Начев можеше и да продължи с бромокриптина,но се съмнявам,каза само Л-тироксин..

Както и да е,радвам се ,че си се поуспокоила :) цуфки

« Отговор #651 -: Февруари 14, 2012, 22:49:23 pm »
Благодаря ти, Жули! Радвам се за теб и ти желая най-щастливите  :cloud9: :cheerleader: !  Утре ще съм в София за прегледа и може би ще пиша чак в петък. Стисткайте ми палци! Гушкам ви всички!  :bighug: :bighug: :bighug:  :grouphug2:
*

dida771

• 1165
  • Да ни върви по вода! Дай Боже!
« Отговор #652 -: Февруари 15, 2012, 19:40:54 pm »
Всичко ще е ОК!  :bighug: :hug2: yahoo_17 :balk_64: :balk_602:
*
« Отговор #653 -: Февруари 15, 2012, 22:31:39 pm »
Стискам силно палци утре да е ок :) и аз утре отивам при един друг лекар (не този дето до сега ме следи), че нещо моя не ми харесва особено....все повече се чудя дали искам той да ме изражда....та ще видим, дано и двете имаме хубави новини утре  :lol:

« Отговор #654 -: Февруари 18, 2012, 11:05:03 am »
Крис, Марги, Дидке, Жули при мен, Слава Богу, всичко е наред! Чухме сърчицето и вече се поуспокоих. Сега само да мина 3 и 4-тия месец и съвсем ще се успокоя :) . Д-р Персенска е страхотна! Наистина в Клиника "Малинов" ми направиха много добро впечатление. Почти нищо не се е променило. Всичко е спокойно, нормално и много приятно. Може да е малко тесничко, но пък е пълно с много добри емоции и въобще приятна атмосфера. А, колко двойки видях!!! И д-р Стаменов си циркулираше спокойно и обръщаше внимание на всички пациенти при него - ту на 4-тия етаж, ту на 1вия. Въобще си кипеше дейност, която въпреки движението почти не се забелязваше и не натоварваше пациентите. А, когато бях в Майчин дом се запознах случайно с проф. Кременски, който също е страхотен човек. Той имаше и групи със студенти по медицина, на които водеше часове в една от стаите. В лабораторията на хематологията пък ме посрещнаха сутринта с топло кафе, което много ми се щеше да изпия, но не мога, защото ми е забранено заради сърцето (вдигам пулса много). Въобще, останах очарована от всички и благодарна на всички. Само не и на касиерките от гишета на Централана гара на фирма "Юнион-Ивкони", които не само ми объркаха часа на билета и вместо, както исках в 20 часа да пътувам, те писали 8 часа на билета, ами и после отказаха да поправят грешката си и не ме допуснаха да се кача на автобуса от 20 часа. Е, да, пътувах с влака и на следващия ден пристигнах към 6:30 в Бургас, а бях от 7-18 часа на работа и се получи малко натоварено. Но, още в петък пуснах жалба в централния офис на фирмата по е-майла и те ми отговориха да изпратя копия на документите, може и по пощата, като посоча номера на жалбата, който те ми дадоха. Копирах ги и в понеделник ще ги изпратя по куриер, за да съм по-сигурна, че ще пристигнат. Ако не беше тази ситуация, престоят ми в София щеше да е перфектен.  
 Крис, мисля си, че може би, най-вероятно, ми се ще, да ми водят ЖК-то в Токуда, където после да родя и с епидурална упойка, заради проблемите, които имам със сърцето, а и анемията. Все пак сме и отрицателен резус фактор, и е много вероятно да се прелива кръв на бебчо (на сестра ми са й преливали като бебе, а и на мен също, карала съм 2пъти жълтеница). Така че, болничното заведение трябва да има много добра неонатология с възможност за кръвопреливане. Гледах възможностите и те се ограничиха, по мое мнение, до "Майчин дом", "Св. Ана", "Токуда". И тъй като имам проблеми и със сърцето си мисля, че най-удачният вариант за мен ще е "Токуда". Но, проучих, и там не можеш да отидеш веднага да раждаш, а трябва поне 2 месеца да си бил техен пациент, тоест под тяхно наблюдение, за да можеш да родиш там. Е, цената е доста соленичка, но пък то и без това навсякъде се плаща вече, ако искаш да родиш спокойно и под наблюдение... Другият минус е, че ако нещо се случи и се наложи допълнителен престой освен 3те дни, то тогава се заплаща още, което вече е дооооста соленичко.... В "Майчин дом" казват, че е добре, но не знам добър специалист там освен проф. Дяволов, но поради името му :) нещо не ми се ходи при него  :wink: В "Св. Ана" пък трябва се ражда наравно с циганките и някакси ентусиазмът ми преминава... Не, че имам нещо против тях, просто като ще плащам поне искам малко повече внимание и спокойствие...
Ти, какво мислиш по въпроса? Как виждаш нещата?
« Последна редакция: Февруари 18, 2012, 11:17:49 am от rosefromstars »
*
« Отговор #655 -: Февруари 18, 2012, 11:30:35 am »
Kris май беше във Франция,но тя ще каже :)
Радвам се ,че сте чули сърчицето,вече официално честито!Безпроблемни 9 месеца с пухкав финал накрая :)

« Отговор #656 -: Февруари 18, 2012, 11:33:30 am »
Благодаря ти, Жулинце! А ти какво мислиш за болниците?
*
« Отговор #657 -: Февруари 18, 2012, 11:46:41 am »
И аз бях за Токуда в началото,но се отказах..най-вече заради парите..Колебаех се между Майчин дом и Шейново,но май си ме влече към Шейново :)  :D

*
« Отговор #658 -: Февруари 18, 2012, 14:03:17 pm »
Честитооооо сърчице :) Само хубави новини от тук нататък :)
Здрасти ;) Както Жули ти е писала аз съм във Франция, за това едва ли бих могла да ти дам съвет за болницата. За преливането на кръв, аз знам че се прави само ако бебето е положителен фактор и майката е правила анти тела по време на бременноста, а относно жълтеницата, казват наобратно че като са ти били анти-Д-гамма глобулин бебето няма такава. Гаранция няма ест на 100% но е абсолютно възможно бебето ти да няма жълтеница, за това не го мисли от сега :) А за болницата, ест по-добре е да си ня място където знаеш че има по-добра техника, но аз мисля че ще е най-добре да питаш в някоя темичка на вече родилите мами да ти кажат къде с какви впечатления са останали. Тук във Франция можеш да раждаш или в болница или в клиника. В клиника уж е по-добре защото е на частно и отношението е по-добро и т.н и струва малко по-скъпо. Но в клиниките нямат никакви специалисти и апаратури (незнам защо) и ако нещо не е така с бебето, даже и жълтеница го откарват в болница, докато ти оставаш в клиниката.... За това аз реших да раждам в болница...Незнам защо всички французойки тук ме съветват за клиника само, просто не мога да си представя да отведът бебето ми някъде докато аз си лежа в клиниката 3 дена...

« Отговор #659 -: Февруари 18, 2012, 17:03:12 pm »
 Ей Рози ,браво слънчице. Страхотна новина миличка :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:. Вече официално честито и от мен и само хубави неща до края на бременноста. И на финала ,разбира се едно сладичко , здравичко и пухкаво бебенце :bori_017:. Много те гушкам сладка и да знаеш ,че всичко ще е ОК :balk_602:. С теб съм :balk_21: :balk_21: :balk_21: