0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 83
« Отговор #520 -: Октомври 18, 2012, 16:56:55 pm »
Добре дошли на всички нови мамчета!!! Ikar с теб сме по едно и също време....много готино :-)
« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 17:01:27 pm от krasunka »
Краси

*
« Отговор #521 -: Октомври 18, 2012, 17:02:28 pm »
Нямам много време да пиша в форуми, защото се грижа за малкия ми син, а чакам и двете зайчета да се появят скоро, но да споделя моя опит. И двете ми бременности са след Икси. Първия път родих нормално при д-р Диков, който ми беше препоръчан от д-р Сигридов, защото има много опит с нормални раждания и секцио. И въпреки,че ми се появи херния в 7 месец и двамата бяха единодушни, че мога да си родя нормално щом искам.
Сега ще раждам при д-р Лазарова отново нормално, ако са главично разположени. Тя има много опит с близнаци и нормално и секцио. Но ако се извъртят - ще е секцио.  Ако д-р Диков беше още в Токуда, щях да си родя пак при него, но вече не е там.

Д-р Диков е в Шейново. Едно момиче беше дошло чак от Смолян, за да роди при него. Тя е медицинска сестра, а таткото анестезиолог. Останах с впечатление, че д-р Диков е много добър лекар.
« Отговор #522 -: Октомври 18, 2012, 17:22:28 pm »
Здравейте момичета,
аз плахо влизам в темата,макар че май още ми е раничко.Пожелавам на всички ви безпроблемно време до термин и раждане след това.
Ще ви задам малко глупав въпрос, но понеже съм в седмицата, в която мин.год.направих аборт, и ми е леко притеснено, ще си питам. От 3 дни всяка вечер имам силни ПМС болки в корема, пия но шпа,но не намаляват - и това се случва само вечер и са различни от тези през деня, които не ме притесняват и знам,че са нормални. Нямам зацапване и това ме успокоява,но случайно бях прочела,че ако болките са такива,това не е много на добре, та се чудех някоя от вас дали си спомня подобно нещо и как се е справила?

Здрасти и добре дошла :)
Аз съм с такива болки от самото начало, като сега вече към четвъртия месец поизчезнаха. За мен бяха странни тъй като аз никога не съм имала ПМС болки преди. Моята АГ ми каза, че са нормални стига да не са режещи. Не се притеснявай и всичко ще бъде наред. И аз от самото начало съм на но-шпа. Повече почивка и спокойствие и всичко ще се нареди :)

« Отговор #523 -: Октомври 18, 2012, 17:29:10 pm »
linapoli, ikar, добре дошли  :)
Пожелавам ви леки 9 месеца и здрави бебчета на края.

Боги, надявам се и при мен вече това зацапване да спре, за да може да съм по-спокойна до края. Важното е, че бебчо е добре :)
« Последна редакция: Октомври 18, 2012, 17:30:54 pm от zuzenceto »

*
« Отговор #524 -: Октомври 18, 2012, 20:30:42 pm »
Момичета, благодаря за пожеланията!
Красунка, какво съвпадение!!! Вероятно ще се засичаме на прегледите.
« Отговор #525 -: Октомври 18, 2012, 21:18:53 pm »
Момичета,попадали ли сте на калкулатор,който да изчислява гестационните седмици при трансфер на 2-ри ден?Опитвам се да помогна на една приятелка,но нищо не откривам.
*
« Отговор #526 -: Октомври 18, 2012, 22:08:16 pm »
да ползва такъв за трети ден, като напише следващ ден за трансфер не става ли?
този например:
http://www.ivf.ca/fet3dayduedate.php
*
« Отговор #527 -: Октомври 18, 2012, 22:26:03 pm »
А може да използва първия калкулатор, който изчислява по деня на пункцията. На мен си ми дава едни и същи г.с. като този за трансфер на 5-ти ден, какъвто правихме при този опит.
« Отговор #528 -: Октомври 19, 2012, 08:24:46 am »
Аз го ползвам този калкулатор и й го препратих,но се чудехме къде да въведе датата.Другото,което ми идва наум е,че като й дадат снимка на следващия преглед,там пише в коя седмица е и да нагласи някак датата в калкулатора.Все пак благодаря за помощта и хубав ден на всички.
« Отговор #529 -: Октомври 19, 2012, 08:42:00 am »
Добро утро,момичета!Имам един въпроскъм бременните,които имат случайно правена конизация преди забременяване.Моята конизация е правена преди 5 години,но сега като напредва бременността все за шийката мисля.Искам да Ви попитам наложи ли се при вас серклаж?И ако да в кой месец?Онзи ден д-р Сигридов ми я примери и беше 3 см.Не знам при каква дължина и правят серклаж.Оххх само да дойде края,всяка седмица все за нещо ново се притеснявам,Успешен ден на всички ви:)
*
« Отговор #530 -: Октомври 19, 2012, 08:49:30 am »
Добро утро,момичета!Имам един въпроскъм бременните,които имат случайно правена конизация преди забременяване.Моята конизация е правена преди 5 години,но сега като напредва бременността все за шийката мисля.Искам да Ви попитам наложи ли се при вас серклаж?И ако да в кой месец?Онзи ден д-р Сигридов ми я примери и беше 3 см.Не знам при каква дължина и правят серклаж.Оххх само да дойде края,всяка седмица все за нещо ново се притеснявам,Успешен ден на всички ви:)
Емилия, мисля, че д-р Сигридов ще направи преценка необходим ли е серклаж според твоя случай.
Може да пишеш на Врабчо, тя е с конизация преди забременяване.
Не ти помогнах много, но се опитай да си спокойна. Довери се на лекаря и всичко ще е наред :wink:

*
« Отговор #531 -: Октомври 19, 2012, 10:12:54 am »
Писала съм почти във всички теми на бременните по повод раждането.
Аз съм с 2 операции и едно нормално раждане (последното). Категорична съм в предимствата на нормалното раждане.
Както вече се писа, инвитрото не е никакъв показател за секцио сам по себе си. Това си е една нормална бременност независимо от начина на забременяване.
По света показания не са нито тесен таз, нито възраст, нито дори седалищно предлежание. Важен е опитът и познанията на лекаря.
В България повечето лекари се страхуват от нормалните аждания. Не им се занимава с часове изчакване, проследяване, наблюдение. Много по-лесно е да плануваш една операция.
Обаче... Рисковете са за сметка на пациента.
Ако съдът работеше често по такива случай, друго щеше да бъде. Защото у нас почти няма статистика за усложненията след секцио. А те садоста и доста неприятни.
Природата ни е създала да раждаме нормално. Нужно е малко повече да си вярваме. :D
Здрави бебета и майки около термин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #532 -: Октомври 19, 2012, 11:37:50 am »
Момичета, вчера установих, че ми се появяват стрии по едната гърда :lol:. Та питането ми е с какво мажете гърдите. Аз досега само шкембата мажех с Мама Дона на Чико и съм доволна. Мислех за някакво олио за гърдите. Някакви идеи?
*
« Отговор #533 -: Октомври 19, 2012, 11:42:47 am »
Аз мажа и шкембето и гърдите с Мама Дона на Чико и засега няма нищо

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #534 -: Октомври 19, 2012, 12:08:47 pm »
моя приятелка е с конизация и тук и бяха казали задължително серклаж и раждането да е секцио.В 12-та г.с. замина за Германия(вече живее там за постоянно)и там не и правиха серклаж и си роди нормално около термина и без проблеми.
 Аз първото го раждах в Белгия и въпреки гестационен диабет и прееклампсия,ми казаха да раждам нормално.Е накрая не стана работата и ме резнаха,но си стигнах до магарето и напъните и чак тогава.
<br />
« Отговор #535 -: Октомври 19, 2012, 13:42:04 pm »
корем и гърди мажа с олиото против стрии на Икаров, цялото тяло мажа с гела на Джонсън, преди това с олиото на Ниева, като цяло гледам да е някакво олио. Не вярвам много много в анти-стрии илачите, мисля, че е до еластичност на кожата.
*

лилия13

• 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
« Отговор #536 -: Октомври 19, 2012, 14:16:44 pm »
Аз мажа с ELANCYL,точно за стрии,мажа от 2-3 месец,не съм от най редовните,засега няма дано да е така докрай,но много мами казват,че се появяват след раждането ,затова не трябва да спираме да мажем след това..)))Също комбинирам и с какаово малсло съм смесила една бабина рецепта,много овлажнява мазничка е..)))Зависи наистина от кожата,но и кожата ако е хидратирана добре ,се подава по малко ..)))
*
« Отговор #537 -: Октомври 19, 2012, 14:30:19 pm »
White, а според теб сега когато ще раждам разликата между децата ще е около година и 10 месеца, дали ще може се класирам за нормално раждане, като първото е секцио?

« Отговор #538 -: Октомври 19, 2012, 15:27:09 pm »
Еми, аз съм с конизация, правена преди 2 години. При мен изрязаната част е много малка 5-6 мм, което също има значение. В началото най-голямото ми притеснение беше шийката и всъщност с това започна първия ми преглед при д-р Сигридов, като му казах за конизацията. Шийката вървеше около 3.9 см и към 16-17 г.с. се оказа, че се скъсила на 3.2 см. Д-р Сигридов ми върна Утрогестана 2х2 и беше категорично против серклаж в моя случай. Имаше един период, в който я проследявахме всяка седмица. Сега в 30 г.с. ми е 3 см и продължавам с Утрогестана. Ти си в началото и има време да се прецени дали ще се наложи серклаж.

Боги, аз и корема, и гърдите, и краката мажа с Мама Дона на Чико. За ELANCYL съм чувала само добри отзиви, но на мен ми идва малко скъп. Ако решиш да си го купиш има опаковка по 400 мл, която излиза по-изгодно от тази от 150 мл.

White, и моето мнение е, че повечето лекари препоръчват секцио, тъй като наистина им е по-удобно от организационна гледна точка.

Аз днес бях на изследване за гестационен диабет в МД и резултатите са добри. Боги много точно ми обясни къде и как, за да не се лутам из дебрите на МД  :lol:.
« Последна редакция: Октомври 19, 2012, 15:28:46 pm от Врабчо »
*
« Отговор #539 -: Октомври 19, 2012, 15:43:32 pm »
White, а според теб сега когато ще раждам разликата между децата ще е около година и 10 месеца, дали ще може се класирам за нормално раждане, като първото е секцио?
При първото и второто ми дете разликата е точно такава. Готвех се за нормално, но девойкта така и не пожела да тръгне. Влоши се мозъчният кръвоток и се наложи да я извадим на термин.
Довери се на д-р Сигридов, няма да сбъркаш. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери