Гане за теб не е терорист разбира се. За нас да, той се е борил за нашето освобождение, поради което, като вече казах ,смятам, че е най-великият българин. От гледна точка на турците обаче, той се е борил за отцепване на територия, която те са държали 500 години. За тях той е бил терорист подкопаващ целостта на Османската империя. Нищо странно няма в това, че са се опитвали да го хванат и убият. Странното ( и срамното) е, че са успяли . А по начина по който са го направили, това не е без българска помощ( разбирай бездействие). А ако не се учим от историята, тя се повтаря.
Jam,това също трябва да ги учим, съгласна съм, това е и истината. Но аз честно казано не смятам да оставям способността на децата си да мислят, на произвола на съдбата, че да чакам като пораснат да си правят изводи. Ще ги насочвам към размишления доста преди това. Не смятам да рискувам да не могат да са в състояние да направят един елементарен анализ на историческо събитие. Не е кой знае колко сложно обяснението защо турците са искали Левски мъртъв. Естествено не в детската градина. В детската градина трябва да научат кой е от „нашите“, и повече от това не им трябва. Тоя баща е можел да се въздържи и само да потвърди фактите,а не да набие в главата на детето такива неща, които звучат все едно Левски е бил лош човек,
Буболина, моля не се опитвай да ме изкараш, че не уважавам Левски, изрично съм написала какво мисля аз за него.