0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

Обикнах го този човек  :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ми сърди се на сегашното правителство, те са подписали договора :wink:
А и днес назначение на Делян Пеневски за шеф на ДАНС, прекрасно просто...
Колкото до статията, Киселке, чак тенденциозна не е. Ако се позамисли малко човек и се огледа, много неща в нея са верни, за съжаление. И е жалко, че много хора не могат да видят по-далеч от носа си :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
"Защо правят по 11 деца, като не могат да броят до 10", възмути се той.

Обикнах го този човек  :lol:
Аз пък винаги съм го харесвала  :wink: Вярно, на моменти малко краен, но е интелигентен и праволинеен. Не като тая подлога Сидеров, който се върти като фурнаджийска лопата, пък накрая и другите изкарва виновни.... :x
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Хе хе, Киселска,не е статия, а е интервю. ..Предполагам,познаваш човека?? да ви честитя назначението на Д.Пеевски за председател на ДАНС.Смятам,знаете от коя партия е този"младеж",какъв професионален опит има,какъв личен опит има и какъв опит има майка му..Честито! Ами,да,новото правителство прави нещо,нещо,като нищо......Мамка муууууууу :x
/www.mamaibebe.com][/url]
*
А някои говореха да се избере по-малкото зло....
На това правителство не желая да дам никакъв шанс!
*

Ganka

• 5926
Меци, те ти го по-малкото зло...
И журналисти почнаха да бият - Люба Кулезич в Пирогов, пребита :?
Боже, пази България :(

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Бубулина

• *
  • 1352
А някои говореха да се избере по-малкото зло....
На това правителство не желая да дам никакъв шанс!
:good_post:

*

Ganka

• 5926
Ами честито, още един специален кадър в Министерство на образованието, дето не харесва Левски и Ботев :x
http://www.gledaigo.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B0/

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Гане, ти да видиш моя потрес, когато една вечер взимам детето от градина и чувам разговор между друго дете от групата и баща му - детето обяснява как са учили за Левски и как са го обесили турците, а бащата (не е турчин, а е образован българин на около 35 години) троснато му каза - "Ами ще го обесят, той е бил терорист! Нарушавал е законите на държавата и затова са го обесили!"

не е като да не е прав, чисто формално, нали... но колко много изводи можем да си направим от една такава позиция....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Ganka

• 5926
 8O 8O 8O
Потресох се, честно :(

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Гане, ти да видиш моя потрес, когато една вечер взимам детето от градина и чувам разговор между друго дете от групата и баща му - детето обяснява как са учили за Левски и как са го обесили турците, а бащата (не е турчин, а е образован българин на около 35 години) троснато му каза - "Ами ще го обесят, той е бил терорист! Нарушавал е законите на държавата и затова са го обесили!"

не е като да не е прав, чисто формално, нали... но колко много изводи можем да си направим от една такава позиция....
Не е за малко дете такова обяснение, но честно някой ден като пораснат моите аз същото ще им обясня, ама не така еднолично. Моят тукашен учител по история викаше „героят на едни е терористът на други“ - и е точно така, не виждам причина да не си науча децата на това. Защото всеки медал има 2 монети . Тоя баща принципно е прав, просто децата са много мънички да го разберат. Щото на мен това не ми пречи да уважавам Левски и да смятам, че е най-великият българин ( макар да не си падам по идеализации), но едно дете не може да ги схване още тези нюанси. В тази възраст идеализацията и патриотизма са по-важни от истината, така мисля аз.
« Последна редакция: Юни 15, 2013, 17:19:04 pm от Bobbie »

*

Ganka

• 5926
Извинявай, ама терорист на какво? Българин, който се бори против окупация. За мен не е терорист. Турците не са имали работа тук, така че не виждам какъв терорист е Левски. Ако беше саботирал турската държава, тогава да го броим терорист. Айде аман от криворазбрана цивилизация :?

*

Бубулина

• *
  • 1352
Боби, пожалИ поне една светиня, молиМ!  Нека оставим кокалите на "терориста"Левски да почиват в мир!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
аз предлагам да оставим на децата като порастнат, сами да си правят преценките и изводите.

а онова, на което трябва да ги научим ние, е че Васил Левски се е борил за чиста и свята република на българите.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
 Гане за теб не е терорист разбира се. За нас да, той се е борил за нашето освобождение, поради което, като вече казах ,смятам, че е най-великият българин. От гледна точка на турците обаче, той се е борил за отцепване на територия, която те са държали 500 години. За тях той е бил терорист подкопаващ целостта на Османската империя.  Нищо странно няма в това, че са се опитвали да го хванат и убият. Странното ( и срамното) е, че са успяли . А по начина по който са го направили, това не е без българска помощ( разбирай бездействие). А ако не се учим от историята, тя се повтаря.

Jam,това също трябва да ги учим, съгласна съм, това е и истината.  Но аз честно казано не смятам да оставям способността на децата си да мислят, на произвола на съдбата, че да чакам като пораснат да си правят изводи. Ще ги насочвам към размишления доста преди това.  Не смятам да  рискувам да не могат да са в състояние да направят един елементарен анализ на историческо събитие. Не е кой знае колко сложно обяснението защо турците са искали Левски мъртъв. Естествено не в детската градина. В детската градина трябва да научат кой е  от „нашите“, и повече от това не им трябва.  Тоя баща е можел да се въздържи и само да потвърди фактите,а  не да набие в главата на детето такива неща, които звучат все едно Левски е бил лош човек,

Буболина, моля не се опитвай да ме изкараш, че не уважавам Левски, изрично съм написала какво мисля аз за него.

*
а е образован българин
Това как го разбра? Най-малко му липсват достатъчно познания по история на България.
Чудя се как си се сдържала да не репликираш, аз бих реагирала, особено ако е пред децата.

Според мен това са единици комплексари, които чули нещо и решили да се правят на интересни без да положат усилие да прочетат повече. Моите наблюдения са, че дори и по-младото поколение родители възпитава децата си в уважение към историята и героите ни.
« Последна редакция: Юни 16, 2013, 10:30:22 am от cygnus »
*

Ganka

• 5926
Боби, изобщо не ме интересува гледната точка на турците, най-малко защото не са имали работа тук. И не смятам да набивам глупостите на турските депутати в главите на децата си.

*

Бубулина

• *
  • 1352
Това как го разбра? Най-малко му липсват достатъчно познания по история на България.
Чудя се как си се сдържала да не репликираш, аз бих реагирала, особено ако е пред децата.

Според мен това са единици комплексари, които чули нещо и решили да се правят на интересни без да положат усилие да прочетат повече. Моите наблюдения са, че дори и по-младото поколение родители възпитава децата си в уважение към историята и героите ни.
Боби, изобщо не ме интересува гледната точка на турците, най-малко защото не са имали работа тук. И не смятам да набивам глупостите на турските депутати в главите на децата си.
Можем разбира се, да обясним на децата си, че годините турско турско робство и претопяване на българската цивилизаця, от гледната точка на турците си е просто присъствие...Можем да им обясним, че от тяхна гледна точка, Баташкото клане е "показателен антитерористичен акт с цел потушаване на бъдещи и евентуални размирици"....
А можем и да им прочетем следният цитат на Босилка Керелова: "„Моят свекър отиде да посрещне башибозуците, когато селото беше заобиколено, и се срещна с Ахмед ага, който каза, че иска да се събере оръжието от селяните. Трендафил отиде и го събра. След като то беше предадено, стреляха по него с пищов и куршумът му одраска окото. Тогава чух Ахмед ага да заповядва със собствените си уста Трендафил да бъде набит на кол и опечен. Думите, които използва, бяха „Shishak aor“, което на турски означава да се набие на шиш като парчетата месо, наречени „кебап“. След това взеха от него всичките му пари, съблякоха му дрехите, извадиха му очите и зъбите и го набиха на кола бавно, докато той излезе през устата му. След това те го опекоха на огъня още жив. Той живя половин час в продължение на ужасната сцена. По това време бях съвсем близо до Ахмед ага. Освен мене тук се намираха няколко български жени. Ние бяхме обкръжени от башибозуци, които ни ограждаха от всички страни, и бяхме принудени да гледаме какво става с Трендафил.“ „По времето, когато ставаше това, синът на Ахмед ага взе детето от гърба ми и пред очите ми го насече на парчета със сабята си. Овъглените останки на Трендафил лежаха там един месец и тогава бяха погребани.“
И да ги оставим те да решават на кой да вярват и чия гледна точка да приемат. На терористите или на другите...

Ако робството не е зло, нищо не е зло.

Ейбрахам Линкълн

*

Bobbie

• *
  • 5701
Ох Божееее, отивам да си посипя главата с пясък.
Буболина, зверствата извършени от турците към българите нямат нищо общо с това, за което говорим. А за което аз говоря, щото вие  честно вече не знам за какво говорите, е че Левски е убит, защото... следва обяснение. За разлика от тези необясними зверства и Батак и всичките други иродщини, които са правени, убийството на Левски е било съвсем закономерно, имайки предвид какво е организирал той. Как свързва набиванията на кол и избиването на деца с това, честно не мога да разбера, нито смятам да си напъвам мозъчето да го разбирам вече. Какво точно се опитваш да кажеш с тези цитати- че е някакво зверство от страна на Османската имерия да поиска обесването на Левски ли? Ми не е. Всъщност е едно от малкото неща направени без зверства, да не говорим абсурда, че буквално са ни оставили да си го осбоводим лесно и ние не сме.

За сравнение, на Ботевите четници са ортязани главите и за разнасяни из селата за назидание. Обаче понеже турците са били продажни гадове, са откупени... от моя пра-дядо... и съханени в костницата в Скравена ( и бившото Орхание по-късно кръстено Ботевград). С Левски такова нещо не е имало - арестуван е и изпратен да го обесят в София по изключитлено цивилизован за тогавашната Османска империя начин и .. с 2ма души САМО за пазачи. 

Гане, каквото искаш ги учи, аз ше се опитам морте да ги уча да разбира кое защо се е случило. Това няма нищо общо с факта, че Левски е най-голямият българин и няма друг като него и това също ще им го предам. Но не искам голям човек да не може да схване елементарни неща кое как се е развило и защо.

« Последна редакция: Юни 16, 2013, 18:17:08 pm от Bobbie »

*

Бубулина

• *
  • 1352
Ох Божееее, отивам да си посипя главата с пясък.
Буболина, зверствата извършени от турците към българите нямат нищо общо с това, за което говорим. А за което аз говоря, щото вие  честно вече не знам за какво говорите, е че Левски е убит, защото... следва обяснение. За разлика от тези необясними зверства и Батак и всичките други иродщини, които са правени, убийството на Левски е било съвсем закономерно, имайки предвид какво е организирал той. Как свързва набиванията на кол и избиването на деца с това, честно не мога да разбера, нито смятам да си напъвам мозъчето да го разбирам вече. Какво точно се опитваш да кажеш с тези цитати- че е някакво зверство от страна на Османската имерия да поиска обесването на Левски ли? Ми не е. Всъщност е едно от малкото неща направени без зверства, да не говорим абсурда, че буквално са ни оставили да си го осбоводим лесно и ние не сме.

За сравнение, на Ботевите четници са ортязани главите и за разнасяни из селата за назидание. Обаче понеже турците са били продажни гадове, са откупени... от моя пра-дядо... и съханени в костницата в Скравена ( и бившото Орхание по-късно кръстено Ботевград). С Левски такова нещо не е имало - арестуван е и изпратен да го обесят в София по изключитлено цивилизован за тогавашната Османска империя начин и .. с 2ма души САМО за пазачи. 

Гане, каквото искаш ги учи, аз ше се опитам морте да ги уча да разбира кое защо се е случило. Това няма нищо общо с факта, че Левски е най-голямият българин и няма друг като него и това също ще им го предам. Но не искам голям човек да не може да схване елементарни неща кое как се е развило и защо.
Боби, като нямат връзка според тебе нещата, Левски що ги е организирал тия неща, да се намира на работа?