Говоря за текстовете, които задължават всички държави да издържат разни откровени лентяи, които не работят просто защото НЕ ИСКАТ. А не, защото са физически възпрепятствани, като инвалидите, хронично болните и пр. В ЕС стига да те мързи и да викаш: "Ми аз не мога" и държавите ти снасят това и онова, че да живуркаш. ДЛЪЖНИ СА! Понеже не е хуманно да умреш от глад и болести и точка. Обаче то това подпомагане - стига наистина само за живуркане, НО виж ако и деца навъдиш - става другоооо
И затова лентяите - раждат, по много (все тая от етноса им). Пък по всите харти и закони като иде реч за деца - има сериозно подпомагане, не к'во да е. Не само да мърдаш там. И от това се облажват не самите деца, а "родителите" им - лентяи - здрави, прави, ама ги мързи и за 5 ст. работа не похващат. На лентяите им е гарантирано правото да се множат, държавите са длъжни по закон да отглеждат тях и децата им, че нали уж "семейна среда" за тези деца и хоп - ей ти го следващо поколение паразити.
За тези текстове говоря Боби и те са мор за целия ЕС, не само за нас. Нас конкретно ни бъркат за циганите, защото при нас главно с циганите е този проблем. В други държави - същата хава е за други етнически групи (една, или няколко), ама ефектът е същия.
Кел файда, че имаме право да бутнем незаконните им къщи, при положение, че като го направим - сме ДЛЪЖНИ да им осигурим подслон, не какъв да е, за сметка на хазната. Какъв е смисълът от цялото мероприятие, след като подобно действие - не вразумява тези с бутнатите къщи, не ги кара да се напънат, да работят, да излязат под наем, или да опитата да си купят (строят) законни жилища?! Само се местят "от един клон на друг" и пак ръфат и паразитират и се множат. За мен лично - тези текстове трябва да се коригират и да няма безвъзмездно, безсрочно подпомагане т.е. отглеждане на теб и фамилията ти - без нищо насреща. Щом си здрав - ще си заработваш социалната помощ с тежък, гаден, нископлатен труд - чистене, извозване на боклук и пр. дето не се иска ценз и да нямаш право да отказваш. Като откажеш и ти спрат помощите - няма "ама децата ми" - децата в институция и като са ти мили наистина - стягаш си задника и започваш да работиш - та тогава помощи. По сегашните правила - не може така, дискриминация било. На бедните, принудителен труд и н'ам какво си още. Що да е дискриминация, когато си беден доброволно и от мързел?!!!
Аз разбирам училищата да са платени, квалификационните курсове да са платени, децата им да нямат правата на ясли и ДГ като нашите - а те имат, та дори са с предимство, че да се интегрирали... Ама седи ти насреща 80 кила здрав, прав, 20 годишне циганин с мускули и татуси, смуче бира на сянка в парка с парите от социалните помощи, с които уж децата си гледа и ти вика: "Ааааа аз за тия пари няма от пейката да стана да ти работя на тебе". Същия даже не може да чете и пише, ама претенции - до Господа. Предложат му работа като за неграмотен - отказва, че малко били парите. Да му ги спрат - не става, че чаветата му щели да пострадат така. Направят проверка как ги гледа, види се, че "грижата" е под всякаква критика и понятие за нормален човешки живот - рекат да ги изведат в институция.... Ааааа, не, ЕС имали политика да се закриват домовете, челни стойки ще правим, ама чаветата да си седят в коптора при Манго и Айше и да оскотяват от раждането си още. Ей такива са текстовете и политиките за които говоря аз Боби. И са огромен проблем с видими ефекти из цяла Европа.
В Европа - стига да те мързи, да нямаш особено високи критерии за начина си на живот, да не ти дреме грам за живота и бъдещето на създадените от теб деца и си изкарваш целия живот в лежане за чужда сметка. Това е така, защото в Европа сме толкУ "възвишени и хуманисти", та сами се натресохме в този батак и сега - няма измъкване. Но вместо да се признаят фактите и допуснатите грешки, да се помисли как да се коригират нещата...тъпо и упорито се твърди как то може да стане, още малко напън, наливане на пари и търпение и ще стане. То 40 години не станало, че сега.... Това е институционалното лицемерие в действие + малоумие.
П.П. Конкретно за България пък, говореното дотук, не само дразни, ами вбесява по една много елементарна причина, която съм наясно защо ти, или други живеещи в по-нормални държави не отчитате докрай, или не отчитате винаги. А тя е, че у нас стандартът на живот е много нисък като цяло (изключи онези 10-ина % номенклатури, олигарси, бандити и хора с доходен бизнес, които са го създали успешно, изваждайки шанс и акъл през 90-те). Активно работещото население - блъска не по-малко от теб, средностатистическият германец, французин, има не по-нисък ценз и квалификация. Но за този труд - получава в пъти по-малко пари, а цените на всичко са му като в Германия, та за някои неща и нагоре. Разбирам, че са следствия и от прехода и от корупцията, историята си никой не може да надскочи и да преживее по-бързичко отколкото му се ще, но... Когато един учил, работещ често не на едно място само човек, плащащ си чинно всичко (което действие му нулира месечният бюджет още след сметките за жилището и купуването на храна), да не говорим, ако кредит изплаща, или изникне друг неотложен разход какъв ужас настава, че оттам насетне данъци, осигуровки.... Та когато един такъв човек, на ученето, блъскането си и почтеното си отношение към околните - изкарва доход наравно с онзи, който освен деца да прави/ражда и да иска от държавата всичко и да вие нон стоп, че бил подтиснат...то да, първият става много по-раздразнителен, много по-малко търпим спрямо втория. Нормално е мисля. Средната заплата извън София, в общия случай е към 500-600лв. Боби (когато не е минималната 320лв. мисля). За късметлиите 1000. Рядко е малко нагоре. Това е масовият случай. Една циганска фамилия, която нищо не прави и нищо не плаща, не си гледа и децата читаво - докарва от всички помощи, ТЕЛК, БЧК и пр. и 2 и 3000лв. чиста пара на месец. (зависи колко броя деца имат и колко от тях болни). Отделно кражби, просия, проституция и пр. Само за тях си е това - без разходи, сметки, данъци, здравно осигуряване... . Е, как да не се вбесяваме?!!! И тия пари им се дават от заплатите на всички онези дето ти ги пиша по-горе.
Просто
има огромна разлика какви пари взима един "социално слаб" при вас и
какъв живот живее с тях и какви ти, работейки изкарваш и какво ти е качеството на живот така. Не вярвам в САЩ някой работещ човек да си дава всичко изкарано за сметки, за храна (и то подбирайки какво и колко да купи, не каквото му се ще) и да е дотам. Да е проблем ходене на кино, гориво за колата, или изобщо кола да имаш пък било и бракма някоя, дрехи, обувки, почивка някъде (не мега лукс, но прилична) и от сорта. Че едни маратонки за Дани тук са ми 100лв. бе човек. "Адидас", не "Армани" правени по поръчка, а обувката за дете е важно нещо, не е каприз. И не са скъпи маратонките, ми заплатките не са ни адекватни просто. Ако съм на 500лв. заплата..., че аз само за сметките у дома и за храната отчасти не мога да смогна (не за цялата за месеца), за друго и дума не може да става... При работещ човек, при вас и в някои европейски държави - тези неща са си нормални и ти остава от дохода, като покриеш всичко изброено...ако щеш за спестяване за нещо, ако щеш за глезня някоя... А у нас - едвам оцеляваш, особено зимата. Т.е. стига се до абсурда, че "социално слабите" - имат (често) повечко чист месечен доход от работещите и никакви задължения, а работещите се гърчат и за тях и едно дете често е лукс, ако се гледа добре. Живот и здраве да си дойдеш - сама ще се убедиш, че не ти пиша небивалици някакви. Това същото дори в София е видимо, пък за провинцията да не ти говоря. Това положение пряко влияе на качеството на структурата на населението. Отговорните и читавите, като са огъзени така - не могат да раждат и гледат повече деца, защото това е баси лукса. А те не раждат пък, ако не могат да си ги гледат добре. Бай Мангал - точно обратното. Той т'ва работи, гони бройка, те са му доход на него - не разход като при нас. И това се поощрява. А не бива!!!
Казано накратко - текстовете (наши и на ЕС) създадени с цел да има "социална справедливост" и сигурност за всички хора - яко действат по извратен начин. Тези, които полагат усилия и блъскат са наказани и влачат на гърба си онези, дето ги мързи и щракат с пръсти. И това е не само законно, ами и чисто задължително за първата категория граждани.