0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да и губя 10 мин и 4 безполезни телефонни разговора.Отделн,о че те не знаят кой трябва да дойде да види дали е в провинение тоя ТИР.Няма нищо че затваря едното платно за движение, по тясна, главна улица в квартала.Който е ходил до Панорамата в Плевен е на улицата водеща натам спря този ТИР.Не е от най-широките.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Да и губя 10 мин и 4 безполезни телефонни разговора.Отделн,о че те не знаят кой трябва да дойде да види дали е в провинение тоя ТИР.Няма нищо че затваря едното платно за движение, по тясна, главна улица в квартала.Който е ходил до Панорамата в Плевен е на улицата водеща натам спря този ТИР.Не е от най-широките.
Операторът на 112 прави същото :-).

Може и да не е в нарушение, ако няма някаква забрана да спират, примерно за разтоварване. Не ви знам законите за това. Вероятно няма право да паркира, но ако е вътре може би има право да спре. Едва ли в закона пише колко минути.  От това, което са ти казали ми се струва,  че ако няма знак, не е в провинение.

Значи, не се сърди, но за мен поне това, което искаш не е реално, ако смяташ, че ти като им звъннеш те трябва да имат информация на конкретната улица какъв точно знак има. 

..../тук го изтрих, защото не те бях разбрала. /

Между другото аз мисля че дори да не е в провинение, ако задръства главен път, полицай може да му каже да се мръдне, дори и да няма нарушение на закона. Полицаите могат на место да решават как да регулират движението. 
« Последна редакция: Юли 14, 2014, 18:24:42 pm от Bobbie »

*
Боби, занимавам се с проектиране на улици и пътища. В тази част на населеното място ТИР не трябва да влиза. Затварянето на еда лента от една налична автоматично води до предпоставка за ПТП. Пред самото място където разтовари има паркинг, там влизат бусиве и малки камиони, но не и ТИР. Има наредби какви превозни средства в кои части на населеното място могат да се движат.
Проблема тук е в няколко точки:
Остарели Транспортно-комуникационни планове. Правят се за целия град.
Не поддържане на знаково стопанство.
Никаква ама никаква отзивчивост от страна на полицията.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Разбира се, аз мога да коментирам само каквото се изнася по медиите по тази тема, нямам по-вътрешни данни (като теб да кажем).

нямам вътрешни данни. и аз следя медиите. никой все още не е казвал нито каква сума следва да бъде компенсирана, ако изобщо се стигне до там, нито е казвал да има недостиг във фонда за ГВ, нито пък е казвал отде ще се вземат средства за покриване на евентуален недостиг.

достатъчно спекулации вървят, няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението. много малко е казано досега официално и то се знае кой го е казал.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Bobbie

• *
  • 5701
Според мен е повече липса на компетентност. В милата ни родина, да не се обиди някой, ама това е масово.  Всеки звучи компетентно, но като задълбаеш по-надолу ( ако и разбираш, както ти в случая) установяваш, че въобще не са толкова компетентни. Просто за съжаление посредствеността е навсякъде. Това е основният проблем , според мен.
« Последна редакция: Юли 15, 2014, 01:04:18 am от Bobbie »

*
Според мен е повече липса на компетентност. В милата ни родина, да не се обиди някой, ама това е масово.  Всеки звучи компетентно, но като задълбаеш по-надолу ( ако и разбираш, както ти в случая) установяваш, че въобще не са толкова компетентни. Просто за съжаление посредствеността е навсякъде. Това е основният проблем , според мен.
Боби, основният проблем според мен е, че всеки гледа друг да свърши работата, предполагам реално всички могат и КАТ и ДАИ, но въпроса е кой ще прибере парите от акта и като няма да сме ние, що да се главоболим ;)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
много добър материал, посветен на моториката на българската държава:

http://www.segabg.com/article.php?id=707795
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Малко в страни от вашия разговор, но преди време говорехте на кой за какво трябвало да се обадим и как да не ползваме 112 нон стоп.Е аз днес като добър гражданин реших да се обадя
По този повод     и аз мога  много да разказвам.
През февруари пътуваме   , някъде до Пловдив сме , вечерта към 9-10ч . Кара си мъжа ми и на пътя  една  голяма буца пръст +сняг ,  през която той  минава . Не помня какво точно стана на колата- тас ли отиде,  броня ли .Както й да е .
Мъжа ми като съвестен гражданин казва  - "Чакай да звънна , да я махнат , че може и друг да пострада " , а има движение , той няма как да се върне назад, за да я махне сам.
Звъни  на 112 , пренасочват го и казват -чакайте . Обясни точното място , на кой км сме , имаше заведение нещо там.
Чакаме , чакаме , с малкия сме -той вече мн изнервен-около час . Накрая дойде патрулка и казаха на мъжа ми  -  " Така , сега ще ти пишем акт ! "  . За какво ???-   " Ами сигурно си карал с несъобразена скорост , щом не си видял буцата ".... Не ни писаха , но това е нашата действителност .

В града ни е разкопано-воден цикъл правят  , знаете как е . До нас  в събота  има нещо като селскостопански пазар , всеки паркира  както и където намери.
Един паркирал на тротоара, за да минем излизаме в оживено  движение , точно след кръгово .
Отсреща стои един униформен - отивам и му казвам  , показвам - отговори ми - Ми аз какво да направя , аз не съм кран да го преместя  ...

jam,  такава ни е картинката на държавата.
« Последна редакция: Юли 15, 2014, 14:49:54 pm от nimika »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
много добър материал, посветен на моториката на българската държава:

http://www.segabg.com/article.php?id=707795

То не е смешно, ама със сълзи и сополи се смях, докато четях :lol: Абсолютна истина е всичко, мила родна картинка....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Разбира се, аз мога да коментирам само каквото се изнася по медиите по тази тема, нямам по-вътрешни данни (като теб да кажем).

нямам вътрешни данни. и аз следя медиите. никой все още не е казвал нито каква сума следва да бъде компенсирана, ако изобщо се стигне до там, нито е казвал да има недостиг във фонда за ГВ, нито пък е казвал отде ще се вземат средства за покриване на евентуален недостиг.

достатъчно спекулации вървят, няма нужда от допълнително нагнетяване на напрежението. много малко е казано досега официално и то се знае кой го е казал.

Сори бях на почивка и сега влизам.... Предполагам не намекваш, че аз точно правя спекулации по темата  :lol: Каквото написах по въпроса - цитирах си източниците. Министър, действащ, ако не не е официален източник на информация - не знам кой Е. Потвърди човекът (тогава), че гаранционният фонд - не може да покрие дори депозитите до 100 000 евро в КТБ (които аджеба са гарантираните). А другите....там не се знае и в момента. Предвид, че пиша това 10 дни по-късно - не мисля изобщо, че са били спекулации. (доколкото гледах новини междувременно)
Моя приятелка е с депозит от 300 000лв. в КТБ - няма достъп до парите си, кога ще има - никой не й казва, а както се сещаш тази сума надвишава 100 000 евро. Към момента, на теория, има шанс от тези пари да си получи (неясно кога) около 200 000 лв. Другите близо 100 000лв. - по закон не са й гарантирани, та даже не може да претендира за тях. А тези с депозити от милиони (като Вежди Рашидов) - изобщо не знам какви ще ги "къдрят"...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Еййй стисках няколко дни да не подхващам темата, викам си - ще секнат безумията и дърдоренето на малоумия по въпроса, ама не и не. Циганите и техните "смукачи на пари за интеграция", наричани НПО - все повече се наемат и почна да ми кипва млякото тотално. Да не говоря, че "журналистите" пак проявяват своя "изключителен професионализъм" - тиражирайки лъжи, излъчвайки сълзливи репортажчета с манипулативна цел, па то сърцераздирателни снимки из нета и печатните медии на горките цигани останали без дом... Вече почна да ми се повдига от толкова безочие и наглост!

Знам, че сме сбъркана държава, ама да искаш оставката и да обявиш за престъпник и почти терорист един кмет, понеже същия е ПРИЛОЖИЛ ЗАКОН и е изпълнил съвестно задължения, вменени му по длъжностна характеристика - вече е абсурд и нелепица, дори за България. 8O
Старозагорският кмет - Живко Тодоров, проведе акция по събарянето на 55 абсолютно незаконни постройки на цигани. Същите се нахождат на територията на градския ни парк (Аязмото). Построени са върху терен, на който драгите цигани първо незаконно са изсекли всички дървета, та после и къщи си вдигнали. Разбира се, че това не е станало за една нощ, а се случваше години наред, предишните кметове само обещаваха да вземат мерки, но не го правеха, незаконната сеч и строителство там само се разрастваха...до този ни кмет. И видите ли сега, аргументът на циганите е как не можело вече да ги бутат, защото не ги били бутнали досега. Моляяяяя? По каква логика бе? Законите нямат условие и давност кога да се приложат по този въпрос. Когато - тогава. На мен ми се иска за тези нарушения и не вземането на мерки за тях - всички бивши управници да бъдат съдени. Понеже са проявили престъпно бездействие. Не мога да ги съдя аз обаче, не може и сегашният кмет, нека прокуратурата да вземе да се задейства. Никой не твърди, че бившите управници са по-малко виновни от самите нарушители все пак. Ама тяхната вина - не следва да се "изкупва" с продължаващо престъпно бездействие по този проблем я.

Искали моля ви се да не им бутат къщите и те да им бъдели узаконени - ей така на територията на ПАРКА, който е общинска собственост хахахаха Искат, ама не може. Наглеци! Че и общински жилища са им осигурени, парцели им се предлагат на някакви символични цени, където да си построят законно къщи - пак не им изнася, пак вият и недоволстват. Оставката на кмета искали, че бил упражнявал "институционално насилие", па БХК щели да го съдят в ЕСПЧ  :lol: :lol: :lol: Ма то това събаряне било в противоречие на н'ам какви конвенции, ама било престъпно, па закононарушение... Алоууууу я слезте на земята бе, майкопродавци скапани.  :x

Вчера гражданите на Стара Загора - проведоха митинг, за да подкрепят кмета си и неговите действия в случая.  8O Вие представяте ли си докъде сме се докарали? Гражданите да митингуват, в подкрепа на кмета си, понеже същия си върши работата съвестно и законно...Е, вЕрно НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Ето пореден материал по темата: http://www.kmeta.bg/samo-v-bylgariq-iskat-ostavki-za-spazvane-na-zakona-31399.html
« Последна редакция: Юли 24, 2014, 11:52:55 am от Jbrul »

*
Само така могат да се въведат трайни промени - на местно ниво, от хората, които ги е грижа за градинката пред блока, за общината, за парка, за дупките, за пешедоните зони. Браво на старозагорци, дано не се откажат лесно. Наивно е да се чака от София да нареждат и оправят неразбориите във всеки град и всяко село.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Че и общински жилища са им осигурени, парцели им се предлагат на някакви символични цени, където да си построят законно къщи - пак не им изнася, пак вият и недоволстват. Оставката на кмета искали, че бил упражнявал "институционално насилие", па БХК щели да го съдят в ЕСПЧ  :lol: :lol: :lol: Ма то това събаряне било в противоречие на н'ам какви конвенции, ама било престъпно, па закононарушение...
  Щом им е осигурил обшиснски жилища и евтини парцели, могат да си плачат колкото искат, няма да могат да го осъдят. Аз първоначално се хванах и аз на това, че е изхвърлил на улицата едва ли не цялото гето, но после разбрах какво са им осигурили и си смених мнението.

*
Ами в интерес на истината Боби, в правомощията И задълженията на кмета (не само нашия) е да премахва незаконно построени обекти, все тая на кого са, в какво социално положение е този същия и пр. Пък ако останеш буквално на пътя, защото са ти срутили съвсем законно незаконната къща - ти САМ следва да се обърнеш към социалните звена, че те по каналния ред да преценят дали си наистина нуждаещ се, да искат съдействие от Общината за жилищен фонд и пр. Казвам го в смисъл, че дори да им ручне гетото и да се окажат на улицата - няма нищо неправомерно в такова действие, таман напротив. Кметът не е квачка и социален работник, а и този който има зор - следва да търси решение на проблема си, не да ходи някой да му предлага решения на колене ;) Аре холан!

Кметът предварително, вместо циганите е уредил тези неща, всичко им е на тепсия, само трябва едно заявление да подадат, все пак това е Община, държава, не може без документи. Дали за общинско жилище, дали парцел да си купуват, цял Общински съвет им седи диван чапраз и ги чака да решат кой какво иска, че да го гласуват... Изобщо - пак за тях има специално отношение, понеже всички знаем, че ни се водят, ни се карат въпросните и щем не щем - не може да се приключи само със събарянето, ами и нататък ги мислим и пак се набутваме.

Преди месеци са уведомени надлежно, че ще ги събарят, призовани многократно да си изнесат покъщнината, да си саморазрушат постройките, така могат да си запазят и доста от строителните материали поне, а като мине фадромата - тухли и керемиди стават на сол... За целия този период, за всичките тези 55 къщи - само една жена подала заявление за общинско жилище, после пък го оттеглила, под натиск на комшиите ;) Т.е. до последно - те всички вярваха, че и този път ще е "всичката пара в свирката" и реално събаряне няма да има. С пълно основание си го мислеха, защото досега - все така ставаше.
В първия ден на събарянето - драмсъстава си беше на ниво - вой, "припадъци", замеряне на полицията с керемиди, заплахи... Обичайно досега това стигаше да спре властите. Този път обаче не ги спря. И знаеш ли какво стана на втория ден - ни вопъл ни стон, като видяха, че няма да мине номера и рязко смениха тона ;) Дори ги нямаше на терена втория ден. Изведнъж любезно взеха да викат: "ГУсИн кмете, ама как да се запиша за държавно жилище" и да питат "Откъде се купува това отстъпено право на строеж, искали да си купят и да си построят законно вече..." Опппа! Нали бяха тотално прости и неграмотни, пък умиращи от глад и пр. глупости дето ги разправят кресливите НПО, смучещи пари за тяхната "интеграция".   :lol: И като видяха, че тоя път няма да има хлабаво - я как бързичко се ориентираха кой за общинско жилище, кой да си купува законно парцел. Забележи Боби, че ни един от тези социално слаби, бездомни и "баси жертвичките" не каза пред камера, или кой да е журналист, че НЯМА средства дори за хляб да кажем, пък откъде за парцел, че и къща да строи... Мнееее. Питаха отде да си ги купят парцелите и дотам.
Което ме връща на две мои отколешни твърдения по тези въпроси.
1. Достатъчно е просто да се приложи закон (все тая какъв) спрямо тях и спират с цирковете за няма и 24 часа и се напъват реално да си решат даден проблем. Не настъпва апокалипсис, хуманитарно бедствие и пр. И ги мързи да се напъват за по-нататъчен цирк, защото са хитри и знаят докъде може и кога вече - няма мърдане.
2. Мит е, че те масово са бедни, реално социално слаби (има и такива разбира се), че живеят по този начин от немотия и финансова безизходица. И щото не били образовани видиш ли ти ;) Живеят така, защото не са прости, а са хитри, защото могат да си го позволят и трябва да са луди сами да се натиснат да работят законно, да плащат данъци, осигуровки, сметки, та и парцела на който си строят къщи да си купят.... Ми и аз да мога като тях и аз ще го правя сигурно. Дали ще ми е зле всичко, което изкарам някак + всякакви държавни помощи да си е за мене си, а да ползвам същите блага като всички дето плащат сметки, данъци, осигуровки, заробват се с ипотечни кредити и пр. Пък и децата си да не гледам и някой да ми плаща това негледане.

Пусни си репортаж какъв ВИД къщи се бутаха и направи една груба сметка, само за цената на вложените строителни материали за строежа. После си помисли , кой социално слаб наистина, способен да живее само на помощи може да си позволи подобен разход. Няма такъв! Хора работещи за средни заплати не могат да си позволят подобни строежи в общия случай. Тези същите обаче МАСОВО живеят от социални помощи. Т.е. дали живеят от тях, или имат чалъм да ги получават просто, а останалият им доход идва от различен вид незаконна, или престъпна дейност - не се наемам да твърдя. Но те вариантите не са много, а доста от съборените - реално не са и социално слаби. Една пищеше, че няма какво да Иде и с децата си е на улицата, накичена с масивни златни накити. Ама доста масивни. Не мисля, че общият грамаж на златните бижута на жените в моята фамилия ще докара това, което беше по нея. Но и тя умираща от глад и държавата й била длъжна, на нея, децата и т'ва е то.

Та това, което ти разправям и го видяхме всички, не че не го виждат и властите, ама нямат законов чалъм да не им дадат сега парцели на безценица, след като формално се водят социално слаби и това е. И аз искам парцелче на такива цени, ама - не моЙ се изкарам социално слаба за съжаление.  :lol:

Другото интересно в този казус (и аналогичните му). Никой, нищо не е длъжен да им дава и предоставя всъщност, според който и да е закон, след бутането на незаконните им къщи. По една много проста причина. Че всичките тези имат лични документи и адресни регистрации на съществуващи и съвсем законни адреси из маалата. Т.е. води се, че те си имат жилища, същите са си там непокътнати и изобщо не са бездомни ;) Просто и ние и властите сме наясно, че това са фалшиви адреси и се проявява ПОВЕЧЕ от човечност спрямо тях в случая и то чисто от добра воля. Не, защото някой е длъжен. Кметът може да им каже и то абсолютно законно сега: Сори пичове - отивайте си по къщите дето ви ги пише в личните документи, наемайте си жилища, или напуснете града, защото (примерно) ние тук не търпим бездомници. Не го направи човекът, а те и помиярските им НПО-та го плюят, оставка искали, блокади щели да правят... Безочие тотално! И всите медии им припяват моля ти се  8O

В момента за нашата Община, главният проблем е друг и той е много съществен да ти кажа. Къщите им ги няма, ще ги настаняваме в общински жилища, ще им продават парцели на безценица, ОК. Реално обаче - няма как да се установи кои точно са били обитателите на съборените къщи, за които сега се предвижда това извънредно подпомагане. Знам, че преди събарянето са опитвали всячески да им вземат лични данни, според ЛК, малко от малко да имат понятие сега, кои са реално засегнатите лица и кои ще се наредят "да топнат пръста", твърдейки, че и те са живеели там. И ще се видят в чудо тепърва кого да одобрят, на кого да откажат. Понеже в момента - всеки циганин с адресна регистрация в маалата и формално отговарящ на условията за "социално слаб" - моЕ се тръсне в Общината и да иска общинско жилище, или парцел и да твърди, че е обитавал някоя от съборените сгради, а адресната му регистрация в ЛК е формална и фалшива. Пък ти върви и прецени обективно дали лъже, дали не. Една от циганките работеща при Иван доста години вече - видя чудесен шанс д осигури жилище за многочислената фамилия на щерка си сега. Щяла да ходи да подава молба и да твърди, че е живяла досега в една от съборените къщи, та да й ддт общинско жилище. Най-после и те щели да се разширят ;) Веднага намериха далаверката и в тази ситуация.

Лично аз - не мисля, че оттук насетне по този начин точно т.е. толкова безусловно - следва да се дорешава проблемът с въпросните. Понеже очевидно е от споделеното по-горе, че да ликвидираш последствията от приложен закон, посредством следващо позаобикаляне на правила, специално отношение и пр. - води до същия проблем, които си разрешил уж, ама в "други дрехи". Общинските жилища са предвидени за ВРЕМЕННО настаняване. Т.е. предвидени за хора, които са изпаднали в затруднение, но се предполага, че опитват да излязат от същото и по някое време ще успеят. Изключения има за хора с трайна нетрудоспособност (разбирай инвалиди и тежко болни хора). Циганите както са си здрави и прави обаче, ще се намъкнат в общинските жилища, ще цоцат помощи, няма да работят, ще раждат още и още т.е. няма да си мръднат пръста, че да се оправят, че да се изнесат някога си. И когато властите ги натиснат по този въпрос - пак ще "припадат" и ще вият, че ги изхвърляли на улицата и те какво да правели сега... И каквото гледахме в първия ден на събарянето - същото ще е и пак патова ситуация и пак кметът - терорист налЕ ;)

Този момент би могъл да се избегне само по един начин, според мен. С вменяване на неизбежни задължения на въпросните, като полагане на труд, доходи "на светло" от същия, задължение за квалификационни курсове БЕЗ право на отказ, приемане на работа по квалификацията БЕЗ право на отказ и всичките благинки снасяни от държавата - пряко обвързани със спазване на тези задължения. Плюс стриктен контрол как се отглеждат децата, учат ли, просят ли и пр.  При издънка - вън от жилището, стоп на плащанията, децата в институция, а дъртите да се оправят както могат. Напълно стига това РЕАЛНО да се случи на 1-2 семейства и да се разчуе както събарянето на къщите сега и това ще е. Няма да има нужда да се прилагат масово такива мерки повече. Убедена съм. Сега не им пука и си свинстват понеже се убедиха (с право), че никой нищо не прилага спрямо тях.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Идеята ми беше, че е глупаво(според мен) да си изхвърлиш сам на себе си един куп бездомни цигани в града. С теб нали говорихме именно за това, че по-дорбе да седят гетото от колкото да ги изхвърлят на улиците, съвсем да се чудите какво да ги правите. Защото те няма да изчезнат, просто ще ги виждате повече :-). Но ако им е осигурил място, тогава е друго.

*
Да, говорихме и не съм си променила мнението по въпроса. Където е възможно - да се узаконяват, да започват да плащат данъци и пр. като всички нас, ОК. Няма да се изпарят циганите, все някъде трябва да живеят. Да им съборим всичко и да плъпнат по улиците - не е опция за никого. В ТОЗИ конкретен случай - никакъв шанс, по никакъв закон нямаше да се узаконят тези сгради. Все едно да се узаконят в "Борисовата градина", или в прословутия ви парк "Йелоустоун"...абсурд, невъзможно, парк е и толкова.

Аз обаче наблягам на някои подробности, които са много важни - в смисъл на "цялостна стратегия". Понеже нали си даваш сметка, че в техния случай става така, че тях ги награждават с общинско жилище и право да си закупят евтини парцели, понеже са нарушавали закона с години  8O Казвам "награждават" - понеже с никакви задължения и ангажименти от страна на циганите не са обвързани тези привилегии, които сега ще прилапат. А трябва! Има множество варианти, които да принудят и самите цигани да излязат от графите "социално слаб" и "трайно безработен" и получаването на покрив над главата безплатно, ако не е чудесен метод да ги накараш да учат, да се поквалифицират, а оттам и да вземат да работят - здраве му кажи.
Обаче няма предвидени такива обвързаности в сегашното ни законодателство и кметът нищо не може да направи и да иска по темата. Ще възстанови изсечената част от парка, не е малко това и то никак. Циганският проблем обаче - си остава същия и ще продължи да се разраства. Понеже то става, като онази приказка за майката дето си местела птиченцата от едно гнездо в друго и те осирали поредното, тя пак ги местела - те пак осират. ;)

Сега Х броя цигани - ние си ги местим от едно "гнездо" в "друго " просто. Защото предното го бяха осрали твърде много и вече нямаше как. Сега да ти кажа ли какво следва? Първо ще реват пред камерите колко са мизерни общинските жилища и то как това са нечовешки условия за живот, мизерия и пр. дето сме ги гледали милион пъти и преди. Тези с парцелите ще реват как пък са социално слаби и със сетни сили купили парцел, ама за строеж - няма пари и ей на пак са под звездите и тя държавата да помогне, да им вдигне къщи. И конюшни де, особено важно + гараж за каруците... Тези по блоковете - ще опоскат като марокански скакалци всичко из сградата за норматив, ще продължат да лежат, реват, да не работят, да раждат деца и тенденция някога да се разкарат от тези общински жилища - НУЛА. Обаче като се навъдят още - тенденция да пищят как им е тясно вече и имат крайна нужда от още общински жилища - несъмнено.

Едната мярка, приложена от Живко Тодоров, макар и правилната, уместната законната, сама по себе си - без последващи мерки, с мисъл за генерално решаване на тези проблеми е като камъче хвърлено в блато. Да, правилно, да най-после демонстрация, че има власт, закони и правила касаещи всички в тази държава, но само това. "Зад кулисите" - положението е непроменено. Бай ти Мангал щрака с пръсти, прави чавета, заради това има чалъм доживотно да паразитира по м'найсе пера и това е. Това е, защото няма политика, която да принуди бай Мангал да поеме ЛИЧНА отговорност за себе си, живота си, създадените от него деца, а все успява това да го натресе като ОБЩЕСТВЕНА отговорност. При това в невероятен и непосилен за нашата страна мащаб и цената просто вече не можем да я плащаме. Не е и до желание, възможност няма.  :?

НЕ разбирам, ама никак, защо липсата на грамотност се явявя за тях легитимен аргумент да не работят?  8O Ами жената, която чисти у нас е завършила гимназия с отличие например, ама за мен, предвид дейността, за която й плащам - дори да беше абсолютно неграмотна е все тая. Мен ме интересува дали чисти добре, или не. Е, що коя да е здрава и права циганка да не може да работи същото? Ма не щяла, ама малко били парите.... Ааааааа, чакай ся. На това момиче дето чисти у нас и още на 5 места...ми и на нея не са й много парите, нито й детската мечта да чисти хорските къщи. Ама за разлика от циганката - тя има две дъщери - студентка и първокласничка и всеки лев й е ценен, че да си гледа децата читаво. Има и сметки за плащане и данъци и пр. Значи тя може, не й е обидно, срамно и пр., ама "великата мургава машинка за раждане" - е твърде хай за такива дейности. Тегави и нископлатени. Брех! Щом е здрава и права, щом децата й имат право на ясла и градина - няма какво да ми лежкунти и да взима помощи, ще ги взима само АКО работи. На пълен работен ден, каквото може и е за нейния "капацитет". Иначе - никакво подпомагане и благинки. Ай ше им се незнае и с"специалните"  :x

В Стара Загора, знаеш ли колко РАБОТЕЩИ семейства с по едно-две деца чакат одобрение за общинско жилище с години и все не се класират? Ами с мижавите си заплати плащат наем по пазарни цени, за кредит да купят жилище - никой не ги одобрява с такива доходи, бъхтят като роби и пак си гледат читаво децата. И знаеш ли защо не ги одобряват? Понеже въпреки ниския си и крайно недостатъчен доход за нормален живот на "бели хора" - никога не са "достатъчно" социално слаби, че да получат такова жилище. Преди тях е винаги някой бай Мангал с 10 деца, който заради безотговорното си репродуктивно поведение - бива награждаван освен с куп помощи и с общинско жилище. Евалата! Сбъркана е системата просто и то яко сбъркана. Стимулираме търтеи, отглеждащи търтеи и ограничаваме реално раждаемостта, при переспективните родители. Защото последните не се подпомагат никак, ами се доят и дерат, че бай Мангал и жена му просто "много обичали деца"  :lol: и имали право да си ги раждат, па всички сме длъжни да им ги гледаме, барабар с тях самите.
Чакай да се опраИм така някога.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Сиса така подробно и точно е описала всичко, че просто нямам какво да добавя! Подкрепям на 1000% всичко написано.

Онзи ден точно, мисля деня, в който започнаха събарянето на копторите в Стара Загора, спорих с един приятел на шефа по темата. Жена му е юрист и той покрай нея явно е амен-амен семестриално завършил право, та компетентен го раздава. Взе да ми цитира и да ми рови в нета за разни конвенции и закони на Европейския съюз, според които, видиш ли ти, нямаме ние право да събаряме НЕЗАКОННИ строежи, защото нарушаваме, разбираш ли, човешките права на горките цигани 8O Сега, вярно е, че тези незаконни постройки е трябвало да бъдат премахнати /навсякъде в страната и не само на циганите, а на всички, които имат такива - включая депутати и от сорта "мили хора"/ веднага, след като са били установени като незаконни, а не да стоят с години. Но в крайна сметка, законът трябва да се приложи и точка. А Европейския съюз, като иска да им спазва правата, да си ги вземе и да си ги отглежда. Да, ама не, нали, гонят си ги и ни ги връщат. Ама тогава, не си нарушават собствените конвенции и закони, зер, неееее. Тогава се възползват от ПРАВОТО си, да не ги искат. Ти да видиш...... На ви Европейски съюз, драги сънародници, дето много ревахте за него, халал да ви е :?

Ще ни задължават те, да отглеждаме и да издържаме паразити 8O От къде на къде? Нали сме Европейска общност, бре. Да ги отглеждат те, нали вече имаме право да живеем навсякъде в ЕС. Що ги връщат и гонят,ми нарушават им правата на хорицата, бе. От Парижкия парк що ги изгониха, пък от Старозагорския не може, м? Тогава що не си съблюдаваха и спазваха собствените конвенции и харти? Ами ги качваха на самолетите от цяла Европа и ги връщаха насам, барабар с джобни пари, м? Сладури.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ети, аз съм му голям фен на вашия кмет :D Ся чакам да видя варненския кво ще свърши по въпроса, че и той тръгна като вашия, ама не знам до къде ще му стигне вътъка :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Ами Сикс..."който плаща - той поръчва музиката".  :? Това го знаем всички, идеално. ЕС си е стартирал като чисто икономически съюз, все още си е такъв по същество, ама за съжаление - закичен с куп "политически китки" дето само мътят водата, хрантутим една сюрия бюрократи и си тровим живота с глупостите им и....ползи от тая раУта няма.
Затова така с нашите цигани у нас и с нашите цигани "у тях". Богатите страни-членки, освен, че определят политиките във всички области - могат да си позволят и НЕспазването на същите когато им изнася. Пък ние като сме не "последна дупка на кавала" в цялата схема, ами "след кавала" някъде...снишаваме се и слушкаме И по тези въпроси. Нищо ново под слънцето. От римско време ;)

Естествено, че Париж и Берлин - ще им набият шутовете на циганята, ще им срутят копторите, техните полицаи ще им дръпнат един як бой и ще ни ги пратят у нас обратно. Понеже така трябва с тях. Предостатъчно години "интегрираха", чрез хрантутене "цигани" от всякакъв вид, етнос и чешит, за да знаят идеално, че ТАКА - те не се интегрират, а само паразитират и се размножават. Така ги наритват вече (тези, които могат), защото те от друго не разбират, а не понеже онези (баш европейците) са нехуманни зер, ама не са по-прости от нас. Понеже от мноУ акъл (предишни десетилетия), сами си втъкнаха стотици, хиляди (а германците милиони) "циганя", които сега се водят техни граждани, че и децата им и...там няма оправяне. Пукат се откъм гърба, ама... Та само им зор на социалните системи и "китната" етно-кОлтурна среда и нашия бай Мангал с родата си. И тях ги разбирам душо. И аз да съм на тях - и аз така ще направя.
Ама на тях...кой да им каже нещо по темата? Ние ли? Румънците ли? Някой от другите "цървул-членове" ли?  :lol: То е като в офиса на голяма компания. Правилата в нея важат за всички, ама нЕкак си шефовете, ако не ги спазят - за тях не следва нищо кофти. Ама я да си тииии....

В цялата история, ама по-глобално погледнато - ме дразни едно. Не дразни, ами направо ме нервира. Ясно е кЪт бял ден, че тая със "съединените европейски щати" - няма да я бъде, не може, никога не е можело. Това е идея като комунизма - утопия. На идея моЕ да звучи ОК, възможно, ама реално - небъдна история. И по-лошо - опитът да я приложиш все пак РЕАЛНО - води до извращения и щети. До ползи - тцъ.
Ами остави България в цялата система. В смисъл, че нашият "цигански проблем" не ни е създаден от ЕС, ами от нас самите и то е създаван системно, ужасно дълго време и сега е като цирей пред пръсване, от който изтича гной, ама още не се е пукнал... Ама скоро ще се. И поради тази причина, че ЩЕ СЕ пукне и това е видно и за алчните, дървени политически кратуни вече - взеха да се правят опити, да се мисли изобщо в посока "решаване"... И ей ти ги тука пък другарите от ЕС с техните неадекватни на време и обстоятелства норми, конвенции, политики и говна - да "слагат прът" дори при най-лекия и абсолютно нужен и здравословен опит нещо да се поразреши в дадена страна-членка, като проблем.
Този същият проблем е много по-накипял в другите страни-членки. Старите, богатите, тези в които аз и ти ако идем без никакво намерение да им смучем социалните фондове, ами да бачкаме - на нас гледат както ние на циганите си... Поне, преди да докажем, че вЕрно отиваме да бачкаме, не да лежкунтим. Исляма ги полази здраво, имат поколения вече "бели цигани" - в превод "просто ме мързи", ама налЕ има конвенции и като раждам деца и не могат да ме барнат...и те раждат та пушек се вдига. За Англия ми разправя приятелка точно. Цяло предаване има за тях и какви са "жертви". Някакъв с 20 и кусур деца, от 15 различни жени, ама децата при него...писъци. Малко му били парите, малка му била къщата... Друга от вида - парите за детето си ги харчела да си прави татуси, ама се пенела че те си били нейни тези пари, каквото искала щяла да си ги прави... Тия са бели, синеочки, англо-саксонци. Не бачкат от мързел и щото има ЕС, английски паспорти и просто имат чалъм да живеят така с поколения вече, устройва ги и си свиркат и си наглеят. И покрай тях - една сюрия други паразити (наричани НПО) дето да им бранят правата...и то държава в държавата.
Ами Германия и турците? Айде турците поне бачкат, ама пък там други дертовете - ислям, шалвари, забрадки, превземат цели квартали, немски семейства ги напускат, че и съответните училища в този квартал вече "не биват" за стандарта на нормален германец....

И "всичката тая раУта" от изгъзени "хуманно-възвишени" политики със задължителен характер. Длъжен си да гледаш всеки паразит на който му е кеф да бъде такъв, длъжен си да търпиш на всеки циганията и порядките, "Евровизия" от конкурс на който изгрява група като "АББА" - завърши с Кончита Вурст тази година и сакън, ако посмееш в ЕС да кажеш гласно , че теб не те кефят екземпляри като ТО - моЕ да те осъдят най-спокойно, по м'найсе текста - само някой да иска и да има интерес да го направи. Защото? Защото просто държиш на науката и биологията и твърдиш, че има два пола, а не три - чисто биологично. Хермафродитите също не са трети пол - там като се разчепкат хромозомите - биологичният пол е ясен, к'вито ще да са външните полови белези.... Иначе казано - има безброй текстове и конвенции задължаващи всеки с мозък, здрав разум и чувство за самосъхранение - да мълчи и търпи всякакви безумия под страх от съд и тормоз, да вика на черното бяло и от сорта.

Всичкото това е ЕС към днешна дата. И колко това не е ОК, сбъркано и вредно - личи не от нашия "цигански проблем", ами от процесите в една Англия да кажем. Пак се разпилях, че да се върна на това за какво ме е яд. Яд ме е, че тези неща се знаят, виждат и то отдавна. Не са сън да се разминат и няма. И що бе джанъм уж "умните люде" воглаве на този мастодонт ЕС - не започнат най-после да се държат и да правят политики адекватни на РЕАЛНОСТИТЕ, а не да дращят малоумни закончета на база "к'во им се щяло да бъде в един идеален свят". Може да им се ще - ама няма да я бъде. И понеже няма да я бъде - ЕС в сегашния си вид ще се разтури с гръм и трясък в мига, в който коя да е от водещите държави тегли майната на цялото мероприятие и го напусне. Въпрос на време и то не особено много е да стане. Просто в чисто икономическите процеси, като се намеси твърде много политика, та тя стане повече и от икономиката - следва разпад на "предприятието". ЕС няма да е някакво историческо изключение я. И аз като го знам това и се сещам....ми няма как ония дето командват "ЕС-парада" да не си дават сметка бе! Не разбирам защо упорстват да не си признаят грешки, сбъркани политики, да дадат няколко крачки "назад", за да има "напред" за целият замисъл?! В смисъл - да се завърне ЕС към чисто икономическият интерес на партньорство между страните-членки, при минимум загуба на суверенитет, общи да бъдат САМО правила и закони, касаещи "алъш-вериша", а другото да си е според националните нужди и особености... Има хиляди текстове, задължителни за всички, които засягат по различен начин гражданите на всяка страна, пък в тази страна има специфики и става ужасен батак. Не сме САЩ, няма да бъдем, не можем, тук сме десетки национални държави с хилядолетна история, традиции, конфликти помежду си - не моЕ да проработи щатската схема посмъртно. Пък дори и там, дето са уж една държава - всеки щат - със свои правила, че и в някакви случаи (като чета момичетата дето са там) - щатът Х има по-голяма автономия и право да си решава някакви въпроси на своята територия, според личните си нужди, отколкото национална държава в ЕС, щото била членка на няк'ва си организация (ЕС)... Това е тотална нелепица! Вкл. по кардинални теми като смъртната присъда както знаем. Тоя щат имал, оня щат нямал... Тук държавата без кьорав циганин на територията си (примерно) - ще ми определя у нас, дето са близо 2 млн. такива и сме умрели от глад като цяло - как точно да ги развъждам същите, хуманно и да не им газя вода.  8O Държава, в която чистачка докарва доход колкото (или повече) отколкото лекар у нас... Ми няма как да се разберем, много ясно. И не си представят как наистина НЕ МОЖЕМ да ги дондуркаме и издържаме бе и , че колкото повече стават те - толкова по-зле сме икономически ние. Той го сърби райграса му дали е хубав това лято и какъв цвят да му е новата кола (от магазина) и не проумява, че работещият българин - тегли кредит, за да си купи колата му, дето преди 20 години я хвърлил на гробището за коли (същата реанимирана от самоуки майстори). Не му е на дневен ред такъв казус, не си го представя даже, нормално - не разбира и що циганите са ни дерт на нас, а не "колоритче" нещо... Затова точно - нелепо е да имаме едни и същи правила с този човек, по всякакви въпроси. Дето се вика - не сме на една и съща планета, нищо, че сме в един съюз.

Няма ЕС да стане икономически лидер в света, като отглежда поколения паразити и му мре работещото и образовано население, пък същото спря да ражда и гледа деца. Просто, просто, та чак обидно просто. "Свободно движение на хора и капитали"? Найс. Ама става все повече "свободно движение и отглеждане на паразити", а хората - чезнат, пък с тях и капиталите. Щото нЕма кой да ги генерира същите.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Аз мисля, че малко се преувеличава влиянието на другите държави в нашият цигански проблем. ТОва че нямаки ви НПОта са направили шум или някой я си артистка от нам къде си или някойси депутат от не знам къде другаде, е казал нещо, по ниакквъ начин ен означава, че реално им вмешателство в нашата политика. Всеки може да си коментира каквото си иска, но официално тези коментари нямат особено значение. Може да си дават препоръки, да си говорят какви сме расисти, но ако не сме осъдени за нещо или не е да спазваме някоя директива, която е за всички страни членки, то другите неща нямат значение. Забелязала съм обаче че в България масово се представят мнения на частни лица, като такива идващи от самата държава. Често хората казва Американците еди-какво си, понеже някой си американец написал нам каква си статия., въпреки че това няма общо с никакви официални становища. Или холандците еди- какво си, само защото някой си десен холандки политик направил еди какво си изказване. Ама това не значи, че позицията на Холандия е такава, просто някакъв идиот си чеше езика.  Обаче народа почва веднага да коментира как те шяли да ни учат нас и подобни нямащи нищо общо с реалността.

Та мисълта ми беше, е проблем с циганите не е само и единствено, защото спазваме нечии правила, а защото и ние не си вършим работата като хората и до край.  Сега коментарите, които чуваме пак не са ничия официална позиция но се раздухаха все едно на нас някой ни казвал какво да правим. Това е смяна на темата, а трябва просто да се игнорират подобни и да е продължава с някаква стратегия ( надявам се има такава, не е просто едно действие и до там).