Сега вече става ясно, че стипендията е спряна за конкретния месец. Това има резон и щом правилникът го изисква - ок!
Тук не става дума, обаче, толкова за конкретния случай, поне за мен. Става дума за принципът, на който се пишат правилници и закони в тая държава. Редовно е без грам мисъл и логика. Да, категорично правилата трябва да се спазват и ние трябва да учим децата си на това.
Цигу, грешиш, че никой не забелязва как група хора по висините ограбват държавата ежедневно, вече 24 години.... Забелязваме и още как, роптаем и още как. Тези 6-месечни протести за какво мислиш че са?
И изобщо, пак смесвате нещата и става едно голямо ла-ла-не. За пореден път ни се обяснява как било то по чужбината, пък у нас - на, никой не виждал важните неща, хващаме се все за дребните. Когато, обаче захванем да бистрим важните - справка предните страници
Мдам, манталитетът ни е такъв. Но не само нашият. Право рече Ирина. Човекът е устроен да нарушава правила, когато има възможност за това. Та проблемът, другарки, е в правилата и тяхното прилагане и контрол, не в манталитета толкоз. Сами казвате, че простия българин у нас не спазва, ама в чужбината - спазва. И какво, да не твърдите, че като иде у Америката или Европата, рязко му се променя манталитета, зер? Нищо подобно! Виж, обаче, като дойде Германецът, Англичанинът и прочее турист у нас, как му лъсва неговия истински манталитет
Тя една кОлтура, то едно приличие..... ум да ти зайде
Толкоз имам да кажа аз за манталитета и правилата.