Бубулина, моето малко дете въобще не е посещавало никакво детско заведение, сестра й "ходи' 2 години от които сумарно й се събират максимум 2 месеца, защото боледуваше безкрайно
не искам да ти звучи назидателно- аз съм намерила начин, взела съм жена да ги гледа, която ми взема 2/3 от заплатата, но все пак това е вариант аз да продължавам да работя и да се осигурявам, за разлика от мрънкащите по кафетата майки, които постоянно обясняват как са "родили деца на тази държава" , а тя не се грижела за тях
ние сме длъжни щом сме ги родили да им осигурим някакъв комфорт и добри битови условия, за да растат, другото с държавата е опционално- нека те сами изберат в коя държава ще продължат да живеят, когато станат данъкоплатци
Мини, разбира се, че не визирам посочените от теб майки. Те за мен са наравно с мургавите - само "цоцат" без да дават. Има една друга прослойка - безработни студентки - имат куп теми в мамата и само се питат и разпитват колко и какви помощи им се ПОЛАГАТ. Какво ти се полага, бе джанъм, като нямаш един работен ден?
Какво си внесла та да изтеглиш? Аз до като следвах - работех. Прецених, че няма да мога да се справя с дете /тогава още смятах, че то лесно става работата
/ и съответно не го създадох. Права ли съм била, крива ли...не зная.
Аз визирам обикновената, масова, трудова жена. Имам колеги от село във Врачанско, ходила съм им на гости. Ми душа, те са 2-ма възрастни с две деца /не броя бабите и дядовците, които също са наблизо/. Жената преди 3-4 години, учителка /която няма къде да работи, тъй като в селото няма вече училище/ работеше тогава за 290лв, 6 дни в седмицата за по 12ч на ден! Като я питах защо го прави ми отговори - ми нямам избор. За да работя нещо по-доходно /големите учителски пари, понеже/, трябва да живея в града, иначе не мога да си позволя да плащам път, квартири и прочие. Децата и бяха съвършено чисти и възпитани. Можеха да ти скрият шапката по интелект! Обаче играчки почти не видях, бяха бедно облечени...Не гладни, защото знаеш, на село гладен не се остава.
За тези жени ми е мъчно. А те хич не са малко. Селата ни за това обезлюдяват, защото там нямаш избор. И за да помогне държавата, аз нямам пари да им метне по едни 350лв. Имам предвид да се промени всичко кардинално - цялата икономика, а от там социална политика. Аз ако работя за по 2000лв, хайде 1500лв ела ме питай, кога ще си стоя в къщи за 340лв - точно никога! Ще мога я гледачка, я частна градина да наема и ще бачкам, та пушек ще се вдига...В областните градове някак се оправяме, истинската мизерия е по малките градчета и селца. Пътувала съм много из България, много съм видяла.
Та за това не съм съгласна с иначе правата почти винаги Цигу...Тя отхвърля тия фактори, които всъщност са основни - то без тях, положението няма да е такова и няма да гледа майки дето реват за държавни помощи. Та така...извини ме за словоизлиянието...