0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Половината от дрехите ни са ни дадени от други деца. Не виждам нищо обидно в това. Имам колежка, която ми носи всички дрехи и аз от тях избирам каквото искам, каквото не става хвърлям. Дори и да си разчиства, аз съм благодарна, че у нас си разчиства нещата. Щото може да си ги разчисти и на боклука вместо да си прави труда да ми ги пере, реди по години и носи  лично. Каквото е това неблагодарно отношение, че чак и обидени имало, че някой им дал нещо, което не искали. Баси. Какво като разчистват? Може би трябва да ги дадат докато им трябват още ли?

Сега аз разчиствам като давам на един приятел, на който му се роди бебенце и на съседа ми. Не виждам нищо грозно и обидно в това. На мен не ми трябват, а на тях могат да им послужат.

*
И аз не съм се обидила като ми носят, ако не са ми нужни винаги мога да ги дам на друг. Аз също раздавам дрехи от детето, пък и наши така разчиствам, като видя, че стоят неносени дълго време.
*
Това да се обиждаме като ни дават вещи си е според мен пак типично българска черта, хем сме голи, хем сме горди. Лично аз не го разбирам това. Имам възможност, да сме живи и здрави, да купя всичко необходимо към момента на децата си, но с радост приемам и всичко което ми дават под формата на дрешки и играчки, защото парите за дрехи, например които ще дам и ще се носят 2-3 м., планирам за друго, почивка, екскурзия и т.н. Както всички знаем детските стоки са безбожно скъпи у нас, децата ги израстват много бързо. Аз също давам на приятели всички малки дрешки от децата ми и никой не ми се е обидил до сега, както и аз приемам с радост  :)
За мен размяната точно на детски стоки е изключително практично нещо.
*
Да, и дума не може да става за обида. Взимам и давам дрехи  :lol:

Момичета (и момчета), дневен център "16+" винаги са взимали дрешките, които съм им носила - и за деца, и за по-големи. Те знаят на кого да ги дадат. Намират се на ул. Боян Магесник №2 (малко преди ОК супертранс). Първият път едва ги намерих, но после става лесно. Просто трябва да се сортират дрехите - детски връхни, детски блузи, дамски зимни и т.н., както и по възрастови групи за децата.
*
Да, и дума не може да става за обида. Взимам и давам дрехи  :lol:
И аз така.
Да не изброявам сега колко неща ми бяха предложени от тук за на брат ми бебето. Ползват си ги със здраве. Столчето за кола е от председателката. То май е нещо като оборотно  :lol: Като ни стане малко, ще го върнем и сигурно ще замине при друго бебе.
*
хахаха на столчето това му е 6-то бебе :lol:
оказа се добра инвестиция :wink:

двете ми кошари са вече при 4-ти бебета, а на количките даже им загубих дирите :lol:
*

Crystal

little_rabbit, а в този център дрешки за каква минимална възраст взимат?  Мерси за инфото, оказва се, че живея близо до центъра, е не до него, но никога не съм знаела, че съществува.
Crystal, не съм сигурна. Аз им носих за 3-5 годишни и за по-големи.
Ето телефона им: 02/946 13 25, а мейлите са children_youth@abv.bg и children.youth@gmail.com

А това ми бяха писали тези, които ме насочиха към тях (действието се развива през пролетта на 2012 г., но от тогава няколко пъти съм им носила):
Цитат
"Сдружение "Деца и юноши"
Приятели, децата, с които работим в Дневния център се нуждаят от летни дрешки и обувки. Ако имате възможност и желание да дарите запазени и чисти, можете да го направите при нас: ул. Боян Магесник № 2, (телефони:02/946 13 25 и 02/946 11 56). Най-необходими са на малчуганите от 3 до 7 години, които за съжаление често са облечени в дрехи напълно неподходящи за сезона и възрастта им. На дрехи за по-големи деца също ще се радваме, разбира се! Благодарим ви!"
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 11:53:29 am от little_rabbit »
*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Кристъл, Тара е права :wink: Малко са хората, дори и истински нуждаещите се, които биха си го признали. По-добре дай нещата в някоя църква, БЧК или директно в дом за изоставени деца.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Хубави мнения сте постнали. Преди време исках да купя столче за кола предложено тук във форума, почти неизползвано и да го дам на конкретен човек. Звъня аз, обяснявам се, че е много изгодно и ще го купя, отговора беше, че за детето трябвало да е чисто ново, ако щели да мизеруват. Хората са различни.
*
Хубави мнения сте постнали. Преди време исках да купя столче за кола предложено тук във форума, почти неизползвано и да го дам на конкретен човек. Звъня аз, обяснявам се, че е много изгодно и ще го купя, отговора беше, че за детето трябвало да е чисто ново, ако щели да мизеруват. Хората са различни.
Права си, че хората са различни! Но си мисля, че такива хора са единици. На такива хич не им предлагай каквото и да било вече  :wink:

*

Crystal

Когато голямата дъщеря беше бебе, исках да даря дрешките в дом за изоставени деца. Оказа се, че в София има само един такъв, в който има съвсем малки бебета-моите дрешки бяха бебешки. Но трябвало всичките дрешки да съм ги дадяла на химическо чистене и да съм им дадяла документ. Ами отказах се. То добре че се отказах, потрябваха ми пак дрешките.Сега са при две сладки малки бебенца-близначета. Другите дрешки може и те да отидат при тях, но ще се пробвам да намеря и други нуждаещи се. Креватчето за новородено го дадох на едни хора, коато бяха крайно нуждаещи се и ги намерих през продавалник, но те си имали дрешки-тяхна съседка има детски  магазин и им дава. Но пак ще питам нямат ли нужда.
*
В Германия има много магазини за втора ръка детски дрешки и всичко за бебето и детето. Някои хора пазаруват от там от идеализъм, т.е. не е нужно да се генерират ресурси за производство на нещо ново, ако и старото е добро и запазено. Вчера бях в един такъв магазин, където има и кафене. И като се наобядвахме и изпихме кафето с моята приятелка, купихме по няколко книжки за децата (не ни беше цел, ама като се зазяпахме, не можахме да се въздържим).  :lol:
И на мен много хора ми дават дрешки (включително и от този форум. Благодаря ви!). Ако са ми в повече, поделям ги с приятелка, чието момиченце е на същата възраст като моето.

Размяната на дрешки е нещо нормално за мен, както и на други детски неща. Няма смисъл да се пръскат баснословни суми за нещо, което се носи няколко месеца или година.
Нашите дрешки, на Ники тоест, сигурно ще заминат при племенника, а на него за следващата зима ще му потърсим по-стабилно зимно яке да купим.

Като се замисля, ако не бяха дарените ми дрехи за бебе като се роди Ники, сумата за зареждане на гардероба му за първата годинка щеше да е колкото една почивка в Гърция :)
[/url][/url]
*
Подкрепям Тара. Хората сме различни. Вероятно при бебетата не е голям проблем да се доизносват дрешки. Но на мен като дете в една друга възраст, около 9-10 години, определено ми беше проблем да доизносвам дрехи, подарени на родителите ми за мен и то от роднини. И категорично отказвах да ги нося.
П. П. Явно толкова са ме подразнили тези инцидентни случаи в детските ми години, че като възрастен човек дори не влизам в магазини за дрехи 2-ра употреба.
« Последна редакция: Февруари 05, 2014, 16:29:08 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Рачо, ще ти кажа само едно- докато българите не спрат да мислят в посока, че някой с нещо им е длъжен, никога, ама никога тази държава няма да излезе от блатото
никой с нищо не е длъжен на другия в този свят, разберете го
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Бубулина

• *
  • 1352
Аз също вземам дрехи от сестра ми, от една две приятелки. Но от чужд човек не бих взела. Така съм възпитана - по-добре гола и горда. Не се гордея с това, просто споделям, че има и друг тип мнение. И аз не пазарувам от магазини втора употреба, не от хигиенична или ако щете, надменна гледна точка, просто не мога. :D

*

Crystal

Виждаш ли колко е важно да имаш сестра. А щом не взимаш от непознати, има решение- първо се запознавате и сприятелявате...
*

Бубулина

• *
  • 1352
Виждаш ли колко е важно да имаш сестра. А щом не взимаш от непознати, има решение- първо се запознавате и сприятелявате...
Кристъл, ма аз никога не съм твърдяла обратното. :) Виж, явно ме разбираш грешно - аз не съм казала, че не искам и/или няма да имам още едно дете. Казах, че за в момента, това не е опция. Искам да се стабилизираме малко, да ми олекне около врата, дето се вика... :lol: И после...живот и здраве...