0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Явно има много компексирани хора , щом дори и като искаш да дадеш на някого нещо трябвало да бъдеш тактичен и да внимаваш да не ти се обиди.

*
Боби, не става въпрос за комплекси. Хората са различни.

*

Бубулина

• *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Боби, понякога ми приличаш на Бареков :wink: Иска да каже нещо смислено, но като отвори уста от нея излита само словесна салата.... :D
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Не можеш да съдиш някой, ако е отказал помощ. Всеки си преценява според собствената камбанария и разбирания. За детето си също нямам предубеждения и се радвам на всичко, което ми е дадено - основно дрешки, давам и аз. По този начин сме спестили доволно разходи, които са отишли за други полезни неща.
*
Явно има много комплексирани хора, щом дори и като искаш да дадеш на някого нещо трябвало да бъдеш тактичен и да внимаваш да не ти се обиди.
Не става дума за комплекси. Просто не може да вземеш току така нещата и да ги дадеш, особено ако не са поискани. Според мен даването е изкуство. Да си спомним за разказа "Сините листа" от училище, независимо че там е разгледан друг аспект на даването. Колко от нас искаха да четат репликите на Лена и колко на Катя?
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
м, кой разказ?
За какво става дума, защо сте го чели в училище, задължителен ли е бил?
[/url][/url]
*
По мое време трябва да са били "червените листа"  :lol: :lol: :lol:Може и -знамена,даже е по-вероятно :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
м, кой разказ?
:lol: и аз не съм го чувала
*
Едва ли някой от нас има предвид да натрапва нещата си на абсолютно непознати хора. Става дума за съвсем различно нещо, да предложиш на близки и приятели, разбира се първо питаш, или дори ако те попитат самите те, да дадеш. Никой не ходи по улицата и да пита - имате ли малки дрешки за детето ми :wink:

« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 11:37:09 am от StefiZ »
*

Crystal

Давала съм дрехи и други неща на непозната жена от форума. Не се засегна изобщо, напротив. Зарадва се, станахме приятелки и поддържаме връзка. Мисля, че правите нещата по- сложни, отколкото са в действителност.Ако някой не иска-ок, негова воля. Всичко, което съм подарявала през темата "Борса зачатие" си е намирало собственик за максимум 2 дни.
*
м, кой разказ?
Аааа, имаше такъв разказ. Няма да казвам отново на колко години съм  :wink:, но беше доооста отдавна, затова споменът ми е поизбледнял  :). На кратко, ставаше въпрос за следното: действието се развива в часа по изобразително изкуство и учителят поставя задача всеки да нарисува пейзаж. Едното момиче установява, че се е счупил зеленият и' молив. Не помня, дали моли своята приятелка да и' услужи с нейния, а тя отказва или пък сама решава да направи рисунката с каквото има........ако нещо греша, моля rtfrtf да ме поправи. Та, в крайна сметка, учителят събирайки рисунките, с изненада вижда в едната- дърво със сини листа.

ra40, не бяха червени листата, но разказът май беше в учебника по Руски език, да видим кой колко го е чел   :D

*
Хм, нямам спомен аз. :( Помня само за " паметник нерукотворной...." Маяковски ли беше?? :lol: :lol: И за красная паспартина :lol: :lol: Явно не си на чак толкова години ,като батко си... :wink:
*
молив беше, не карандаш, май по български беше разказа. Изплувахме трилобитите в темата, това беше преди колко години ... тогава ни учеха да си помагаме и услужваме :)
« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 15:33:19 pm от cygnus »
*
Доне,ще ме прощаваш,ама какво ще рече "трилобите"...... :(
*
обитатели на океаните още преди да дойдат динозаврите ;)
« Последна редакция: Февруари 06, 2014, 15:29:33 pm от cygnus »
*
Хм,дебело ти разбрах тънкия намек,да знаеш.... :x :lol: :lol: Момичета,абе нещо ми липсва в тия дискусия и като се замислих,да ви попитам-Къде изчезна "форумския Балзак"???  Нямо кой един ферман да напише вече :wink:
*
Що бе Рачо, важно е на колко се чувстваме :) Ти пък не се засягай :) И аз не съм я виждала сиса скоро.
*
ми може и тя да е влюбена бе, та не й остава време за нас :wink:
*
Ба, засягам се аз  :lol: :lol:Малко да се помайтапим. Стеф,ако причината е Либов,няма да и неизвинено тогава :wink:
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Абсолютно става дума за комплекси, ако се обидиш. Да откажеш е друго. Дето викате различни са хората, може да не искаш чужди дрехи и т.н., но да го сметнеш за обидно е толкова показателно , че си компексар, че няма на къде. В главите на тези хора проблема е, че някой е решил, че те имат нужда и те искат да покажат, че това не е така. Това не е гордост, понеже даването не е унижение. Но те така го виждат, като унижение един вид. Пак повтарям, че не говоря просто за отказванем а за тези, на които това им е обидно.

Едва ли някой от нас има предвид да натрапва нещата си на абсолютно непознати хора. Става дума за съвсем различно нещо, да предложиш на близки и приятели, разбира се първо питаш, или дори ако те попитат самите те, да дадеш. Никой не ходи по улицата и да пита - имате ли малки дрешки за детето ми :wink:
Разбира се, че за това става дума, ама явно на някои хора се налага им се обяснява по-подробно.  Всъщност аз го бях написала точно това, че няма някой непознат на улицата да те пита, ама реших, че е безсмислено да го обяснявам . Явно не е било ;-).