ооо веднага мога да отговоря аз на тези въпроси
посмъртно няма как сутрин да свърша каквото и да е, защото ставаме с баща им към 6.30-6.45, да приготвим закуска, будим ги, закусваме, и тръгваме. Минаваме първо през градината след това през училището, аз на работа и той ни отнема към час и 30-40 мин.
Допълнителните разходи не са само за гориво, според мен, което не е никак малко перо, при нас е около 300-350 лв. на месец, това е само градско, ежедневните нужди. Държа да подчертая за една кола, само, аз ходя пеш, защото времето което ми отнема предвижването с трамвай и пеш е почти едно и също, само си спестявам сближаването с половин София в градския транспорт.
Отделно Деси ходи на частна занималня след училище, защото държавната е до 5 часа. Никой от нас посмъртно преди 6.15 не може да стигне до училище, и това е ако си тръгна точно в 5.30, което рядко ми се случва. Баща им пътува над час от работа до вкъщи, а работното му време е до 18.00 часа.
Ако посещават извънкласни, моите ходят на английски, положението става още по-сложно, наели сме жена която да ги взима съответно от ДГ и училище и да ги води 3 пъти седмично до английския. Тук разхода ми е колкото на мини целодневната гледачка в С.З.
За храната също не съм склонна да се съглася, защото за да следя промоциите на големите конкурентни вериги това би ми коствало пълен работен ден с обикалянето.
Пазаруваме веднъж седмично от Била или Лидл, като не са ми на отсрещния тротоар, а се ходи с кола и цялото упражнение ни отнема около 2 часа. През седмицата в кварталния магазин, който далеч не предлага промоции
Таксата за ДГ не я коментирам, защото на фона на частните градини и другите разходи е наистина смешна сума, макар и малко по-висока от таксите в страната.
Иначе съм съгласна с Ема, че хората много се оплакват и винаги изтъкват как видиш ли на този и онзи му е по-леко. Всеки решава как и къде да живее, никой не ни е сложил вилите на врата...