0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
авалон, леко си в грешка, никой не се оплаква, напротив, просто решихме да направим сравнение и всеки споделя ежедневието си :wink:
Писах писах и къде се затри след цитата не разбрах, та пак наново.
Стефи, като чете човек на чисто оплакване си изглежда.
Джам,  твоя Киплинг хич не ми се вписва в контекста. По това как всеки си мисли че "чуждата кокошка изглежда по-патка" ще ти  кажа, че и аз до не отдавна пътувах по 45 мин да стигна до работа и още поне толкова да се върна, от сега се оглеждам за гледачка, също планирам напред и ако не ми се случат нещата се пукам от яд защото обърквам следващи планове, също съм/сме я закъсали със соц. контакти поради същите. причини. Родена съм в Бургас, живея в Пловдив, демек няма пряк контакт със малък град или село, но не оставам като кон с капаци и да гледам само мойто си и поне се опитвам реално да  възприемам и оценям действителноста.
 Хората за които казваш  не си давали реално сметка по отношение на салдото, че са на загуба няма да мазохистват да стоят в София, а ще се върнат по родните си места. Столицата все повече расте , а провинцията все повече се обезлюдява.
Дори не става дума за ценностна система в случая, а за отглеждане на дете (като тема която се зачекна), не знам каква по-голяма ценност от това. Нека сме реалисти. Празни приказки, цитати, метафори, постулати и прочие ехееее....
Не разбрах някой навит да живее в Павликени примерно? Но без условия ако това, ако онова. ... едва ли ще има мераклии. А защо ли?
« Последна редакция: Март 10, 2014, 18:04:46 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Емче, по-тежък е, защото хората в България бъхтат много по-дълго за насъщния, образно казано.

Отделно от това, с малки деца ангажиментите са повечко и уикендите са все запълнени с търчане насам-натам.

Щастието в момента ми се струва да мога един час да не правя нищо и да се наспя сутрин. И двете са почти нереализируеми.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Емче, по-тежък е, защото хората в България бъхтат много по-дълго за насъщния, образно казано.

И моите наблюдения са такива. Дори в Щатите хората си гледат работното време от 8 до 5 и после дома. За това съдя по трафика на коли и хора сред колегите ми и пътуващите с влак от няколко гари в околовръст. И тук дори не е Европа с 35-часовата работна седмица на франсетата.
*
Вижте сега сравняваме ябълки с пъпеши.
Лесно няма нито в малките, нито в големите градове, нито в София. А големите градове имат минусите на София - мръсен въздух , задръствания, но нямат плюсовете й, освен че все пак може да си намериш работа, и то не всеки. Не искам да се конфронтираме София и провинция, защото повечето , които обсъждаме всичко това не сме живели в града на другия. Няколко дни на гости не дава пълна картинка. В момента обсъждаме положението родители с малки деца. В малкият град хубавото е, че ако имаш доходоносен бизнес или работа се живее спокойно, но колко хора го имат - няколко. Детската градина е на 2 мин пеш, а заплатата около 500 лева. Културния живот и възможности няма да коментирам, предвид, че и без това в момента рядко остава време за това. Всички видове спорт, спортни комплекси, въпрос на желание и избор.  В големия град същи има такъв, но ограничен, но все пак има. Но в малките градчета - там просто нищо няма. Има въздуха, за който ние само си мечтаем и дишаме само по време на отпуска. Нещата са комплексни и не може да се сравняват.
« Последна редакция: Март 10, 2014, 19:16:18 pm от cygnus »
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Така е, Дони. Аз визирах, да кажем 10 мои познати/приятели, които имат:
1. малки деца
2. собствено жилище
3.родители, които помагат, та макар и само събота и неделя
4. И двамата съпрузи имат работа/нямат частен бизнес, освен земеделието/

Макар и с по-малки доходи, те живеят съвсем не лош живот и като им казвам така, те ми се смеят и казват, че сигурно се шегувам нещо  :D.
И така...
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
А като говорите за гледане на градини и животни, защо не отчитате факта, че там хората дават много повече от времето си, отколкото придвижването в големия град.
За да не съм голословна ще ви дам пример:
сестра ми живеят на село - тя на мин.заплата в съседно село, мъжа и на малко по-голяма - тракторист - лятото работи от тъмно до тъмно. Като гледаха животни, ставаха в 5ч да ги оправят и да отидат на работа. Вечер след като се приберат зет ми до около 21ч оправя животните, сестра ми му помага първо, после си гледа къщата. Почивни дни на село няма, почива ли се си в градината, защото доматите не растат без грижи, искат сеене, копане, плевене, поливане, пръскане и бране.
Има 1 магазин в селото, където всичко е с поне 30% по-висока цена от града. Какви са опциите - да отидат веднъж седмично в най-близкия по-голям град, за да напазаруват по-прясна, евтина и качествена стока, което също е свързано с разходи за гориво, време и т.н., но тогава само пътя им е 2 часа.
Училището е само 1 - в съседното село, всеки ден децата пътуват. Ако искаш детето ти да получи по-добро образование - пускаш го само след 7ми клас в големия град, на квартира, пътува всяка седмица, за да се прибере, не знаеш какво яде, какво прави и т.н.
Та, да, много по-лесно им е в малките населени места...
« Последна редакция: Март 10, 2014, 20:56:05 pm от mimi26 »
*
Четох, четох (на постовете на Джам  и Стефка направо даже се изморих) и стигнах до извода, че съм много добре  :lol:
Дали съм дала добра основа на детето си, лишавайки го от елитно възпитание - времето ще покаже. Споменавам го, щото само туй ме чопли. Имам си други теории аз.
Селска и свободна душа съм. Този ад би ме убил.
Дано не ми се налага, само това си пожелавам.

Не по темата, ама ако може немско говорящите да поясняват какъв е този...тазиии...тъпа, неандерталска пуританка! Какво пише, че чак награди има по други линии с такова мислене на баба Пена от Долно нанагорнище!

http://www.webcafe.bg/id_1252593396
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аз видях само тази статия, но не съм попадала в пресата тук на оригиналното изказване. До колкото разбрах вече е опитала публично да се извини, тъй като искат да й отнемат част от наградите. Освен това са готови да я съдят.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Аз също смятам, че в малките населени места е по-трудно всичко.

Елфи и аз смятам като теб да с еотнеса към израстването на наследничките.  Имам позната, която е като такси - непрекъснато води един или друг някъде. Не знам как издръжа тази жена.  Аз не бих издържала, а и също си имам други теории.

Вени, к'во им се връзваш на такива.  Важното е хората, които са в позиция да правят закони и да финансират, те да не мислят така. А на всяка откачалка няма какво да и обръщаме внимание.

Не би било редно да и отнемат наградите за творчество, това е натиск който не бива да си позволяваме да се упражнява върху свободата на словото, независимо дали ни харесва.

*
Вени, на нея й дават награди за книгите й, не за начина й на разсъждение. И както е казала Ганка, много се разшумя, искат да й отнемат част от тях.
Имам една нейна книга. Още не съм успяла да я прочета.

*
Живяла съм в Добрич, във Варна, а сега живея в Стралджа. Това е малък град, от тези гореизброените, с жители около 7000, от които 50 и повече процента са роми. Това, последното, е единственото, което ме човърка и, което сигурно ще е причината някой ден да се махнем от тук.  :?
Откакто се роди синът ми преоцених живота в малкия град. Щастлива съм, че мога да отглеждам тук детето си, колкото и минуси да ми дава това от към възможности за избор на училище и извънкласни дейности. Тук той може да има свободното и безгрижно детство, което имах аз преди около трийсетина години в един среден по големина град. Тук мога да му осигуря храна, която знам от къде е и какво е качеството й. Живеем в къща с двор, в който си произвеждаме почти всичко нужно за домакинството ни, като заниманията в градината в никакъв случай не ми отнемат дори и наполовина толкова време, колкото на вас по придвижването ви на работа. Тук нямаме много възможности за културен живот - театър, кино, МОЛ-ове ;). Но пък срещите с приятели са чести - събираме се често, ходим по излети, пътуваме до по-големи градове. На този етап от живота ми, малкият град за мен е по-добрата опция. След години, при други обстоятелства, може би ще мисля различно.
Трябва да отчета и факта, че имаме собствен бизнес, като тук доходите, които имаме са ни достатъчни. Не съм сигурна обаче, че това щеше да ни стига, живеейки в по-голям град. Колкото до работата тук - зависи дали имаш по-добро образование и доколко си предприемчив. Ако на човек му се работи, начини има. Земеделието, например, дава добри възможности, а и програмите по ЕС подпомагат такива дейности в тези райони.
*

Ganka

• 5926
Когато в книгите има елементи на национасоциализъм, както и в изказванията, а също така са изключително не хуманни, нормално е да искат да й отнемат наградите. И не се смята за цензура над свободата на словото. Тя е имала свободата да пише.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
Не по темата, ама ако може немско говорящите да поясняват какъв е този...тазиии...тъпа, неандерталска пуританка! Какво пише, че чак награди има по други линии с такова мислене на баба Пена от Долно нанагорнище!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=262217
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Когато в книгите има елементи на национасоциализъм, както и в изказванията, а също така са изключително не хуманни, нормално е да искат да й отнемат наградите. И не се смята за цензура над свободата на словото. Тя е имала свободата да пише.
Не е цензура, а е натиск да не говори опредлени неща. Ако в условието за получаване на наградите не пише подобно нещо, че трбява да се придържа към някакви норми на поводение ( както им пише на миските ), не би било нормално да и ги отнемат. Аз преполагам, че става дума за коментари по този повод, а не официални искания и нищо няма да и стане с наградите. Уотсън направи коментар, че черните са по-глупави от белите и нищо не се случи с Нобеловата му награда.

*

Ganka

• 5926
В случая има много голяма вероятност да стане, тъй като хората, които искат отнемането на наградата имат деца чрез метода ин витро. Има нейни изключително ксенофобски изказвания и вероятно ще намерят начин да я накажат.
Както и например предишния президент, който е уличен в укриване на пари от неизвестен източник. Хубава сума при това, те го уличават за 3 милиона, той си признал и за още 15 :lol:

*
Гане, президента на Байерн ли визираш? Днес го слушах как се прави на ни лук ял, ни лук мирисал по радиото.
Иначе Вулф е оневинен на първа инстанция, но прокуратурата ще обжалва.

*

Ganka

• 5926
Мисля, че за нашия казаха днес, ама те нали и двамата ги съдят... Нормално да се правят, тооо с тая сума пари и аз бих се правила :lol: За Ули Хьонес става дума
« Последна редакция: Март 10, 2014, 23:54:22 pm от Ganka »

*

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=262217
Ох, миличката, заплашили ѝ наградките и тя се извинила, представяте ли си?!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Авалон, аз не разбрах дали всъщност имаш друга теза, освен да се опиташ да ме обидиш? :-)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!