Ех, че хубаво време днес, но с този режим, ще пропуснем разходката. Всеки ден ядат по различно време, днес през час един от друг и докато се нахрани втория и стерилизирам шишетата и на първия пак е ред да яде. Нормално ли е толкова често да си сменят часовете за хранене? Искам малко повече предвидимост .....
Днес сме сами и до момента децата се държат образцово - реват, ама гледат да не се засичат.
Даже за форума време ми остана докато спят.
Ние също ги къпем всяка вечер. За повръщащо бебе и аз не мисля, че има начин да се къпе веднъж седмично. Не мисля, че е фатално, и да се пропусне ден или два.
Рачо, не се притеснявай от ваничката, по-малко водичка и малко по-внимателно първите пъти и ще се справите. Важното е да измиеш главата и лицето преди да потопиш бебето (дупето) във ваната. Останалото както ти дойде. Моят мъж къпе бебетата в банята и ги изплаква на душа след ваната. Сега вече им харесва да се къпят, научиха се да шляпат във водата и не искат да излизат. Ние къпем във вана след като станаха на 2 месеца - преди това си беше много удобно на чешмата, ама тежат вече.
Близнаците също изкарват секрети от носовете - предимно сухички и бели както е писала Mousyt. Освен това яко хъркат и двамата. На всеки преглед питам педиатърката дали няма нужда от секрет, тя обаче твърди, че им били тесни пътищата в носа и затова задържат нормално отделящите се секрети и хъркат. Щели да го израстнат. Мием с физиологичен разтвор или морска вода на всяка смяна на памперса без да има промяна в състоянието.
Ние изкарахме периода след ваксината сравнително комфортно. Малкият вдигна 38 градуса температура, но аз докато се начудя дали да дам нещо и тя взе да пада и се размина без лекарства. Разбира се, мерихме през час за да видим ще има ли промяна.
Хубав ден на всички и приятни разходки. Връщам се да чета, че имам пропуски последните дни.