на мен нищо не са ми казвали за естрадиола, единствено наблягат, че високото ФСХ означава, че тялото се затормозява в опита си да стимулира растежа на фоликулите. Точно на това бил израз високия ФСХ. За естрадиола дума не е ставало, може би защото моя в началото на цикъла е нисък колкото пъти съм го мерила. Според мен по-добре да се избере цикъл с по-висок Е2 отколкото висок ФСХ. Не знам дали правилно си го представям, но според мен Е2 в началото на цикъла идва от броя антрални защото те сигурно също произвеждат някакви количества естрадиол. Може би затова и става това "замаскиране" защото Е2 в началото на цикъла лъже тялото, че има повечко фоликули и в отговор ФСХ е по-ниско защото щом има повече фоликули няма смисъл да се напъва да произвежда повече ФСХ, което пък от своя страна да форсира яйчниците. Т.е. тялото приема, че щом има достатъчно Е2 значи има достатъчно фоликули, от които да стартира един доминантен. Малко объркано го обясних, дано да се разбира. Аз си го представям нещо като скачени съдове - едното нагоре, другото надолу, третото заедно с първото и т.н. Пак казвам това са си лично мои изводи от всичко прочетено, видяно, чуто и изпитано.