0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #640 -: Август 19, 2020, 13:18:40 pm »
Грейси,нищо ти няма на главата,той лекаря не е виждал истинско хахо,съжалявам за всички трудности.
И аз съм за стимулация при инсеминацията.Успех!
*
« Отговор #641 -: Август 19, 2020, 14:24:25 pm »
Честито, Принцес!

Яничка, как си?

Грейси, съжалявам за неуспеха, действай с още една инсеминация, после винаги фондът остава като вариант. Аз минах на преглед днес, последната инсеминация ще я правим без стимулация, така и така правя само по един фоликул със или без хапчета. Днес на 5ти ден вече имах доминантен 11,5 мм, явно резултат от предишните стимулации, толкова рано досега не бях образувала.

*
« Отговор #642 -: Август 19, 2020, 14:28:57 pm »
Яничка, Принцес, честито и на двете ви! Не бях влизала няколко дни и така хубаво ме изненадахте 🥰
Робин, щом толкова рано е тръгнал фоликула, значи и че инсето ще е по-рано и няма да чакаш  :D  :crossfingers: Стискам палци, тук може да е зайчето  :D
*
« Отговор #643 -: Август 19, 2020, 14:29:13 pm »
Благодаря ви за окуражителните думи.  :bighug:

Успех с този опит, Робин!
*
« Отговор #644 -: Август 19, 2020, 14:32:31 pm »
Аз няма пак да подхващам песента за инсеминациите. 🙂

Прогестеронът само би помогнал. Тази теория на Русев си е основно негова и никъде по света на знаят за 'сгъстяването' на кръвта.

Грейси, други имунологични имаш ли, антифосфолипиди, лупус и тн, придобитата тромбофилия?
Разбра ли каква е причината за късната загуба?
« Отговор #645 -: Август 19, 2020, 16:18:53 pm »
Значи  в 9 сутринта в Селена чхг 180,няма и час по късно в Рамус Total b-HCG   H    144.83       mIU/ml? Първи тест в Понеделник отново в Рамус 59. Нормално ли е това?

*
« Отговор #646 -: Август 19, 2020, 17:34:21 pm »
Напълно нормално е Принцес, успех от тук нататък и до термин!

*
« Отговор #647 -: Август 20, 2020, 10:26:38 am »
Нямам придобита тромбофилия (изследванията, които д-р Калчев пуска). Нямам лупус. Нямам антифосфолипидни антитела.

От основния панел имам 5G/4G и хомозигот за MTHFR 677. От допълнителни пуснати генетични по усмотрение на д-р Сигридов имам хетерозигот на ACE и на фактор XIII val34leu. Засега само това знам, че имам.

Според д-р Сигридов проблем с плацентата - калцифицирана. То и на хистологията и аутопсията пише зряла плацента, ама от 10 доктора сигурно само 1 освен д-р Сигридов каза калцифицирана плацента. Но д-р Сигридов видя на снимките от ехограф, че още в 11 г.с. са се виждали едни бели точици по плацентата. И нещата са можели да бъдат предотвратени, ако съм била на НМХ терапия. Т.е. имам тромбофилия. Основния пакет генетични имах преди да разбера, че съм бременна. Точно него месец беше изследването. След това питах следящата ме докторка (от инвитро клиника във Варна) какво да правя - тя каза, че не знае и да се консултирам, с който знае. И понеже бях боса в тези неща тогава - само от интернет разбрах, че трябва да вземам метилирана фол. киселина. А за 5G/4G пише, че е ниско рисково. Затова решихме да не търсим и ходим при специалист, напр. доц. Конова (голяма грешка от наша страна, но кой да знае...). Даже и сега в Тутракан лекарят гледа с насмешка на тази мутация. Но другуте 2 хетерозигота увеличават действието на 5G/4G (ако той случайно не знае...). Та тогава след Варна продължих да се следя в Русе. И въпросното "гуру" (даже не знам защо е доц.), при когото ходих, въобще нищо не е видял на супер видеозона си, на който преглежда за точно 5 мин. Даже не съм сигурна дали ми е пускал доплер. А пък за феталната морфология нямам думи - в 18-та седмица да не види нищо. Също така в хистологията пише, че съм имала и хематом (базален). Не съм имала никакво кървене. Просто на един редовен преглед с отстояние 2 седмици от предходния - нямаше сърдечна дейност.
*
« Отговор #648 -: Август 20, 2020, 10:50:53 am »
Във Варна др Димитрина Константинова е генетик, който  работи с жени с тромбофилия. Може тя да ти е вариант за следене на бременност и уточняване на терапията.
Също и в терапията при генетиците. Тя там работи, но май ива и частни консултации.
*
« Отговор #649 -: Август 20, 2020, 10:52:22 am »
Грейси, по принцип самия факт, че пускаш някакво изследване изисква да идеш при специалист, който да ти го разчете. Аз това харесвам на всичките ми лекари, не си позволяват да коментират изследвания, които не са в тяхната сфера и ми казват да търся специалист. По принцип и аз съм чела, че нискорисковите мутации в определени комбинации акумилират и се повишава риска. Дано наистина това е било проблема, за да е лека следващата ти бременност. Въпреки, че винаги го има и мал шанса.Тук в темата имаме 3 жени, които са минали подобен кошмар като твоя. И в края на краищата никой не може да каже на 100% каква е била причината. Важното е, че сте при репродуктивни лекари и нещата ще се случат. На 38 си и забременяваш, със следене на следващата бременност всичко ще е ОК.

Аз бях вчера до докторката. Другата седмица ще са ни готови изследванията и пускаме документи. Като влязох и тя ми каза: "каквото и да ти изследваме повече, няма медицинско обяснение за липса на имплантация" и аз като отговорих: "но аз имах имплантация този път" и разговорът си смени посоката напълно. Докторката започна да ми говори за добавки при мъжа ми и диета при мен, за да подобрим качеството на материала. Явно и тя видя лъч надежда, че при по-добри ембриони ще имаме успех. На мен ми каза да се храня по-скоро по ВМНВ и иска да кача два килограма на мазнини (двете неща са ми малко несъвместими), за да ме контролират по-лесно при стимулация, защото много бурно реагирам на всякакви външни фактори. Да ми беше казала да кача 2 киолограма от въглехидрати, за 2 седмици щях да се справя, но с пържоли как се случва не знам.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #650 -: Август 20, 2020, 11:03:33 am »
Тери, пържолите как ще натрупат мазнини?
И какво й беше реакцията пък и мнението за ранното тестване? Ако не беше пустала, още щеше да си без медицинско обяснение.
Яж яйца, зелении, масло, хубав зехтин, авокадо, сирене и подобни, че не си по месото. Ти мазнининяма да качиш, но ще се храниш по-пълноценно поне.
*
« Отговор #651 -: Август 20, 2020, 12:51:52 pm »
Това със специалистите нямаше как да го зная, докато не ми дойде на главата. Как да знам, като първия път съм забременяла без медицинска намеса. След това сега, откакто правим опити, съм отишла в началото при някаква АГ в моя град и съм я попитала - трябва ли нещо по-конкретно да правим преди да забременя и тя ми отговаря: "Не, не, правете си!". Да, сега научих много неща по пътя... но за какво му е на човек, ако може и без това да мине...
Само да допълня, че докторката във Варна, при която ходихме (Олимед), тя препоръча този тест основен пакет тромбофилии. Тъй че като го препоръчва, трябваше да може да предписва на база него... Както и да е. То ние бяхме отишли там тогава, защото за Тутракан трябваше да чакаме много. То беше още в самото начало - за намиране на причини защо не мога да забременея в продължение на повече от 6 месеца.
Тери, Омега 3 са много полезни. Няма да натрупаш мазнини (видимо) от тях, но са много полезни. Те помагат за топене на вредни мазнини в тялото.
Според мен медицинско обяснение за липса на имплантация или за неуспешна такава има.
« Последна редакция: Август 20, 2020, 13:05:34 pm от Gracy »
*
« Отговор #652 -: Август 20, 2020, 13:01:35 pm »
Естествено, Грейси. Аз направих 3 аборта преди изследванията. Не мисля, че е неща, което всеки трябва да си прави за Добър ден. След тях имах още 3. Хелиантус също имаше загуби въпреки лечението. Shit happens, за жалост.
Не ти пречи да посетиш генитиците на място. Успех!
*
« Отговор #653 -: Август 20, 2020, 20:27:11 pm »
Принцес, чесито!

Тери, аз съм качвала с ВМНВХ, просто трябва да си over на калориен прием. Честно казано с ВМНВХ и без да ядеш месо, много лесно се минава калорийният оптимум. То и аз от днес съм на режим.

Грейси, само като каза какво е казала тази докторка и бях сигурна, че е от Олимед. Само само 2 пъти направих грешката да пристъпя прага на тази “клиника”.

Аз голямо спане му ударих тези дни от този прогестерон. Във вторник тамън 20 минути преди часът за аспирина прокървих. Малко беше, микс от кафеникаво и розово-червено. Започнах кански дози прогестерон и спря. В момемта слагам 6-7 капсули на денонощие.
Вчера вторият тест беше 181. Утре ще пускам още един, но ще е в друга лаборатория. Не ми се ходи пак до Валенсия, а и в сряда чаках 40 минути с още 100 човека. Не ми се рискува. Там има няколко големи огнища на Ковид.
Та за момента съм само на Клексан. Днес ми дадоха рецепта за безплатен и уж обясних на докторката, че цяла бременност ще трябва да слагам, ама тя очевидно не вярва, че ще я бъде тая, защото ми е дала само за 30 бр. Ма ще се разправям всеки месец (дано), какво да ги правя.

На 25-ти съм на хематолог, а на 28-ми на гинеколог. За моят има часове чак на 30 септември, та или ще му пиша, или ще дебна някой да канселира.
И пак ми се спи жестоко...

26.09.2019
*
« Отговор #654 -: Август 20, 2020, 20:50:17 pm »
Яна, какво няма да ти се спи, ти си произвеждаш прогестерон в момента и внасяш допълнително. Аз след трансфера по някое време, когато все още е имало бременност си спомням единия ден не успях да си отделя главата от възглавницата, добре, че беше неделя.
А за Аспирина, виж по-нагоре др Мели ми беше писала, че до някоя седмица по-скоро препоръчва да не се пие, а после само, ако наистина има нужда.
Ще почета в интернет, че изобщо не знам в кои храни какво се съдържа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #655 -: Август 20, 2020, 21:32:14 pm »
Ами мен ме е страх да не го пия с този анти-фосфолипиден синдром. То май само той е за него.
Сега писах на гинеколога ми, дано не е в отпуск.

Иначе в предният пост забравих да коментирам, че и аз не знам откъде ме погна таз плодовитост. Явно организмът ми бачка като за последно на пълна пара  :lol:

За храните можеш да си свалиш MyFitnessPal. Приложението е страхотно и в повечето случаи само със сканиране на кода на продукта ти дава пълната информация. Оттам само въвеждаш грамаж и вече ти е ясно какво да ядеш. Аз поне сега съм с повечко калории, защото целта е да не качвам,а не да свалям.
Ама аз не тъ виждам как шъ качиш нещо. Ти с твоето ядене, но моеш да избухаш толкова калории.

26.09.2019
« Отговор #656 -: Август 21, 2020, 09:24:07 am »
Момичета отчаяна схм, вчера имах куп симптоми,днес когато трябва да правя пак кръвен изчезнаха,просто сигурно съм го загубила и чхг вместо да е 300 ще е 100, единствената надежда е че сега ще направя лентичка преди кръвния и ако са си пак две еднакви има надежда.

*
« Отговор #657 -: Август 21, 2020, 09:33:32 am »
Принцес, симптомите не са показател за бременност. Може да ги има, да ги няма, да идват и да си отиват.
Аз нямам абсолютно никакви симптоми, пък съм си бременна. Само 3-4 дни преди първият тест имах един лекичък симптом, но само Лина му обърна внимание   :lol: защото аз от опит знам, че може да се скъсаш от симптоми и пак да няма нищо.

26.09.2019
« Отговор #658 -: Август 21, 2020, 10:14:04 am »
Дори и теста мисля че не е като вчера наситен. Плаче ми се.  Ако днес чхг беше повече щяха да са две равни.  :( :balk_143: :balk_144: :balk_145: :balk_145: :balk_145:
« Последна редакция: Август 21, 2020, 10:28:31 am от Princess93💞 »

*
« Отговор #659 -: Август 21, 2020, 10:32:31 am »
Принцес, това пък изобщо не е вярно. Разбери, че уринарните тестове не са сигурен показател. Моите всички бяха отрицателни при ЧХГ над 300.
Единственият сигурен показател е ЧХГ.
И съвет от мен - спри да си хабиш нервите за глупости, защото иначе не знам как ще я изкараш тая бременност.

26.09.2019