Еееее, Яна, откъде го намери това, бе жена
Много се радвам, че това е била причината. Или ще караш специалност гинекология след раждането, или ще ти проведат курс в психиатрията, както каза. Как е възможно пък все да си такова изключение. Само внимавай да не смесиш орален и вагинален утрогестан, трябва да има отстояние. Аз направих само 8 часа отстояние и щях да пукясам в офиса. Явно е трябвало повече.
Робин, на теб не ти ли пускат изследвания преди да назначат Овитрел. На мен ми пускат Естрадиол, Прогестрон и ЛХ и ако са тръгнали вече да се вдигат, ми канселират инжекцията.
Грейси, след единия трансфер бях така. Ужааас. Нощем се будех от изпускане на газове (с извинение), корема ми се пръскаше по шевовете. От хормони е. Спри напълно пресните зеленчуци, всичко с люспи, плодовете. Образуват газове.преди пункция са ни забранени. Изобщо проверявай какво ядеш, че е много неприятно, а и затрудняват газовете прегледите на ехографа. Една мадама разправяше как й се карали, че яла предишния ден череши, че не се виждало добре на прегледа.
Аз днес си имах кафяво зацапване, не малко останало от вчера. И все нещо ме сочеше към нисък Естрадиол или нещо подобно. Защото синини също се свързват с нисък естрадиол. Сетих се, че май месец ми изследваха точно преди трансфер за таймирането Естрадиол. (Аз бях тогава на ЕЦ). Та звъннах в клиниката, за да ми пратят изследванията.
ЛХ - 13
Прогестерон - 0.72
Естрадиол - 266
Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) в pg/ml:
фоликулна 12.4-195; овулаторна 41-398; лутеална 29.8-300;
Моят е 2-3 дена преди инжекцията, тоест би следвало да се води фоликулна фаза. Тааа даже съм над горна граница. Ако сега ми е нисък или нещо такова, то по-скоро би било наистина заради трансферите и ще се нормализира след някой месец. А не свързвам зацапването с Прогестерона, ТСХ или Пролактин, защото съм ги проверила в месеците с кървене и са били ОК. Затова се чудих за някой полип фантом.
Последен тъп въпрос да задам: какво правите с обриви. Общо взето с имплантацията започнаха много промени при мен, макар да продължи за седмица. Кожата по това време ми стана много суха и ми се появиха обриви по ръцете. 1 месец по-късно един оздравява, друг се появява. Не ми правят особено проблеми, но ме сърбят понякога и честото миене на ръце и дезинфектанти покрай Ковид не помага за лечението. Аз даже мислех, че съм развила някоя алергия от лекарствата след трансфера.