0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - 28 тема
« Отговор #660 -: Август 21, 2020, 12:04:27 pm »
Грейси, и аз като теб съм с едно здраво дете, родено преди 8 1/2 години. Без терапия, само фолиева съм пила.  За съжаление е много трудно да се стигне до читави лекари. Тромбофилилиите ги пуснах май по съвет на Тери и Павла- смятай... ами ако не бях открила тези отзивчиви дами и форума изобщо... ма това е друга тема. Та в Геника излезе следното:

хетерезигот за 4G/5G PAI  , I/D (ACE) C/T za 677c>t (MTHFR) + хомозигот G/G za + 505A>G(TAFI)
Като хетерезигот за 4G/5G PAI и I/D (ACE) се асоциират с кумулативен ефект относно повишен риск от спонтанни аборти.

Носителство на алел  + 505Г в (ТАФИ гена ) (в хомо или хетерозиготно състояние) се асоциира с предразположение към повтарящи се спонтанни аборти, репродуктинви усложнения и дълбоки венозни тромбози.

Ако не ми беше загубата в 20та гс, но това е дълга тема,( но накратко абсолютно ненужен кортикотероид до около 15-16 гс, спиране на АП БЕЗ ИЗСЛЕДВАНЕ АSPI TEST, и неглежиране на редица симптоми завършващи с увита пъпна връв + плод отговарящ на 17та ГС, като прегледите от 17 до 20 са били всяка седмица, че имаше едни проблеми. Ретардацията е или от кортикостероида, който се дава макс до 10гс (бях писла назад) или лош доплер- не зная) едва ли щях  да настоявам за толкова прегледи и изследвания.

В надежда (от които не съм доволна) към имунолог ме насочиха още преди тази загуба в 20та ГС (имах при тях една доказана биохимична) , който ми прави кросматч, месец след аборт(което  не се прави,защото при скорошна бременност(поне 4 месеца трябва да са минали) винаги има имунологичен отговор в тялото, което компроментира самото излиедване. Ако си правиш кариотип и кросматч изчакай 4тия месец от последната бременност и ги пусни.
На този етап, си открила , по изключително мъчителен път тромбофилията и както ти е казано, от по-ранна седмица е можело да се превентира, ама аман от тези лекари Хубаво е да се консултираш с хематолог или ако имаш път към София, да си запишеш час при Проф. Паскалева (1ва градска). Тя ще ти даде терапия при положителен тест. Имунологоята за мен е море, в което като бръкнеш все нещо ще намериш, но не може и да се прескочи. Виж да си имаш стабилна терапия за тромбофилиите и строг контрол на доплера при бременност! Пожелавам ти от все сърце,  успех!

Робин, стискам ти палци! Кога ще е инсето? С теб сме!

Принцес, не се стресирай толкова. Знам, че е изключително тегаво с тези тестове, но се пощади малко.
« Последна редакция: Август 21, 2020, 12:06:17 pm от Lina88 »
*
« Отговор #661 -: Август 21, 2020, 12:29:37 pm »
Яна, супер е този апп, които препоръча. За закуска и обяд 800 калории, остават ми за вечеря още 800. Не осъзнавах колко съм капризна откъм ядене. Кой да повярва, че на 12 години съм тежала 63 кг и съм ходила на диетолог
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #662 -: Август 21, 2020, 13:05:00 pm »
Аппа е топ, Тери. Янчето ме кандардиса за платената версия и има много бенефити.
*
« Отговор #663 -: Август 21, 2020, 15:51:06 pm »
Лина, съжалявам и за твоята загуба. Наистина аман от лекари. Радвам се, че сега вече всичко е наред при теб! Успех на финала!

Крос мач тест пуснахме неотдавна, доста месеци след последния аборт - отрицателен е.

Днес мъжът ми ходи да пусне Halosperm тест. Резултатът ще е готов след 04.09.

А аз сутринта направих още един уринен тест (преди изследването, евентуално да не ходи напразно), но уви - пак отрицателен. Утрогестанът съм го спряла от онзи ден вечерта - все пак сложих 1 касула за всеки случай за последно. Днес сутринта БТ ми е висока, но сигурно е остатъчен ефект, пък и други месеци също така се е случвало. Все пак много бих искала да се случи чудо и да съм бременна, но тестът още да не хваща... (днешният беше с чувствителност 20 UI/L). Така всеки месец надеждата умира последна, но все пак е умирала...
« Отговор #664 -: Август 21, 2020, 15:56:28 pm »
Пак не мога да се зарадвам, щото снощи си слагах Прегнил 100.. Но е факт че се удвоява много добре.

*
« Отговор #665 -: Август 21, 2020, 16:42:32 pm »
Принцес, спокойно, всичко е наред (според мен). Знам, колко е вълнуващо, но би било добре да оставиш нещата да се развиват сами. По-скоро очаквай вече прегледите на видеозон. Успех!  preggo
*
« Отговор #666 -: Август 21, 2020, 18:16:52 pm »
Момичета, днешното ЧХГ ме застреля. Принципно знам, че при мен е винаги високо, но днес е 756 (сряда беше 181). Има ли нещо лошо, което да си мисля в случая? Ако има нещо притеснително, моля кажете, защото никой не може да измисли по-лоши неща от тия дето са ми в главата.

26.09.2019
*
« Отговор #667 -: Август 21, 2020, 18:52:16 pm »
Яна, ти не го ли пусна днес в друга лаборатория? Ако да, не може да ги сравняваш. Минимума е да се удвоява, горната граница за тази седмица е до 5000. Представяш ли си от фертил ейд-а да са две :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #668 -: Август 21, 2020, 19:22:28 pm »
В друга е Тери, ма да има разлика 100 единици, а то се е очетворило.
То нали миналата година бяха две.
Аз съм сигурна, че овулацията ми беше вдясно на 5-ти сутринта, а вечерта доктора ми каза, че овулацията ще бъде вляво. Та нищо чудно да са се излюпили две яйцеклетки.
А сега ме дърпа отдясно.

26.09.2019
« Отговор #669 -: Август 21, 2020, 19:41:32 pm »
Яна , аз не бих си мислила лоши неща. Току виж наистина са две. Стискам палци да идва по-скоро време за прегледа.
*
« Отговор #670 -: Август 21, 2020, 19:46:19 pm »
Яна,или са две или е едно момиче :D.Не си мисли щуротии,супер си!
« Отговор #671 -: Август 21, 2020, 20:19:13 pm »
Не съм съгласна тук. Какво общо има покачването на чхг с пола?? Значи моето е едно. Онзи ден беше 144 днес 340 ,това гаранция ли е че бебето е едно и е момче,не мисля. Една приятелка много бавно и се наситиха чертите и има момиче.  Мойте пък се наситиха доста бързо,при всяка е различно. Пола зависи единствено от хромозомата на сперматозоида, който е оплодили яйжеклетка.

« Отговор #672 -: Август 21, 2020, 20:20:10 pm »
Янче, аз бях така и ти ме успокояваше. :lol:
На 7.01 - 334, 9
На 9.01 - 1029
Всичко е наред, не се притеснявай! 😘😘😘
*
« Отговор #673 -: Август 21, 2020, 21:16:18 pm »
Принцес, ний говорим за кръвни тестове, а не за пишкани.
Аз съм склонна да се съглася със Слънцето, защото стойностите ми с Димана бяха като за близнаци и лекарите дълго и упорито търсиха втори сак. Ма накрая се роди момиче. Принципно се говори, че по-високо ЧХГ има при момичетата. Което не означава, че ако е по-ниско е момче. Аз с момченцето нямам ЧХГ мерено, та не мога да сравня. Ама се надявам след 37 седмици да го видим това какво ще се пръкне, да е живо и здраво.

Кукапетал, малко по-спокойна съм.

26.09.2019
« Отговор #674 -: Август 21, 2020, 21:50:38 pm »
Яничка супер ти е ЧХГ не се филмирай,а се радвай !🤞🤞🍀🍀
Само за сравнение моето първо ЧХГ беше 379,а второто след 48ч 1004.
*
« Отговор #675 -: Август 21, 2020, 22:19:17 pm »
Лина, кой пакет точно пусна в Геника и кой доктор ти разчете резултатите/назначи терапия. След 4тата инсеминация, мисля да пусна и аз генетични, затова питам.
*
« Отговор #676 -: Август 21, 2020, 22:38:01 pm »
Робин,след четвърта инсеминация аз не съм и не бих пуснала генетични.Много сме ги приказвали инсеминациите,то е като да си правиш секс вкъщи,аз забременях веднъж преди и веднъж след инсеминация.Вкъщи.Както беше казала Павла,имам по-голяма успеваемост в домашни условия.Според мен,това че не се е получило до сега при теб,не е нещо необичайно и странно,не мисля че трябва да задълбаваш в генетичните.Мнение просто.
Аз ги мислих и щях да ги правя при неуспешно инвитро,евентуално.Но на първото успяхме.
Грейси,щях да кажа за Олимед и аз,първо от там почнахме,ами загубени пари и време,щом дори една проста хистероскопия не правила лекарката,и даже не знаеше дали въобще във Варна правят,направо ме засили към София или Ст.Загора,за хистеро,представяш ли си.Освен сперморгама и цветна снимка,единственото което можела да направи било антиспермални антитела,това беше преди четири годиниТъй че,какво да се очаква от там?
*
« Отговор #677 -: Август 21, 2020, 23:09:28 pm »
Слънчицето, тя Робин май има предвид тромбофилията.

Робин, аз бих пуснала основният пакет и ако излезе нещо на него, тогава допълнителни фактори.

26.09.2019
« Отговор #678 -: Август 22, 2020, 09:07:37 am »
Вече няма място за съмнение,днес е официалния тест,не мога да повярвам,че ми се случи. Много съм щастлива. Лечението продължава докато каже доктора. На 1 записах час за видеозон.  Чувството е уникално, пожелавам го на всяка една ,и догодина всички от темата да гушнем своята рожба.  :bfp: :bfp1: :bighug: :cheerleader:

*
« Отговор #679 -: Август 22, 2020, 09:33:15 am »
Принцес, стискам силно палци за теста  :crossfingers: