0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #560 -: Септември 14, 2020, 14:56:36 pm »
Бърз отчет- супер тонове, няма контракции. 3мам разрешение да ида на състезанието 🥰. Взех си документите за раждане и... Всичко е наред.

*
« Отговор #561 -: Септември 14, 2020, 16:19:59 pm »
Kukapetal, честит ти най-прекрасен ден в живота. Преди малко повече от година не можеше вече да си представиш, че това може да се случи на теб. Но Господ е имал да ти даде прекрасен дар. Да е  здрава Дара, животът й да е пълен с чудеса.
Хелиантус, честита да си и ти. Пожелавам ти безпроблемна бременност и раждане, да ти се сбъдне най-голямата мечта.
« Последна редакция: Септември 14, 2020, 16:40:11 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #562 -: Септември 14, 2020, 16:32:06 pm »
Кукапетъл,честито!Много щастие и още много дарове ви пожелавам!
Яничка,един излиза от тук,ти влизаш,на късмет ще е!
*
« Отговор #563 -: Септември 14, 2020, 17:33:29 pm »
Кукапетал, поздравления още веднъж! Бъдете живи и здрави цялото семейство а Дари да има един усмихнат и прекрасен живот! Когато се възстановиш, можеш да ни разкажеш за раждането, ако искаш :*
Честит рожден ден и на Хелиантус- само позитивни емоции желая!<3
Янааа, ай добре дошла тук! Безаварийно ползване на темата до термин! Лято, браво за добрите резултати.
« Отговор #564 -: Септември 14, 2020, 23:04:02 pm »
Благодаря ви ❤🥂🎂😊

Лято, браво за хубавите новини!
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #565 -: Септември 15, 2020, 08:45:13 am »
 HELIANTHUS Честита да е Дара! Здрава , щастлива , благословена ! newsm04
« Последна редакция: Септември 15, 2020, 08:46:55 am от Anika85 »

*
« Отговор #566 -: Септември 15, 2020, 09:27:35 am »
Кукапетъл, честита дъщеричка! Няма по-голямо щастие! Бъдете здрави!

« Отговор #567 -: Септември 15, 2020, 15:38:52 pm »
Кулапетъл честит дар от Бога. Да е здрава и благословенна малката принцеса Дара. Обичайте я и бъдете винаги до нея.
Хелиантус честит празник. Здрава и щастлива бъди. Лека бременност и щастлив финал.
Ваничка честито сърчице.
« Отговор #568 -: Септември 16, 2020, 16:22:35 pm »
Прекрасни момичета, благодаря ви за подкрепата и огромната помощ, която ми оказахте през цялата бременност! Благодаря сърдечно и за пожеланията за Дара! Не мога да опиша колко съм щастлива, плача от щастие!
За раждането да разкажа...
На 13.09 в 8 часа имах розово слузесто течение и нерегулярни контракции, след това леко кървене при ходене до тоалетна и звъннах на АГ, извика ме на тонове 2 пъти в неделя, нямаше много контракции, но матката била омекнала и каза до ден, два, ще има раждане. В 20 часа ми изтекоха водите, не знаех, че текат дълго време, по време на раждането също. Контракциите се засилиха, станаха на 7 мин и в 23 часа отидох в клиниката. Бях с 3,5 см разкритие. Чак сутринта стана 10 см разкритие, като се наложи да ми пуснат окситоцин преди това. Главата не излизаше и ме цепнаха, бебка се е увила с пъпната връв и затова се е получило така. На 14.09 се роди нашето Щастие!
С малко закъснение - Честит рожден ден, Хелиантус, бъди здрава и благословена, спокойно бременеене и леко раждане! Винаги ще помня датата ти! 😄
Яничка, успешен пухкав финал и на теб, много се радвам, че си в тази тема!
« Отговор #569 -: Септември 16, 2020, 18:21:45 pm »
Благодаря ви Слънцемое и Кукапетъл. Няма как и аз винаги ще помня датата на Дара 😊 Представям си щастието ти. Радвайте се на малкото съкровище ❤
*
« Отговор #570 -: Септември 16, 2020, 21:25:07 pm »
Кукапетъл, кога ви изписват? Дара и ги сте добре, нали?
Лина, ти как си?
Хелиантус, почина ли си от емоциите по пътуването?
Яничка, кога си на преглед пак, кървенето спря ли?
Не знам дали сте имали котка, но те обичат да месят по хората. То и бебетата като сучат правят така май. Та тая вечер моята госпожица активно ми "меси" по целия корем вече доста дълго и малко болезнено отвреме навреме. Малко се боя да се се оплете от въртене, че то е тясно вече.

*
« Отговор #571 -: Септември 16, 2020, 22:08:12 pm »
Лято ,и аз накрая си мислих да не се оплете от въртене,ама не,чак в родилното се оплете.Бременей си спокойно,малко ти остава.То накрая най-силно блъскат,нашата госпожица в последната седмица едва ме буташе,тя нали и голяма и й отесня съвсем.
Кукапетъл,бързо се възстановявай и идвай после в темата за бебета.
Важното е,че сте живи и здрави,при теб ли е Дара,гушкате ли се вече?
Хелиантус,честит рожден ден и от мен,много щастлива и здрава ,догодина ще си мама по това време,това е най-големия подарък!
« Отговор #572 -: Септември 16, 2020, 22:54:39 pm »
Благодаря , Слънчице ❤

Лято, починах си. Вчера си направих филмов полуден и ми се отрази супер 😁
« Последна редакция: Септември 16, 2020, 22:56:23 pm от HELIANTHUS »
*
« Отговор #573 -: Септември 17, 2020, 00:05:22 am »
Хелиантус, все до ти честитя рождения ден и животът ме грабна. Да си много здрава и щастието и късмета винаги да са с теб.

Кукапел, малко трудно, но успешно изживяване е било. Упойка имаше ли? Ко
Колко се роди в крайна сметка Дара?
« Отговор #574 -: Септември 17, 2020, 19:53:55 pm »
Благодаря, Павла!   :bighug:

Да ви попитам каква възглавница за бременни препоръчвате? Такава, която е и от двете страни или само от едната? Дано ме разбрахте  :D  С други думи П или С - образна?
« Последна редакция: Септември 17, 2020, 19:56:53 pm от HELIANTHUS »
*
« Отговор #575 -: Септември 17, 2020, 21:30:30 pm »
Моите и двете са S образни.

Лято, не е спряло кървенето, а и то май е ОК че го има, защото така излиза хематома.
Утре трябваше да съм на хематолог, но май ще отлагам че не са ми излязли всички изследвания. Във вторник съм на гинеколог, освен ако не засили кървенето и не трябва да хвърча до спешното. Преди малко засили малко и сложих още утрогестан.

Иначе добрата новина е, че ми излязоха изследванията за придобитата тромбофилия и вече я няма. Оставам си само с наследствената.

26.09.2019
« Отговор #576 -: Септември 17, 2020, 21:33:57 pm »
Павла, без упойка родих 😊, след раждането ме зашиха с някаква по-лека анестезия, като при пункцията. Половин час след това говорих с таткото по телефона. Дара се роди 50 см, 3160 грама. Изобщо не познаха.
Днес ни изписаха, вече сме вкъщи. Дойде ми кърмата, но много слабо явно, защото с помпа нищо не се изцежда, някакви капчици, иначе Дара суче, какво поема нямам идея. Дано тръгне скоро повече. Наложи се АМ да ползвам. Взех Био козе, дали е ок? Ще се преместя от утре в другата тема, извинете ме, че пиша тук. Високи са ми левкоцитите и искат да пия зинат, какво мислите, дали е проблем това?
*
« Отговор #577 -: Септември 17, 2020, 21:45:05 pm »
Хелиантус,моята е П образна,съвсем обикновена на БГ марка,от 35 лева.Ползвах я доскоро,просто я забравихме във Варна ,а сме при нашите.Зори си спеше през деня в нея,на гнездо я правих,и вечер е спала там.Кърмих с нея,изобщо едно от най-полезните неща.
Кукапетъл, в сайта е-iactancia провери за съвместимост с кърмене .
*
« Отговор #578 -: Септември 18, 2020, 00:38:18 am »
Моята е Doomoo. 2 бременности и ... абе от април 2018 до ден днешен сме неразделни. Не се е скапала почти. Вече без нея не мога да спя.

Кукапел, чакаме те там.
Защо да пиеш АБ? Заради водите или само по изследвания.
Помпата не е като бебето. То си смуче, а помпата може и нищо да не изкара.
*
« Отговор #579 -: Септември 18, 2020, 08:45:05 am »
Кукапетел, като много кърмила и кака и бебета, в началото с каката изкарвах капки с помпата, а Моника сучеше нещо.Ако Дара суче активно, след нея ползвай помпа колкото да стимулираш кърмата.В началото е съвсем малко кърмата-коластра е прозрачна може да е, това стига на бебето.Бебето трябва да е по 40-50 минути будно на гърда, сучещо, за да се нахрани първите месеци.Ако следваш съветите на лекари 15 минути на едната гърда 15 на другата кърменето е обречено.