Що се отнася до условията в санаториума в Поморие - по нагоре в тази тема и аз съм описала неприятните си впечатления. Писала съм го някъде през средата на декември - малко след завръщането ни от там - бяхме двамата с половинката.
Най-приемливо като разход излиза ако се възползва човек от НОИ.
Иначе цените са солени. За сравнение: цените им на
легло са по-високи, отколкото за
стая в хотелче 2 или 3 звезди. И ако искаш да си сам в стая -
плащаш двойно - две легла + процедурите и храната пак двойно. За сметка на остарялата база и липсваща техника се плащат луди пари от пациентите дори за дните, когато няма процедури.
По ефтино излиза квартира, та дори и хотел за 2 седмици в градчето + доплащане само на процедурите. В този случай си спестяваш и доста кофти ситуации като това санитарката да ти чисти стаята, докато ти си вътре или пък да чакаш в стола да ти донесат изстиналата мъничка порция ядене. Добре, че не са наложили ограничения за броя филийки, които можеш да изядеш. И разни други, които са описани от Светлана. И вечното оправдание - това е болница...
И поне за нас не ни допадна, че младите пациенти в това заведение са съвсем малко. Заради лечение по клинични пътеки там е пълно с хора на преклонна възраст - най вече с пенсионери се сблъсква човек там.
А пък от разговорите с малкото други АГ пациентки останах с впечатлението, че докторът е като зациклила стара грамофонна плоча - все повтаря едно и също, на всички обещава "Резултати в най-скоро време, а ако не стане - елате след половин година пак". Впечатленията ми от "прехваления" доктор
- вечно забързан, почти не те изслушва, по време на прегледа говори повече с медицинската си сестра, отколкото с пациента и гледа да те отпрати възможно най-бързо и най гадното - едва ли не те преглежда с едната ръка, а с другата държи цигара, пуши нон-стоп, докато си на прегледа поне 2 цигари са оползотворени.
И всичко извън стандартния мануален преглед при постъпването и изписването се заплаща. Допълнителен преглед - дават се още пари, вземане на секрет - една цена, изследване на секрети - друга цена .... Като цяло - вижте ги по-горе, не искам да се повтарям.
Е да ама семейният ми бюджет не е безграничен, за да им плащаш тези фантастични разходи два пъти в годината.
Иначе вярно за двете седмици там, ако не друго си почиваш, защото процедурите са само до обед и имат известен релаксиращ ефект, тръгваш си с известно подобрение - почти не съм имала тежките ПМС от преди това и мензиса е почти безболезен вече няколко месеца, но ... Не съм сигурна дали само заради това си заслужава да се прави огромния разход санаториум. Май най-добре е да се съчетае моренцето на квартира / хотел там + процедурите, поне си спестяваш всички отрицателни впечатления, които се натрупват за две седмици в това здравно заведение.