Добър вечер Д-р Birdie ,много ще съм благодарна на вашето мнение по следния проблем:
Синът ми е на 1,4 г. и от както се е родил наддава изключително малко на тегло- роди се 3.450 кг , а в момента е 8.800 кг. Кърмен е 11 м. , захранен е на 5 м. , не проявява интерес към храна,освен ако не го оставя дълги часове без хранене-тоест ако зависи от него може и да сме на 2-3 хранения на ден максимум. На 4 кратно хранене сме , не насилвам , храним се бавно и с много търпение , държи храната в устата, но не я отказва тотално(Слава Богу) , така че мога да кажа че особено напоследък поема адекватни количества храна , разнообразна ,здравословна... но за последните 4 м месеца е наддал 500-600 гр.
Отсъствахме от Бахрейн последните 4 месеца и днес бяхме на преглед . Педиатърът ни остана притеснен от факта с кг , обясни ни че кривата в таблицата за тегло на Даниел се движи низходящо и обратно на тези на " нормално наддаващо дете на неговата възраст" и просто такава крива не съществува Пуснахме поредните изследвания, кръв , посявка- просто за да сме сигурни , че няма сериозна причина...
Каза ,чe трябва да вземем мерки, за да му помогнем да качи малко тегло и изписа MOSEGOR/Pizotifen... Appetite stimulant with additional " mood-elevating"effect
Притеснява ме факта , че вече не е просто Мултивитамин , Апетон и т.н. а медикамент и при това за деца над 2 год.КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ?
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ!