0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #500 -: Август 03, 2008, 12:04:15 pm »
Обадете се на педиатъра.
За отравяния нищо от разстояние не мога да кажа или препоръчам.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #501 -: Август 03, 2008, 12:19:55 pm »
аслед като видимо е добре възможно ли е да е натровен.
6те из4акам да се събуди и 6те го заведа до спе6ното -батерията сутринта я е изял кам 8-9 4аса
« Отговор #502 -: Август 03, 2008, 16:07:06 pm »
Докторе,правили сме посявки-няма нищо.Утре пак ще направим,че се случи събота-неделя.Миналият месец пихме Зинат 7 дни,че на лекарката и се "стори",че ангината е гнойна.Те обаче/посявките/ нали се правят на гладно и жадно,а тя сутрин изгаря и не мога да не и дам вода.Обаче всъщност исках да питам за приема на температуропонижаващите всеки месец.Би ли могло да има някакъв проблем?

Тереза - 3г9м
« Отговор #503 -: Август 04, 2008, 10:52:45 am »
Здравейте D-r Birdie иска да ви попитам за дъщеря ми която е на 1г 6м Ами значи появиха и се в устата автички безброи като съзвездие по езичето трудно се храни да не казвам че отказва даже само на водичка кара вдига и висока температура явно е от това.Не съм сигурна дали е авти изобщо или некакви гъбички не сме я карали на лекар защото много барзо се появиха мажем я с нистатин но маи не се повлиява много Разпитах за гранофорин но от доста дълго време не се произвежда.Незнам какво друго да използвам и да е ефикасно. Ако може да ме посаветвате нещо. Благодаря Ви предварително .Лек ден.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #504 -: Август 04, 2008, 12:30:16 pm »
аслед като видимо е добре възможно ли е да е натровен.
6те из4акам да се събуди и 6те го заведа до спе6ното -батерията сутринта я е изял кам 8-9 4аса
Нищо не мога да кажа по въпроса, за съжаление.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #505 -: Август 04, 2008, 12:31:20 pm »
Докторе,правили сме посявки-няма нищо.Утре пак ще направим,че се случи събота-неделя.Миналият месец пихме Зинат 7 дни,че на лекарката и се "стори",че ангината е гнойна.Те обаче/посявките/ нали се правят на гладно и жадно,а тя сутрин изгаря и не мога да не и дам вода.Обаче всъщност исках да питам за приема на температуропонижаващите всеки месец.Би ли могло да има някакъв проблем?
Няма проблем с приема на температуро-понижаващи.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #506 -: Август 04, 2008, 12:32:47 pm »
Здравейте D-r Birdie иска да ви попитам за дъщеря ми която е на 1г 6м Ами значи появиха и се в устата автички безброи като съзвездие по езичето трудно се храни да не казвам че отказва даже само на водичка кара вдига и висока температура явно е от това.Не съм сигурна дали е авти изобщо или некакви гъбички не сме я карали на лекар защото много барзо се появиха мажем я с нистатин но маи не се повлиява много Разпитах за гранофорин но от доста дълго време не се произвежда.Незнам какво друго да използвам и да е ефикасно. Ако може да ме посаветвате нещо. Благодаря Ви предварително .Лек ден.
Ползваме "Алоклер" за афти. Ако няма, предписват един разтвор с Анестезин-рецептата е широко известна в Бг. Ако са афти тези неща,които описвате.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #507 -: Август 06, 2008, 13:49:41 pm »
Докторе, здравейте! Дъщеря ми (1,5г) поддържа от три дена лека температура - малко над 37,5, смъквам с Панадол (налагат се не повече от три приема на денонощие) Отдавам го на тези летни вируси, има наистина леко разстройство - за което съдя по вида на самите изпражнения, иначе изхождането е само два пъти дневно (нормално е около 3-4 пъти на ден, когато е здрава). Това й състояние се повтаря вече трети път в рамките на няма и месец, до два дена е отминало, сега задържа по-дълго. В друг град сме за лятото, кварталната лекарка ни предписа много неща, които не мисля да давам. Все пак прегледа и преслуша детето - гърди, гърло са добре, ушичките също, носът е чист.
Реших да изследвам една обикновена урина. Ще Ви помоля да ми кажете дали резултатите изискват изследването и на стерилна такава.

Урина общо изследване        Резултат              Референтни граници
Урина-pH                     6.5                    4.5 - 8.2
Урина - Относително тегло    1.015                  1.001 - 1.028
Урина - Белтък               Oтрицателен            Oтрицателен
Урина - Глюкоза              Oтрицателен            Oтрицателен
Урина - Билирубин            Oтрицателен            Oтрицателен
Урина - Уробилиноген         Неувеличен             Неувеличен
Урина - Нитрити              Oтрицателен            Oтрицателен
Урина - Кетони               Oтрицателен            Oтрицателен
                             1,2 левкоцита,
Урина - Седимент             кристали пикочна к-на  4-5 Левк., 2 Еритр.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #508 -: Август 06, 2008, 14:00:43 pm »
Посявка на урина?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #509 -: Август 06, 2008, 14:24:07 pm »
Посявка на урина?

урина за общо изследване - т.нар. обикновена урина, което изследване е готово същия ден.  Тук правят такова изследване ( + кръв от "пръстчето") при навършени 6мес, годинка - по натам не знам през каква периодичност. Като логиката е, ако се види нещо нередно в изследването, да се изследва "стерилна урина"( което аз разбирам да се направи посявка - дали има някакъв растеж на бактерии и съответната антибиограма).
Та в този смисъл, не сме правили посявка.
*
« Отговор #510 -: Август 07, 2008, 14:51:29 pm »
Привет от нас докторе,

Ние се стабилизирахме и тези дни прорязаха най накрая, два кучешки долни зъба на Тонито. Решили сме да ходим на планина, а мястото където ще отседнем има басейн. Имайки пред вид, колко много обича детето водата и как "старателно си миеше устата" с морската вода, притеснявам се за хлорираната. Нещо като превенция или какво да очаквам, колко опасен е този хлор за детето ако погълне по голямо количество, ще ми дадете ли съвет. Страх ме е да не лепне пак нещо, че това лято много лошо ни тръгна и върви...

Благодаря и спорен ден.
« Последна редакция: Август 07, 2008, 14:53:07 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #511 -: Август 07, 2008, 17:52:59 pm »
Отидете. Спокойно.
Нека се къпе. С мярка.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #512 -: Август 07, 2008, 17:54:10 pm »
Посявка на урина?

урина за общо изследване - т.нар. обикновена урина, което изследване е готово същия ден.  Тук правят такова изследване ( + кръв от "пръстчето") при навършени 6мес, годинка - по натам не знам през каква периодичност. Като логиката е, ако се види нещо нередно в изследването, да се изследва "стерилна урина"( което аз разбирам да се направи посявка - дали има някакъв растеж на бактерии и съответната антибиограма).
Би трябвало да направите посявка.
И да се потърси откъде може да е тази температура-Стреп-тест, биохимични изследвания... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #513 -: Август 07, 2008, 18:46:23 pm »
Здравейте докторе, синът ми е на 2г.4м. От около месец започна да пишка по малко в гащите - изпуска се и чак тогава ми казва, че иска да пишка. Притеснявам се, защото преди не го правеше - махнали сме памперса на 1г.10м.
Въпросът ми е възможно ли е да е свързано с някакъв здравословен проблем - направи ми впечатление, че започна да го прави след връщането ни от морето?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #514 -: Август 07, 2008, 19:53:58 pm »
Да, възможна е уроинфекция.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #515 -: Август 07, 2008, 22:40:10 pm »
Посявка на урина?

Би трябвало да направите посявка.
И да се потърси откъде може да е тази температура-Стреп-тест, биохимични изследвания... .

Докторе, температурата отмина, малко след като коментирахме въпроса с вас. Разстройството също. Сега детето е добре, храни се, изхожданията са нормални. Ще следя състоянието и ще направя и една контролна посявка като се върнем у дома.
Благодаря Ви!
« Отговор #516 -: Август 07, 2008, 23:14:35 pm »
 Добър вечер Д-р Birdie ,много ще съм благодарна на вашето мнение по следния проблем:
  Синът ми е на 1,4 г. и от както се е родил наддава изключително малко на тегло- роди се 3.450 кг , а в момента е 8.800 кг. Кърмен е 11 м. , захранен е на 5 м. , не проявява интерес към храна,освен ако не го оставя дълги часове без хранене-тоест ако зависи от него може и да сме на 2-3 хранения на ден максимум. На 4 кратно хранене сме , не насилвам , храним се бавно и с много търпение , държи храната в устата, но не я отказва тотално(Слава Богу) , така че мога да кажа че особено напоследък поема адекватни количества храна , разнообразна ,здравословна... но за последните 4 м месеца е наддал 500-600 гр.
 Отсъствахме от Бахрейн последните 4 месеца и днес бяхме на преглед . Педиатърът ни остана притеснен от факта с кг , обясни ни че кривата в таблицата за тегло на Даниел се движи низходящо и обратно на тези на " нормално наддаващо дете на неговата възраст" и просто такава крива не съществува Пуснахме поредните изследвания, кръв , посявка- просто за да сме сигурни , че няма сериозна причина...
Каза ,чe трябва да вземем мерки, за да му помогнем да качи малко тегло и изписа MOSEGOR/Pizotifen... Appetite stimulant with additional " mood-elevating"effect
 Притеснява ме факта , че вече не е просто Мултивитамин , Апетон и т.н. а медикамент и при това за деца над 2 год.КАКВО Е ВАШЕТО МНЕНИЕ?
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #517 -: Август 07, 2008, 23:22:26 pm »
Има такива деца. Аз имам 2 такива. Ако от изследването няма притеснителни неща, нищо не е нужно да давате.
Надявам се ръстта е нормален?
Sir Alec Guinness
« Отговор #518 -: Август 07, 2008, 23:35:13 pm »
Ръста не го коментирахме... 78 см? Със сигурност е в долните граници , но в границите ли е все пак?
Иначе е изключително активен, жизнен, в добро настроение и т.н...
Аз и сестра ми сме били много дребни деца , с много бърз метаболизъм , чак до към 23-25 год. възраст...
Ще ви уведомя за резултатите от изследванията, когато са готови.
Все пак , този медикамент , би ли му навредил? Доколкото разбрах е на основата на антихистемин?
Благодаря ви!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #519 -: Август 07, 2008, 23:52:38 pm »
Ръста е почти идеален.
Не давайте НИЩО на детето и го оставете на спокойствие.
Не е нужно да давате нещо, защото няма обосновка за какво го давате.
Sir Alec Guinness