0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Тема на бременните № 28
« Отговор #120 -: Юли 21, 2008, 12:03:35 pm »
Bobbie честито. Лека бременност
Abloy, честито и на теб. Да сте живи и здрави.
Коя е болницата, похвали я с две три думи, че да знаем и ние, да сме спокойни, когато тръгваме натам.

Иначе за кърменето си напълно права. Трябва да се научиш как да кърмиш. Сигурно някои са си научени по рождение, но в повечето случаи (или в някои случаи, ннам) трябва малко помощ. В Тина Киркова няма да я получите нито от неонатолозите, нито от сестрите, които "се грижат" за бебето. Не е работа на гинеколозите това, но там това са единствените лекари, които биха ви помогнали.
На мен в началото не ми достигаха 2-3 ръце, за да го накарам да суче. А сестрите бяха толкова "услужливи". Те го хранеха с АМ, за да не им реве. Взимаш го кърмене, а то милото повръща АМ и странно защо не иска да яде. Търсиш неонатолог. Ама в цялата Тина Киркова неонатолозите се броят на пръстите на едната ръка и нямат време за теб. А сестрите... о да сестрите са все и вся, защото детето ти е в ръцете им. Защо да си създават работа.
Това е розовата картинка. Като се прибрахме в къщи, се оказа, че гладът е такава сила, че наистина много бързо се напасвате с бебето. Само стига и то да го поиска.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #121 -: Юли 21, 2008, 12:44:05 pm »
Сани, леко раждане, мила!

Съчувствам ви момичета, че ви боли гръб/кръст. Дръжте се, не е останало много! Ади, аз съм с проблеми в гърба, шипове, дископатия и много болки, преди време като ми правиха хистероскопия споделих опасенията си с анестезиолога, той нещо не ги прие много сериозно и ми сложиха спинална упойка, нямах проблеми, освен че излезнах от нея много по-бавно от очакването (примерно за 7 часа, вместо за 3), но нямам идея дали има връзка с проблемите. Сега пак си мисля, живот и здраве, как ще се слага тази упойка, но явно според лекарите не е проблем. Пиши какво са ти казали и на теб по въпроса?

Искам да питам момичетата в по-напреднала бременност - кога започна да ви "тежи" коремът? Аз съм далеч от финала, но нещо взе да ми тежи - като сядам, като ставам, като се обръщам в леглото отляво надясно .. пък ми се струва раничко?
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #122 -: Юли 21, 2008, 13:03:04 pm »
но си мисля,че по-голям проблем, ми е че кръста и гърба са ми слаби места от преди да забременея , а сега от бременноста и тежеста явно всичко се изостри

чудя се ,дали радикулит и други гърбнмачни проблеми,ще пречат на епидурална или спинална упойка? 8O

Ади, аз имам радикулит и шипове. Наистина е голяма мъка и без да си бременна, но сега наред с другите болежки, вероятно и тези ще се обострят. Преди няколко години ме оперираха със спинална упойка. Упойката по никакъв начин не се повлия от проблемите с гърба. Не съм имала и проблеми с излизането от упойка освен, че дрънках големи глупости, но това е за забавление на околните :D Много се страхувах да не засегнат някое възлово място, но анестезиологът явно си разбираше от работата.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #123 -: Юли 21, 2008, 13:22:03 pm »
Искам да питам момичетата в по-напреднала бременност - кога започна да ви "тежи" коремът?
При първата ми бременност почти нямах проблеми до деветия месец. Тогава надебелях много и започна да ми пречи да спя, да се навеждам... и т.н. знаеш.
Сега започнах от 20 кила по-повече. Освен това коремът ми "изхвръкна" доста по-рано - изведнъж в петия месец стана толкова голям, че мислех, че няма да ми останат дрехи. Ама от тогава не е мръднал. Та горе долу от тогава ми пречи много повече, отколкото преди в последния месец.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #124 -: Юли 21, 2008, 13:34:05 pm »
Искам да питам момичетата в по-напреднала бременност - кога започна да ви "тежи" коремът? Аз съм далеч от финала, но нещо взе да ми тежи - като сядам, като ставам, като се обръщам в леглото отляво надясно .. пък ми се струва раничко?

Още не ми е дотежал, но не мога да върша някои неща - да си правя сама педикюр например.  Ставам и се обръщам малко по-трудно, с помощта на ръцете, но това е за да не напрягам толкова коремните мускули, а не че толкова ми пречи и тежи.  Иначе не го усещам и на моменти подтичвам без да се усетя дори.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #125 -: Юли 21, 2008, 13:55:06 pm »
Ади, аз съм с проблеми в гърба, шипове, дископатия и много болки, преди време като ми правиха хистероскопия споделих опасенията си с анестезиолога, той нещо не ги прие много сериозно и ми сложиха спинална упойка, нямах проблеми, освен че излезнах от нея много по-бавно от очакването (примерно за 7 часа, вместо за 3), но нямам идея дали има връзка с проблемите. Сега пак си мисля, живот и здраве, как ще се слага тази упойка, но явно според лекарите не е проблем. Пиши какво са ти казали и на теб по въпроса?

Фреши мила,говорих с един анестезиолог,той ми каза че нямало проблеми за упойка било то епидурална или спинална.И препоръчва тези двете упойки,с тях се възстановяваш по-бързо,и при евентуално секцио например при спинална катетъра остава още в гръбнака 2 дена и от там те обезболяват.каза че нямат странични ефекти и няма рискове.Все пак още ще проуча нещата. :oops:

Иначе за тежеста.......ми при всеки е различно.....зависи колко си качила ,колко е голям плода,колко са ти здрави вързките съответно кръста..........
лично при мен в края на седмия месец започнаха сериозни проблеми с тежеста и кръста ,обадиха ми се всички стари заболявания.......
чела съм че тези колани за бременни определено помагат за хора с гръбначни проблеми,все пак държат кръста по-стегнат и са по-поносими нещата.Май трябваше да се заинтересувам по-отрано :oops:
*
« Отговор #126 -: Юли 21, 2008, 15:33:58 pm »
Фреши аз си купих от коланите за бременни и съм ного доволна. В началото го носех само, когато ми се налагаше да излизам навън за по-дълго време, но от седмия месец си нося и в къщи. Сутрин като стана се чувствам отпочинала и започвам да си върша елементарна домакинска работа - пускам пералня, гладя, подреждам, а след като свършихме ремонта и си чистя всеки ден. Благодарение на колана успявам да съм подвижна.Кръста ме боли много по-малко и добре придържа вече голямото ми шкембе. Така че ако се чувстваш натежала си го купи и го ползвай редовно.
*
« Отговор #127 -: Юли 21, 2008, 17:37:41 pm »
Сани, стискам палци за безпроблемна и щастлива среща с малкото човече!
Abloy, честито мила! Живи и здрави да сте цялото семейство!

« Отговор #128 -: Юли 21, 2008, 18:14:08 pm »
Sany, леко раждане!

Момичета, опитвам се от известно време да пиша, но все не стигам до компа. Скоро ще разберете защо  :D.
Искам само да споделя с вас едно. На теория, за посрещането на бебето, и аз бях много подкована, но практиката се оказа друго нещо.
Първото слагане на бебето на гърдата беше пълен провал за мене. Аз не можех да го наглася, а то милото незнаеше как да засуче. Беше омазано цялото в коластра. Отвън имаше повече коластра отколкото то успя да преглътне. Ако не беще акушерката Маляшка до сега да съм се провалила в кърменето и нервите ми да не са издържали. Много съм благодарна на тази жена. Висеше ми над главата докато аз и бебето не се сработихме. Всеки ден, по няколко пъти, идваше да проверява как вървят нещата.
Е, да. Аз,обаче, имах късмета и родих в частна болница. Някои от вас ще родят в държавна, и ако попаднете на "мили" акушерки могат или да ви кажат да се спасявате или да ви убеждават как нямате мляко и бебето стои гладно.
Ако сте решили да кърмите от сега се пригответе да се борите.
Вярвайте само на себе си и на бебето и никога не си задавайте въпроса дали ви стига млякото.
Две седмици се боря и в момента имам мляко да кърмя две бебета.
А при първото кърмене ми мина мисълта, че аз ще съм първата провалила се майка.
ДА, АМА НЕ!
Сани,много стиснати палци и от мен и щастлива среща с малкото човече!
Искам и аз да се подпиша под мнението на Abloy .
Колкото и да сте чели,мили бъдещи мами,подгответе се за големи изненади.Всъщност никоя книга не може да ви научи на това,което малкото човече ще почне да ви учи още в началото.Така че се въоръжете с търпение и спокойствие,защото нищо не е така,както го пише в големите книги или във форумите.
В Тина Киркова единственото указание,което чуваш от акушерките е- "Слагай бебето на гърда,колкото си може по-често!" И в това се състои тяхната помощ.
Но не се бойте-с търпение и спокойствие ще станете мами,желая го на всички от сърце!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #129 -: Юли 21, 2008, 19:18:59 pm »
Stelliana и ти си вече към финала.
Леко раждане!

Мерси mpia!
Надявам се още малко да се позабави бебка,че е мъничка още - в петък беше 2540г.
Но как нямам търпение да си я гушна :P
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #130 -: Юли 21, 2008, 19:47:56 pm »
Здравейте, мина ФМ, бебето се развива чудесно, всички параметри са в срок на бременността, всичко си му е там, гънката е в норми. Пуснахме и БХС, резултата от който ще излезе най-рано след 10 дни. Но д-р Даскалов твърди, че не бива да имаме притеснения от такъв характер- всичко каза е чудесно. Премери ми влагалищната киселинност с ръкавиците- бях на най-долното ниво- по-добре от това не може. Пуснахме микробиология и микоплазма и в общи лини съм доволна и щастлива от прегледа. Пола е рано да се каже обаче  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #131 -: Юли 21, 2008, 21:39:52 pm »
Пола е рано да се каже обаче  :wink:[/color]

аз за пола на бас се ловя какъв ще е  :wink: :)
*

Tamara

• 1662
« Отговор #132 -: Юли 21, 2008, 21:41:28 pm »
Някой знае ли от къде могат да се намерят такива ръкавици за влагалищна киселинност. Аз пообиколих няколко аптеки в квартала, ама там ме гледат като индианец пишеща машина.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #133 -: Юли 21, 2008, 23:08:00 pm »
Ади, как при спинална катетъра остава в гръбнака за обезболяване???Наистина ли е така?При мен обезболяваха само с мускулни инжекции докато бяхме в реанимация.
Относно упойките няма проблем за поставянето.Аз съм с шипове и радикулит.Имам 4 спинални поставени до сега.
Тами, помоли и ще ти доставят.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #134 -: Юли 21, 2008, 23:16:02 pm »
Ади, как при спинална катетъра остава в гръбнака за обезболяване???Наистина ли е така?При мен обезболяваха само с мускулни инжекции докато бяхме в реанимация.
Относно упойките няма проблем за поставянето.Аз съм с шипове и радикулит.Имам 4 спинални поставени до сега.
Тами, помоли и ще ти доставят.

Ния, всъщност се прави едновременно спинална и се поставя катетър за епидурална, през който след това се обезболява. И мен ме обезболяваха само с инжекции, но амаше една внучка на доктор, работещ в болницата, в която раждах. Та тя именно беше обезболена по този начин само дето посред нощ катетъра се запуши, та почнаха едни болки. Наложи се и нея да я обезболяват по класическия начин. :wink:

Иначе за протокола аз съм с две спинални до сега, чака ме трета. Малко съм труден случай за лекарите, поизмъчват ме всеки път, но се справят накрая. Пълна съм и точно на кръста им е трудно, а като тръгнат нагоре по гръбнака пак не се получава, защото имам леко изкривяване на гръбначния стълб.

*
« Отговор #135 -: Юли 21, 2008, 23:23:27 pm »
ясно Габи .значи през епидуралния катетър обезболяват.аз бих предпочела класическия начин.до мен имаше възрастна оперирана с такъв катетър....вобще не се чувстваше добре с него.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #136 -: Юли 21, 2008, 23:24:41 pm »
И на мен така ми каза анестезиолога, че ще ми поставят и двете - спинална и епидурална, защото обезболяването при секцио трябвало да е не само на матката, а до гърдите и затова се правила спиналната, а за обезболяването след това - епидуралната. Досега не са ми правили нито една от двете упойки /само обща/ и честно казано лекинко се притеснявам :oops:
Мини, радвам се че всичко е наред с бебо, само такива новини до края!

« Отговор #137 -: Юли 22, 2008, 00:18:09 am »
Момичета да ви попитам-колко често се усеща бебето в 19-20-та седмица?Аз съм в 20-та и има дни в които е доста активно а има дни в които се обажда по слабо.?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #138 -: Юли 22, 2008, 07:15:30 am »
nia72,гледам че са ти разяснили момичета ,аз малко не го обесних правилно..... :oops:,чета доста протирочиви мненния .......но като цяло напоследък се налагат все повече спинална и епудурална пред пълна упойка.
анестезиолога каза ,че при тези двете няма риск,те не минават през бебето......,но и мен като мая все пак малко ме е страх :oops:

marinalz,нормално е,не се притеснявай.......
« Последна редакция: Юли 22, 2008, 07:41:47 am от adi »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #139 -: Юли 22, 2008, 07:56:56 am »
момичета, в 18 г.с кой скрининг се прави
мисълта ми е, мога ли да пропусна и да си ходя на ФМ директно в 22 г.с, ако всичко е наред сега с резултата от БХС в 13,3 г.с
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит