0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #120 -: Август 07, 2008, 21:13:14 pm »
Честито Olimpia! Добре дошла в темичката и успешна бременност ти желая! Мен не ме е болял кръст в такъв ранен срок от бременността, незная нормално ли е, защо не се обадиш на док?

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #121 -: Август 07, 2008, 21:38:11 pm »
Честито, Olimpia! Пожелавам ти безпроблемна бременност и здраво бебче на финала!
Все повече такива чудеса да се случват в "Зачатие" :D Страхотно! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #122 -: Август 07, 2008, 22:01:24 pm »
олимпия, добре дошла, защо ли си мисля, че и дюкан е помогнал за това чудо  :D
забравих да се похваля- днес научих резултатите от бхс, индивидуалния риск ми е 1:1400, възрастовия 1:1000, нищо обезпокоително тук  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #123 -: Август 07, 2008, 23:20:07 pm »
Момичета, леко раждане да тези, на които им предстои съвсем скоро!
Oliimpia, честито! Дето се вика дай Боже всекиму такова чудо ;) Леко бременне и да се пазиш ;)!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #124 -: Август 07, 2008, 23:35:49 pm »
Добре дошла на Олимпия. Много хубава новина. Ами както знаеш, първото нещо, което ще те посъветваме е консултация с лекар, иначе и аз имах такива оплаквания, та дори и по-силни. Отдай се на почивка, ако можеш.
Честито и на Елфита. Леки оставащи месеци.
Брей, тази Гането как провлача крачета  :D.

mini, браво и на теб за хубавата новина.  :D

maia_st, виждам, че момента наближава, стискам палци за успешно раждане!! И догодина в Пловдив на разходка заедно  :D.

А, май и на Габи термина наближава. И на нея пожелавам много щастливи мигове с бебето и каката, разбира се.  :wink:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #125 -: Август 07, 2008, 23:46:38 pm »
Брей, тази Гането как провлача крачета  :D.
Трябвало по-рано май да забременея, че да се напълни с още нови момичета :lol:
Много се радвам, че така се пълни темичката :lol: Време беше, а и тука разни по-стари потребители план имат да гонят :wink: Да се стягат и да не се ослушват!!!!
Майа, Габи - леко раждане и прекрасна среща!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #126 -: Август 08, 2008, 09:05:07 am »

Честито Олимпиа, желая ти безпроблемно бременеене.Аз също имах ужасни болки в кръста по това време, които отшумяха в 8 седмица от само себе си без хапчета
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #127 -: Август 08, 2008, 10:40:10 am »
Момичета, благодаря за топлото посрещане!
Аз реших да сменя маршрута, по  който минавам всеки ден, няма да мога да изтърпя градския транспорт вече, помня как минават на червено и как лашкат хората все едно са картофи. Не вдигам тежко, засега най-кофти ми е подреждане на класьори.Работя в лекарски кабинет и нали всеки пациент си има досие, постоянно нареждам някакви амбулаторни листове.Преди носих по 3 клаьора наведнъж, сега по 1.Най-много ми тежи да стоя наведена, задължително ме стяга корема, като аларма и аз спирам.
*
« Отговор #128 -: Август 08, 2008, 10:51:51 am »
Добре дошли в темата на Olimpia и Elfita. Безпроблемна и много спокойна бременност ви пожелавам. :)

И разбира се започвам с въпросчетата :) от вчера нещо много ме срязва кръста и корема. Днес цял ден реших да си поотпочина, но като стана и пак се започва!!! знаете ли дали е нормално? все още съм само в 5 г.с.
И аз по това време се чувствах по-добре като си почивах, а и доста но-шпа изгълтах, но ми беше предписан. Въпреки него обаче и аз имах такива аларми ;) като Елфита.
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #129 -: Август 08, 2008, 11:25:49 am »
Simba , и на мен Аг-то ми каза да взимам но-шпа, но то ме стяга за по 2-3 минути максимум.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #130 -: Август 08, 2008, 12:14:46 pm »
Благодаря на всички за пожеланията!!!!
За сега не пия никакви медикаменти, все пак болките са повече от поносими и даже нямаше да им обърна внимание ако не знах вече че съм бременна. Нещо като ПМС.
Мерси за отговорите, все пак явно не съм единствената :)))
А за Дюкан...??? Знам ли :) може наистина и той да е подпомогнал този процес :))))) Каквото и да е - важен е резултатът и щастието, което ни е заляло сега  :P Дано да продължи още 8 месеца! Успех на всички вас!!!!
Елфита, с теб явно ще вървим заедно занапред! Имаше и още няколко мацки, които се похвалиха заедно в мен в темата на очакващите... чакаме ги и тях! :)
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #131 -: Август 08, 2008, 12:58:12 pm »
.... и на мен Аг-то ми каза да взимам но-шпа, но то ме стяга за по 2-3 минути максимум.
Според мен щом ти е предписано но шпа го пий, независимо че стягането е за кратко. Пие се превантивно.
*
« Отговор #132 -: Август 08, 2008, 14:15:32 pm »
И аз съм за но-шпа-то.Това присвиване не  хубаво - доколото знам, матката реагира като при мензис и има опасност да се получи отлепяне на сакчето. Мисля че може да се пие без проблем, вече след 30г.с. трябва да се избягва, че от него омеква шийката (така ми каза док) :D В началото аз бях на 3х2 но-шпа, после ми го намалиха на 3х1, след това го спрях, но веднага бе заменен от Магнерот-а. Но това е при мен, иначе задължително трябва да се консултирате с лекар!! Успех!!
*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #133 -: Август 08, 2008, 21:41:39 pm »
.... и на мен Аг-то ми каза да взимам но-шпа, но то ме стяга за по 2-3 минути максимум.
Според мен щом ти е предписано но шпа го пий, независимо че стягането е за кратко. Пие се превантивно.

Сега малко се притесних, защото тя не ми написа рецепта.Когато се обадих по телефона, че имам положителен тест и ме боли корема, тя каза пий Но-шпа и идвай да те видя.След като отидох ми обясни, че вижда плоден сак, но е много рано, трябва да се видим след няколко седмици и ми предписа фолиева киселина.
Сега докато пиша направо ме стисна корема, уф...Май ще си купя и ще се обадя как да го пия.Все още не съм свикнала май достатъчно да се пазя.
*
« Отговор #134 -: Август 08, 2008, 21:45:58 pm »
 _Elfita_ добре е да започнеш да вземаш някакъв спазмолитик и се пази.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #135 -: Август 09, 2008, 16:13:03 pm »
Сега малко се притесних, защото тя не ми написа рецепта.Когато се обадих по телефона, че имам положителен тест и ме боли корема, тя каза пий Но-шпа и идвай да те видя.След като отидох ми обясни, че вижда плоден сак, но е много рано, трябва да се видим след няколко седмици и ми предписа фолиева киселина.
Сега докато пиша направо ме стисна корема, уф...Май ще си купя и ще се обадя как да го пия.Все още не съм свикнала май достатъчно да се пазя.[/color]

Ами ако имаш болки, не се чуди много, вземи каквото ти е изписала лекарката, ако имаш и контракции, кажи й и я питай дали може да вземаш нещо /магнезий примерно/.

Фолиевата киселина ако не си я почнала още - започвай я. Можеш да я пиеш през цалата бременност, но първите 13 седмици задължително. Пие се и без да са ти я изписали, понеже някои лекари я забравят, поне преди време беше така, сега може и да са се ограмотили.

Стискам палци и се пази!
*
« Отговор #136 -: Август 09, 2008, 17:28:31 pm »
Момичета, от известно време имам една много голяма чуденка относно стволовите клетки. Замисляме се дали да не направим, но чета и слушам, че е хвърляне пари на вятъра. Гинеколога е категорично "ЗА" да ги направя, но не съм говорила и с другите лекари. Искам да чуя и  тяхното мнение и тогава да взема окончателно решение.
Вие какво мислите по въпроса?
*
« Отговор #137 -: Август 09, 2008, 17:56:19 pm »
Момичета, от известно време имам една много голяма чуденка относно стволовите клетки. Замисляме се дали да не направим, но чета и слушам, че е хвърляне пари на вятъра. Гинеколога е категорично "ЗА" да ги направя, но не съм говорила и с другите лекари. Искам да чуя и  тяхното мнение и тогава да взема окончателно решение.
Вие какво мислите по въпроса?
Много ми се иска, вчера се опитах да обясня на мъжа ми за какво точно се използват тези стволови клетки, но май нещо не се справих много добре :( иска ми се да прочета някъде информация - къде у нас се прави, колко струва и т.н. Дали някой може да ми помогне? иначе със сигурност ще питами док, ама това ще е чак септермври.
« Отговор #138 -: Август 09, 2008, 18:22:04 pm »
Аз питах д-р Владимиров преди да родя и той не е привърженик. Каза, че първо не издържат повече от 15 години. Освен това най-вероятно ще ползваш чужди. А най-важното е, че не били панацея. Били приложими при много малко заболявания. С една дума - пирамида.
« Последна редакция: Август 09, 2008, 18:23:35 pm от Stivarip »
*
« Отговор #139 -: Август 09, 2008, 18:29:57 pm »
Мери и аз я имах тази чуденка, но в крайна сметка решихме да не съхраняваме, да си призная основно цената ни спря. Освен това никой не дава 100% гаранция, пак е на късмет всичко. Надявам се ако недай си боже се наложи след 20-25 години, да можем да направим тест загенетична съвместимост и да купим, а и не е ясно как ще се е развила медицината до тогава, може да са открили и друг начин за лечение на всичики тези болести.
Дианка, ето един линк който може би ще те ориентира до някъде - http://smartcellsbg.com/?q=bg

п.с. цената е 2200 евро