0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро / ИКСИ октомври и ноември 2008
« Отговор #640 -: Октомври 17, 2008, 11:12:44 am »
офф грешка извинете... :D Та, анестезиологът ми предписа три дни преди пункцията Aerius, защото имам алергии към някои антибиотици. От днес започнах да го пия. Това е от мен засега. Успех на всички! :D
*

Aubergine

« Отговор #641 -: Октомври 17, 2008, 15:15:48 pm »
Miriam ще се оправиш, само не се притеснявай. :wink: Пий си каквото трябва и всичко ще е наред.

Аз съм утре на преглед, мнооого бавно върви всичко при мен - жените,с които започнах, вече са са трансфери, аз още мътя :lol:
До вчера усещах разни придърпвания в яйчниците, днес нищо не усещам, коремът ми не е подут както в началото. Дано всичко е наред.
Днес пред стаята за инжекции се коментираше, че не бивало да се прави секс по време на стимулация /не, че сме се засилили :lol:/, но пък и конкретна забрана не съм чула от доктора..

:goodluck: на всички от сърце!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #642 -: Октомври 17, 2008, 15:34:14 pm »
Момичета, и на мен вече ми биха диферелина, на 22 ден.И сега на 30.10. имаме час при д-р Персенска, надявам се най-накрая да започнем.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #643 -: Октомври 17, 2008, 15:36:40 pm »
това За секса не е вярно. даже го препорьчват, ЗаЩото така ембрионите Щели да се почувстват в "поЗната обстановка", т.е. Заобиколени от други "потенциални" конкуренти :wink:

друг е вьпросьт, дали е технически вьЗможно преЗ последните дни от стимулацията, когато яйчниците са уголемени и малко болеЗнени...имай впредвид, че се след трансфера пак няма да можете няколко дни - може да стане напрегнато положението :lol:
*
« Отговор #644 -: Октомври 17, 2008, 15:49:08 pm »
aubergine, пожелавам ти съвсем скоро да дойде и твоят ден и час за пункция и трансфер. И най-вече да има разултат/и от цялата процедура :D. Разбирам те какво ти е - аз се бях настроила, че днес ще ми е пункцията - ама не.
Относно секса и аз тези дни се чудех дали може или не, но по-скоро по принцип. Аз лично нямам никакво желание за секс. А и наистина в момента яйчниците си ги усещам при по-рязко движение, сядане. Не мога да си представя да правя секс в това състояние.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #645 -: Октомври 17, 2008, 16:27:43 pm »
Да ви питам и нещо много важно за нас, понеже сме разчели финансите до стотинка, пък за пари все ми е неудобно да питаме  :oops:.

Освен 2200 лева за процедурата, хормони през ден примерно по 30 лева, надяваме се да ни стигнат лекарствата, какво още може да се наложи и на какви цени, при д-р Персенска сме.Каква е цената на този прегнил, дето преди трансфера се бие, иглотерапията заслужава ли да се направи.Какви са цените на замразяването евентуално.За нещо допълнително сещате ли се.

И още нещо, до което се надявам да не прибегнем.С много лош SDI тест сме, не сме правили още нова спермограма да видим.Но все пак как стои въпроса с донорството на сперма и цените как са съответно.

Пожелаваме късмет на всички  :bfp1: и  :bori_007: :bori_004: след това.

[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Aubergine

« Отговор #646 -: Октомври 17, 2008, 17:19:22 pm »
gallardo, ще имам предвид, благодаря, отделен е въпросът, че и аз като Miriam нямам никакво желание. :)
Miriam, благодаря, и аз ти пожелавам резултатност! :D

Само аз ли не си усещам яйчниците :?

silvanchence, хормоните са по 18 лв, изследват се обикновено по 3.
Аз лично смятам да направя иглотерапия, но нека стигна до там.
Другите неща не знам колко струват, само чух днес, че нямало Прегнил и слагат някакъв аналог.
*
« Отговор #647 -: Октомври 17, 2008, 17:32:58 pm »
Да, прегнил няма и слагат Оветрил. Цената му е 95 лв. във Варна. Но и той го няма постоянно по аптеките - направо е ужасно!
Колкото до секса - преди пунция има забрана от 2-3 дни, за да се събере качествен материал. След това въпрос на личен избор и лекарска препоръка.
Успех!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

« Отговор #648 -: Октомври 17, 2008, 18:00:05 pm »
Ох момичета такъв карък ме хвана днес се разболях страшна кашлица и як секрет от нослето.А утре мие втория трансфер
Обадих се на доки дали може да пия някъкъв сироп за кашлица може.
Нещо вие да ме посъветвате. :(
*
« Отговор #649 -: Октомври 17, 2008, 18:33:20 pm »
Цитросепт, много чай с мед. За хремата не знам.  :(

И бързо да оздравяваш!  :bighug:

*
« Отговор #650 -: Октомври 17, 2008, 20:09:28 pm »
Здравейте!Тук съм!
Днес ми е 12 ден от стимулацията,и продължавам с 2 гонала и 1 менопур.
Зна4и ,на 15.10 бях на преглед ,Стаменов каза,4е лигавицата е добре,но нивата на хормоните са ниски,и ми каза,4е 6те завиши дозата,в сряда и петък си слагах по 2 гонала и 1 менопур.Днес отивам на преглед(но за мое съжаление Персенска ме преглежда),и я попитах аз за хормоните ,каза,4е са се повишили.Имам много фликули по 5,7 мм и няколко по 10,11.Питах я кога ще ми е горе-долу пункцията,каза,4е с моите яйчници може и 20 дни да ме стимулират,а онзи ден Стаменов ми каза да не се притеснявам,4е 6те стане,но ще внимава да не стане хиперстимулация.
А днес попитах Персенска да не прекалим,а тя ми вика,това целим,а после ще спираме хиперстимулацията Много се притесних,Стаменов по обнадеждаващо ми говори.
Сега тя ме вика 4ак в понеделник.
В понеделник знаете ли дали преглежда Стаменов,не искам да съм пак при нея.
Аз се бях настроила ве4е за пункция,а то..........продължаваме.
Хи4 не съм в настроение

Онзи ден съм объркала,вместо Менопур съм написала Менагон
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #651 -: Октомври 17, 2008, 21:46:22 pm »
Спокойно Имам_Вяра,
Д-р Персенска също е много добра и прецизна, щом ти е казала в понеделник, значи е преценила, че тогава ще си готова и не се притеснявай, че ще е късно.
А, в понеделник преглежда д-р Стаменов, ако това ще те успокои.
Успех!
« Отговор #652 -: Октомври 17, 2008, 22:08:32 pm »
Лора, и аз съм със запушен нос от доста време. И що прахчета изпих и капки слагах и не минава. Накрая почнах по "бабешки". Слагам си тампони с ракия в носа и в ушите вечер като лягам /не много малки тампончета да не влезнат някъде, където не трябва/ . Не е хич приятно усещането, но явно действа - след 2-3 вечери като "извънземно", днес вече не ходя в джоба с кърпички! А си мисля че и компрес с ракия на гърлото ще е добре, ако те боли.
На някой може да се стори смешно това, но поне не е опасно, защото всичките хапове, прахчета - уж са позволени, ама кой знае!
Наистина е много гаден този вирус ли е какво ли, тъй че пазете се, момичета, особено покрай процедурите!
А, и мед сутрин на гладно 1-2 лъжици и вечер преди лягане! М/у другото действа и леко разхлабително /за тези, които имат проблеми в тоалетната - като мен/. Откакто лапвам по някоя лъжица сутрин на гладно, си е направо песен ходенето до тоалетна  :lol:
Дано съм била полезна!
*
« Отговор #653 -: Октомври 18, 2008, 11:06:55 am »
Момичета, днес ми е девети ден от ЕТ. Снощи един час не можах да спра кашлицата си. Дали не съм навредила на ембрионите. Дай Боже да са се имплантирали, дали с кашлянето не съм ги..."деимплантирала" :balk_145:
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #654 -: Октомври 18, 2008, 11:26:18 am »
Момичета, днес ми е девети ден от ЕТ. Снощи един час не можах да спра кашлицата си. Дали не съм навредила на ембрионите. Дай Боже да са се имплантирали, дали с кашлянето не съм ги..."деимплантирала" :balk_145:

Не се притеснявай, няма такъв вариант :D

Желая успех на всички момичета!
*
« Отговор #655 -: Октомври 18, 2008, 12:13:12 pm »
Здравейте, мили момичета! След вчерашният труден и много емоционален ден на пункцията, днес съм малко по-добре. Вчера доста ме боля корема и бях много стресирана. Док е извадил 8 яйциклетки с голям зор,нещо яйчниците ми били по-нагоре или по-назад, нещо такова и е било доста трудно.Но днес много се зарадвах, когато доктор Тачева ми се обади да ми каже че има 4 оплодени и утре ще ми е трансфера.Понеже много са ми се обострили нервите и плача за всичко.Дано утре всичко да мине ок и скоро да мога да се похваля с положително развитие на събитията. Желая го на всички от сърце!
*
« Отговор #656 -: Октомври 18, 2008, 13:04:07 pm »

Не се притеснявай, няма такъв вариант :D

Желая успех на всички момичета!

Благодаря ти Надин, за успокоението. :balk_81: Почти не съм мигнала от притеснение тази нощ.
jessy не се притеснявай всичко ще е наре.
Стискам палци на всички ви за късмет.
« Отговор #657 -: Октомври 18, 2008, 15:01:02 pm »
Здравейте и от мен! Моята стимулация приключи, и тази вечер бием прегнила. В понеделник сутринта ми е пункцията. Днес имах повече от 15 фоликула, като повечето бяха по 16-18 мм, но имаше и един 19, един 20. Притеснявам се, че има много време до понеделник и до тогава може да се спукат тези по-големите, но това все пак го мисли док, не аз. Днес, на 12-ти ден, и 2 дни преди пункция, естрадиолът ми беше 2800 - предполагам, че това е добра стойност.
Не знам дали пропуснаха да ми кажат, аз ли пропуснах да попитам, или мислиха че зная, но нищо не споменаха за съпруга ми. Той кога трябва да е там? В часа на пункцията ли се дава материал? Никой нищо не каза, а и днес моята докторка я нямаше и ме прегледа Юнакова, та си забравих всички въпроси.

« Отговор #658 -: Октомври 18, 2008, 15:18:49 pm »
Здравейте и от мен! Моята стимулация приключи, и тази вечер бием прегнила. В понеделник сутринта ми е пункцията. Днес имах повече от 15 фоликула, като повечето бяха по 16-18 мм, но имаше и един 19, един 20. Притеснявам се, че има много време до понеделник и до тогава може да се спукат тези по-големите, но това все пак го мисли док, не аз. Днес, на 12-ти ден, и 2 дни преди пункция, естрадиолът ми беше 2800 - предполагам, че това е добра стойност.
Не знам дали пропуснаха да ми кажат, аз ли пропуснах да попитам, или мислиха че зная, но нищо не споменаха за съпруга ми. Той кога трябва да е там? В часа на пункцията ли се дава материал? Никой нищо не каза, а и днес моята докторка я нямаше и ме прегледа Юнакова, та си забравих всички въпроси.
Здравей krassita много се радвам че скоро ще ти е пункцията,пожелавам ти много късмет!Моят съпруг беше дошъл с мен и даде материала веднага след пункцията така че твоят съпруг трябва да е с теб.Ти при коя докторка си?
Успех на всички!!!
« Отговор #659 -: Октомври 18, 2008, 15:39:19 pm »
Благодаря, Стела. Значи отиваме двамата. Аз съм при доктор Андреева.

Между другото, от вчера в аптеката на Щерев има прегнил, ако някой се интересува :)