0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #400 -: Януари 21, 2011, 13:39:20 pm »
Здравейте!!!
Искам да ви благодаря за подкрепата, която ми оказвате при всеки възникнал въпрос, проблем и т.н.  :grouphug:
Явно не само хората около мен са вече доста изнервени. То и аз съм се изнервила и то доста, ама трябва да ме търпят...
Искам да питам някой ако е наясно кога е редно да се обърнем към педиатъра, който сме избрали за бебето!? По принцип с таткото сме се спрели на педиатър, обаче ме е страх да ида заради пустите грипове, въпреки че смятам, че сме позакъснели...

« Отговор #401 -: Януари 21, 2011, 13:40:33 pm »
С какво да спите, ако кърмите - моят опит:
- за лятото стават перфектно всякакви памучни нощнички с презрамки - осигуряват супер бърз достъп до източника на храна;
- ако намерите хубав десен (аз не успях) също може да си вземете нощници тип тениска, с копчета отпред, хубаво е да са повечко (да се отваря добре);
- за зимата се обзаведох с 2 пижами от тези с широк панталон, с връзка - горната част съответно са блузи с копчета, като си взех и 2 потника в съответен цвят - за по-топлите дни.

Въобще, който ще кърми, да се ориентира към блузи с копчета отпред, ризите не са подходящи, защото или копчето не стига до необходимата "дълбочина", или трябва да се разкопчаете до кръста...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #402 -: Януари 21, 2011, 14:40:06 pm »
Искам да питам някой ако е наясно кога е редно да се обърнем към педиатъра, който сме избрали за бебето!? По принцип с таткото сме се спрели на педиатър, обаче ме е страх да ида заради пустите грипове, въпреки че смятам, че сме позакъснели...
Би могла да потърсиш телефона на педиатъра и да попиташ дали приема нови бебета. Като имате вече устна уговорка, таткото може да иде и когато си вече в болницата, за да уговори първата визита у вас. За всеки случай си набележи и резервен вариант.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #403 -: Януари 21, 2011, 17:17:07 pm »
Понеже не знаех и може да има и други като мен  да споделя това ,което ми каза д-р Начев  -интервала между прием на тироксин и магнерот трябва да е 4-5 часа .

Попита ме как приемам тироксина-ами как-рано сутрин и се старая поне час след това нищо  , е някой път са 40 мин  .Като му казах че пия магнерот 3*1 , сутрин   към 9-10 ч  -  знаете как се кара ,каза , че  това  е малък интервал .Та сега незнам -освен да си навивам часовника -ставам  в 6 пия тироксина , а  магнерота към 10 ч.
За но шпа няма проблем .Нататък ,ако ми включат и желязо , днонощието няма да ми стигне  :lol:

Добре че  от скоро съм на магнерот.Е- в болницата  ми вливаха кортмагнезин , но системите ги включваха към 10-11 та сме спазили интервала.

Иначе ТСх най-после не просто е в норма, а е на долна граница, но док каза ,че  по- добре така  , отколкото да скочи.
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 17:21:11 pm от nimika »

*
« Отговор #404 -: Януари 21, 2011, 18:01:04 pm »
ultra, благодаря. Мисля в понеделник да се обаждам вече, че "няма време"

*

бина

• 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
« Отговор #405 -: Януари 21, 2011, 20:00:47 pm »
nimika,аз вчера бях при него и понеже и аз съм на Л-Тироксин каза когато почна да вземам други като магнезий или желязо спомена доста големи интервали между Тироксина и другите там,но аз не запомних за какви часове говореше защото още не ми трябва,но когато започна с другите поне ти ще ми кажеш,че както каза и ти като ми се скара и аз не чувам какво ми говори :oops:   И добре дошли на новите мами и безпроблемна бременност,тези който очакват в най скоро време така дълго чаканата среща Успех                                                                       
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 20:04:30 pm от бина »
*

benito_79

• *
  • 31
  • Чакам чудото да се случи
« Отговор #406 -: Януари 21, 2011, 21:37:36 pm »
Здравейте момичета днес бях на преглед при гинеколога при който мисля да ходя на ЖК,
видяхме сакчето каза че е начална бременност  :D,много съм щастлива че доста се бях притеснила .Продължавам си терапията изписана от доктор Емин,иска да Ви попитам след колко време ще се види сърчицето иначе на преглед в Плевен съм на 29 тогава се надявам да го видиме.
Много Ви благодаря за подкрепата  :bighug:.Лека вечер...
ЧАКАМ ТЕ БЕБОНЧЕ
*
« Отговор #407 -: Януари 21, 2011, 21:58:23 pm »
benito_79 хайде официално честито! :D Сърчице окло 7-а ГС можете да видите, с добър УЗ даже към 6-а, ако е добър ехографиста. Леки оставащи месеци и щастлив финал!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #408 -: Януари 21, 2011, 22:25:15 pm »
Здравейте,

туко-що се връщам от преглед и имам добри и лоши новини и нужда от вашите мнения.

добрата новина е, че с бебето всичко е наред, а на всичкото отгоре е и момиче, много ясно се видя, сърце, дробове, мозък, кости са си съвсем в норма.

НО казаха ми, че шийката на матката ми е 2 см, което ужасно ме уплаши. в началото ми беше 3.5, не разбирам как така се е скъсила толкова много. ще ме пращат в клиника по шийки на матката, защото тя каза, че може и да е направила грешка, обаче аз не вярвам на това, защото след като може да измери фемора на бебето и сърцето сигурно може да измери и шийката на матката. връщам се в софия във вторник и в сряда смятам да отида в клиниката, но дотогава.... смятам да започна да пия магнезии 3х1 за всеки случай и да се ровя в нета, щото това, което знам за тази дължина на шийката ме тревожи особено много. ще съм благодарна ако споделите опит и знания щото можете да си представите как съм.
« Отговор #409 -: Януари 21, 2011, 22:35:29 pm »
Ели, вагинално ли ти я измери?? защото най точното измерване става само вагинално.
дано да е грешка,представям си как се чустваш :?
*
« Отговор #410 -: Януари 21, 2011, 23:01:48 pm »
маригри, прегледът беше вагинален и аз сега съм се шашнала, това дето си мисля, че ме боли гърба, защото винаги си ме е болял и ниско долу между краката, "защото са сухожилия и всички бременни ги болят" дали е това или са симптоми на късата шийка. лутам се между - ужас и опити да намеря някаква успокоителна информация, като например 5% от жените са с 2 см шийка и средния им термин е 34 седмици, ама това е статиската и не ме урежда особено. даже не мога да се зарадвам на новините за бебето, не съм й погледнала снимките.
*
« Отговор #411 -: Януари 21, 2011, 23:09:05 pm »
Elena B, ако има нещо което ще ми стои цял живот като обица на ухото (благодарение на момичетата от този форум), то това е да искам второ мнение.
В твоя случай веднага бих отишла при друг лекар за второ мнение. До тогава не мисли по този въпрос, знам че е почти невъзможно, но направи опит да се успокоиш!
И да ти кажа, както ме посъветва моята лекарка, когато имаше съмнение за проблем за ровене в нета не си и помисляй, поне не и докато не си чула мнението на още един (ако трябва и повече) лекари!!!
Стискам палци всичко да е наред!!! :goodluck:

*
« Отговор #412 -: Януари 21, 2011, 23:20:27 pm »
Елена, кой всъщност извърши прегледа? Специалист АГ, или "техник" както ги водят там? Има голямо значение все пак кой мери, то не е проста работа това и шансовете за грешка винаги ги има, особено когато от значение са милиметри, не сантиметри даже. Второ мнение непременно ще ти е нужно, но и 2 см. не са повод за драма и ужас, може почти до термин да си останат толкова /ако изобщо са толкова/.

*
« Отговор #413 -: Януари 22, 2011, 01:57:42 am »
адито, жбрул, мерси и на вас и на маригри, за бързите отговори.

за съжаление няма да имам възможност преди сряда да отида на лекар, освен ако тук не се размърдат и не ме извикат утре или в понеделник, което е почти невероятно. мисля, че това най-много ме тревожи. а иначе, тук ехографа се прави от рентгенолози, не зная дали са доктори или техници, вероятно са по-скоро техници, както хората дето правят снимките при нас. но ако може да измери бъбрека на бебето, си мисля, че би трябвало да измери и една шийка. за разлика от твойта докторка, ади, аз веднага се гмурнах в гугъл, та там пише как се мери шийката на матката - поне 5 мин. 3 измервания и се взима най-ниската стойност. тя не го направи точно по този начин, но... много ми се ще да е сгрешила,
надявам се да се размине това, не мога да разбера как от 3.5 стана на два см, трудно е да не се притеснявам, но ще се пробвам. лошото е, че сега всяка болка вместо да я понасям като нещо нормално ме кара да се шашкам. до утре преди кафето...
*
« Отговор #414 -: Януари 22, 2011, 08:51:42 am »
Елена,в твоите седмици вече бях с 1.5см шийка и родих в 39г.с. А интересното беше ,че шийката започна да се скъсява между 17 и 24 седмица,след това приключи и не мръдна... Дано и при теб е така,пожелавам ти успех!
*
« Отговор #415 -: Януари 22, 2011, 09:53:38 am »
люба, много ти благодаря, това малко ме успокоява, а предписаха ли ти нещо? утрогестан, магнезии? дано наистина и при мен е така.
« Отговор #416 -: Януари 22, 2011, 10:41:03 am »
Елена, аз също имах скъсяване на шийката и съм със серклаж, започна да се скъсява в 17 г.с.,следиха ми я мисля около 10тина дни , продължи скъсяването, затова направихме серклажа. Но тя се скъсява безболезнено, мен поне не ме е боляло нищо. Стискам палци всичко да е наред!
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 10:43:17 am от бясна луноходка »

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
« Отговор #417 -: Януари 22, 2011, 12:06:17 pm »
 На мен онзи ден на прегледа за първи път ми мериха шийката.Вагинално.Беше  2,3 при норма 2,5 за периода.Казаха ми да отида след седем дни да я видят и тогава ще ми кажат дали ми предлагат серклаж.Предписаха ми магнезии , но по други мои оплаквания.Док спомена обаче,че магнезия повлиява често и шийката :?

Множко ми се струва разлика от 1,5 см.През колко време са били двата прегледа?
 Пък в този период серклаж не може ли да се прави ииии за самия период колко е нормата на шийката.Аз все си го представям,че с нарастването на бебето ,респективно тежестта му, най-вероятно шийката се скъсява...
*
« Отговор #418 -: Януари 22, 2011, 13:22:14 pm »
Еленка, изглежда логично наистина, ако някой може да измери правилно едно нещо - да може да измери правилно и друго. Но логиката е едно, а практиката съвсем различно нещо. А и откъде си сигурна, че бебето е измерено вярно, оттам и шийката?
Ще ти дам един пример по въпроса от моята "бременна практика", как стават грешки някой път. При един от прегледите ми, моят лекар "обучаваше" колега как да мери параметри на УЗ. Колегата е специалист АГ, има и достатъчно практика като такъв, но за да станеш добър ехографист и да направиш една коректна ФМ - това си иска съвсем отделни умения /от израждането на бебе примерно/, да те обучи правилният човек, да го направиш това нещо няколкостотин пъти, че тогава чак си "разбирач". ;)
Та обучаваният колега мери, моят лекар го наблюдава и поправя. Докато огледаме бебето го върна 10 пъти да мери наново, понеже не маркираше където трябва. На финал - шийката ми, която три дни преди въпросния преглед беше измерена от специалист - 3,5 см, "стажантът" я изкара 2,8 см., което ме препоти  :lol: Когато повторно я измери титулярът - 3,5 см. ;)
Не казвам, че и в твоя случай баш така е станало, но пък не е изключено и невъзможно. Прибързано е да се шашкаш, а доколкото схванах от първия ти пост - самият човек който е мерил, подозира че може и да е сгрешил с мерките...

Това, което можеш да направиш, докато получиш и второ мнение е - да почиваш максимално и да си пиеш магнезия. Ако нещо те боли - взимай и но-шпа. А и както са споделили момичетата, не е задължително ако шийката наистина е станала 2 см. да имаш проблеми заради това.

*
« Отговор #419 -: Януари 22, 2011, 13:40:30 pm »
....а предписаха ли ти нещо? утрогестан, магнезии? дано наистина и при мен е така.

Да ! Магнерот 3*2 (трябваше да е гинипрал,но съм диабетик и е противопоказно) Утрогестан до 30 седмица 3*2 вагинално. Когато имах болки освен магнерота пиех спазмалгон.Но-шпа и другите подобни при прекалена употреба омекотяват шийката и я скъсяват..Лежане много трябва,ако наистина ти се скъсява шийката... Дано е грешка,защото аз само затова мислех през цялата бременност дали ще издържи до края..