Боби, извинявай, че те цитирам с "копи-пейст", ама знаеш другата опция колко е по-трудоемка тук, пък е късно и съм кисела...
"Какъв идиот трябва да си да си сложиш подписа, че знаеш за нарушение, за което би трябвало да ги затвориш и да си вкараш сам главата в торбата. То всъщност това поне ще се разбере, понеже има санкции и се знае за какво са били. Също и ще се разбере в хода на делото какви са правомощията на въпросните инспектори, та не искам да спекулирам с това, понеже и аз не съм запозната. "Предлагам ти бас, залогът да е по твой избор, срокът за разследване, евентуални присъди на виновниците - също да е по твое усмотрение. Такъв, какъвто ти считаш за разумен и реалистичен. Моят залог е: "Няма да има има виновни и наказани, когато някога изобщо приключи делото, ако такова започне изобщо, щото...няма предприятие вече." Няма как да се установи подписалите, че всичко е ОК, дали са подписали за нещо дето не е било ОК наистина, понеже нещото го няма просто, няма доказателства, ама има адвокати за сметка на това. И текстове, дето изискват така да докажеш вина, че ако сега те докопам в София и те удуша - ще си Одя ненаказана за деянието докато "оня горе" ме прибере. Това ти го пиша с огромно отвращение и дълбоко осъзнаване на местната реалност. МНОГО искам да изгубя този облог точно. И още 100-ина подобни, бъди сигурна. Но точно тези ги печеля винаги, за моя жалост. Най-много, ако някой бъде изкаран виновен ще е "бай Генчо" (който е на пепел сега) и който поради своята некадърност и разсеяност (заради проблеми с жена си) МНОГО ВЕРОЯТНО е рязал с флекса някоя мина и така е взривил цеховете И прилежащия им бункер биля. Когато са проверявали проверяващите - бай Генчо не е бил на смяна, не е имал флекс, не е бил скаран с жена си, но при всички положения - не е имало и грам основания тези въпросните проверяващи да видят нещичко опасно в дейността и начина на извършване на същата. Толкоз.
"Жбрул, все пак МВР не могат просто да си отнемат лицензи, не са те решаващата инстанция." Така е.
1. Не аз, г-н Президента ни, в деня на национален траур е този, който ни обясни, че МВР опитвало да отнеме два пъти дори лиценза , ама не могли. С добавката - да не виним държавата за случката.
2. МВР, като не са решаваща инстанция, но явно са били в час какво става и че не е ОК (иначе що ДВА ПЪТИ ще опитват да отнемат лиценз) - са били длъжни, имат ресурса, правомощията и пр. - да уведомят "решаващата инстанция", която па да може да го вземе този лиценз бе!
3. Не само МВР, ами още куп "инстанции" и отговорни другари са били наясно какво става в тая ми ти фабрика, то не става за първи път де (ама тоя май беше последен наистина), но адекватни мерки - никой не е взел. Очевидно.
Излишно е да коментирам мисля, какво значи да ти зависи размера на заплатата от това колко МИНИ в час разглобяваш.
Тук едва ли някой мисли, че това е нормално, редно, безопасно... То е като заплатата на лекарите да зависи от това колко пациента на час "обработват"...пък здравето и живота...е ся подробности. Не мисля, че работниците конкретно не са били наясно каква опасна работа вършат....В общия смисъл - били са. Но не и в детайли, защото нямат подобно образование, че в детайли да се замислят, страхуват и да кажат...таковал съм ти парите, колко ще да са при тоя риск. Майка ми е права като й се сопна при всяко разболяване на детето, или мое, че и преди секциото дори, като ми седи с някаква траурна и загрижена физиономия - побеснявам. И все се караме, че тя драматизира и ме стресира и натоварва с нейните вечни опасения и страхове и пр. Побеснявам, защото аз съм "е , кво толкоова бе?". Пък съм така, защото аз просто поназнайвам, а не знам наистина. Като знаеш наистина нещо и превъртиш всички възможни кофти варианти - не си мноУ смел, не си и мега глупав за някои неща. Тези работници - не са виновни, че са наети за работа, за коят дори риска не могат да преценят наистина адекватно.
Виновни са едни други хора за цялата тази история, за която апропо - в понеделник вече няма да става дума особено често. А до петък - все едно не е било никога. Пък "разследването" ще се точи толкова дълго и безрезултатно, че дори ти, дори да си го запишеш, че трябва да го следиш, ей така заради бас...в един момент ще го забравиш изобщо. Стой и глеЙ само.