Боби, права си, че доста уреди в България са несравнимо по-скъпи отколкото не в САЩ само, ами и в други страни в Европа. Моята ел. четка за зъби ми струваше точно 24 паунда, срещу 300лв. тук за точно същата. И за други неща е така. У нас пералните с предно зареждане са масовите, тия с горното - навлязоха от 10-ина години и пак не са масови.
Сушилни има и за много по-малко пари разбира се, а тази марка си е по принцип скъпа. Казвах просто, че като е кондензен тип - това не значи, че не работи добре, сравнено с друг чешит. Ама техника - каквато се случи е там, знаеш. И да, сушилните при нас са винаги по-скъпи. Среден клас сушилня струва колкото висок клас пералня в общия случай. Масовата причина тук да простираш, дори да имаш сушилня Боби е съвсем прозаична. Сушилнята Арчи много ток, той е скъп, сметките ни за ток ни озъбват все тая в кой сезон, та имаме навика да пестим ток от всичко дето може. Все още масово се пуска пералня нощем на по-ниската тарифа, някои готвят и тогава, та и чистят тогава. Знам, че ти звучи смешно и нелепо, но на общия фон доходи - разходи у нас - кой откъде може нещо да поспести - опитва се. Аз лятно време простирах, заради разпространеното у нас схващане, че сушилнята пък захабява материите много бързо. После забелязах, че такова нещо няма, поне при моята. Тя има програми стандартни, но има и датчици за обем/тегло на дрехите и ниво на влажност. И на няколко пъти за един цикъл - "проверява" нивото на влажност и колко още да суши и ако е ОК - не суши 2 часа, а да кажем 40 мин. при една и съща програма. Зависи колко пране и какво съм сложила, та нищо не ми захабява и затова отсвирих простирането.
С епилаторите ме изненада, признавам си. Аз имам хубав, но не го ползвам, щото имам някакви умрели косми, ей така за фон само - дето да искат все пак махане чат-пат, ама са гърчави и скубна ли ги - после всичките растат подкожно. Толкова са халтави, та не успяват да пробият кожата, смятай. С всички видове кола - същия филм. За фотоепилация не стават също щото са рехави и светли. Та спонсорирам "Жилет" ударно от години
Предвид, че съм принудена и тия неща да върша в компанията на Дани - за него изводът беше, че ето и тати се бръсне, също като мама, ама той по лицето...разкош
Ножчетата апропо - също с поръчка от чужбина м лягат на половината пари дето ми искат тука за тях, а са и с по-добро качество.