Като се замисля, май у нас в повечето вериги (хранителни) - нито ти опаковат на касата продуктите, нито пък те изчакват да си ги преместиш барем в количката, не в торбите направо. Едно, че другите клиенти натискат, все едно самолет гонят, друго че и касиерките рядко се сещат да те изчакат да си събереш нещата, преди да започнат да маркират тези на клиента след теб. В общия случай - като ти цъкнат общата сметка - започват да маркират на следващия, дори преди да си платил своята. Мен честно казано - много ме дразни този момент и винаги на касата ми е някакво напънато заради тези прийоми. Отделно, че когато пазарувам от хипермаркет - аз пазарувам поне за седмицата и нещата са много и от различен вид. Просто живея на такова място, че за разни дреболии - хляб, мляко, кило домати - има малки дюкяни на по 10 метра от нас и за такива неща - ходя там. Като отида да пазарувам във верига обаче....еми взимам кашонче 24 бири да кажем 2 стека минерални води, прахове, сирене, кашкавал, кафета, препарати, зеленчуци, някакви замразени храни, меса, маслини, салфетки т. хартия ....абе буквално по малко от всичко дето го има.
И с ей това на касата - ставам луда как да го наместя пак в количката, така, че тежките неща да са долу, тия дето се мачкат отгоре, ама да стане и бързо....много е неприятно. Факт. И после вече, на някой рафт след касата - захващам да нареждам в торбите.
За мен поне - не е нужно някой друг да ми опакова нещата, напълно стига касиерката да не започва да маркира покупките на този след мен, докато аз не си сложа в количката (торбите), поне 90% от моите си покупки. Нищо сложно не виждам, но не го правят това. У нас - не зависи дали пазаруваш в евтина, или по-скъпа верига. И в Лидл и в Кауфланд правят така и в Била и Карфур (които са по-скъпите) - пак така. Ако случиш касиерка, която все пак да те изчака е чисто случайно и е по нейно усмотрение, не е политика на веригата де. Само в Карфур, в началото като отвориха, на касите им имаше втори човек, който слагаше вече маркираното в торби вместо теб. Но това беше за месец-два, после нямаше такива хора, сега има, ама чат-пат...