0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ВИП Брадър - образцов дом (клюкарска тема)
« Отговор #120 -: Септември 30, 2014, 16:23:20 pm »
Нещо изманипулираха от ББ според мен и направиха от мухата слон в тази ситуация, ама - няма да разберем къде и с какво точно.
Точно....
Защо не го направиха на въпрос в неделя, а чакаха до понеделник да нагласят по-добре сценария ...
Според мен на никого не му се е видяла толкова тежка ситуацията на първо четене.
Те и Данчето, и Евгени като гледаха записа, не разбраха точно какъв е проблемът, та трябваше да им се подскаже.

Нещо такова ще да е Смайли. Нито на тия в къщата, нито на дежурен екип и охрана на момента им се е видяло нещо кой знае колко тежко, защото вероятно не е било. Ако беше - охраната би влетяла веднага, най-малкото защото ако един играч удари друг наистина - удареният може да съдере от съд продуцентите, че  не са го защитили при физическо посегателство, пък те са длъжни по договор и пр. Явно после като са врътнали записчето и са го огледали, на някой от режисьорите му е хрумнало, че могат да спретнат "световен прецедент в историята на ББ"  :lol: и са го спретнали. А и това, че Тачо се е осмъртил от пиене и реално няма спомени им е дошло още по-удобно за тази версия. Щото кЪт не помни - не хукна (очевидно) да спори, да отрича, да обяснява, че не я е ударил, а я е бутнал примерно, да иска още планове на този запис, че да се види, че е прав наистина.... Само се видя, че не можеше да повярва, че я е ударил все пак и твърдеше, че никога преди тази случка - не е посягал ни на Зорница, ни на друга жена... Някой дето няма навика да раздава шамари на жени като се напие, пък се напива редовно все пак...съмнително, че изведнъж ще реши да удари жена, ако не му е навик. Пък то явно не му е. Тоя тип "пиянки" си имат ясно отработен "панаир" като се напият и той е повтаряем. Направо като ритуал. Или ще се заяждат, или ще се съмосъжаляват и реват, или ще скачат на бой, или ги избва на луда веселба, добро настроение и тогава "обичат целия свят" - всякакви варианти има...обаче все едно и също правят този вид хора, като им дойде въз пиячката. Този дето реве пиян - да скочи да удря - тцъ. Или този дето го избива на бой пък - да седне да циври - също тцъ. Аз например на 50мл. отгоре съм от веселящите се, танцуващите и ставам сЮвсем ларж  :lol: Имам приятелка обаче, която като пийне повече от нужното и се сдухва яко. Дори да сме на дискотека, допреди минути да е била в центъра на купона...дойде ли й в повече пиенето и се тръсва на някое сепаре и потъва в някакви мрачни мисли и самосъжаление. И това е всеки път и при нея и при мен. Хахахах колко съм компетентна "по въпросите на алкохолизЪма..." :lol:

По повод шамара, се сещам и за нещо от подобен вид, което излъчваха наскоро. Как Въргала като се напи и "ударил Вулева по носа".  :? Пак кадърът беше от камера монтирана на майната си спрямо ситуацията, въпреки че имат поне още 10, които да са я заснели по-добре и по-ясно. Жестът на Въргала много ми напомняше на онзи изтъркан номер, в който някой ти казва: "Я какво ти е това на блузата нещо си се накапала", ти се навеждаш автоматично да се огледаш и другия те закача по носа с един много типичен жест "повдигайки главата ти" в предишната позиция и се ухилва с: "Шегувам се бе, ама ти се върза веднага". Точно така ми изглеждаше на мен показаното тогава, какво удряне, какви 5лв.?! И как пък си представяте точно Вулева някой да я прасне през лицето, ако ще и неволно и тя да не избълва 300 змии и гущери по него.  :lol: Абсурд! Пък тя просто се дръпна леко назад, понеже Въргала явно яко наквасен - я е закачил по-силно отколкото е възнамерявал, но не е било с агресия от негова страна. И Вулева беше наясно с това, че просто се е насмукал и не си контролира добре тялото...и се отдръпна назад. Толкова. От ББ обаче го изкарахаааа - амен-амен като Тачовия шамар вчера. Ама там като "не върза" и са търсили по-добър кадър просто и хоп - ей го и него. В къщата досега не е имало бой реално, явно за този сезон целта е била И това да има в тая къща вече. Пък що се отнася до версиите на Линдарева - ми привикали са я в изповедалнята и са й казали какво да разправя по казуса си мисля, затова се "засегна" с такова голЕмо закъснение. Ама понеже явно е на силна дрога - не си е запомнила репликите съвсем добре, та и с всичките подсказки на Кънчев - оплете конците снощи.  :lol: Би мЪ не мЪ, обичам го не го обичам, искам да остане, не искам....
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #121 -: Септември 30, 2014, 16:45:20 pm »
Верно, че така наречения шамар не беше звучен, с "ПЛЯЯЯС" и завъртане на главата тип "откат", но гарниран с грозните му и нагли думи "ти хилиш ли са, МА" и подобни, за мен си беше типичен акт на грозна и жалка агресия, за която с право си излезе. Не е преекспониране според мен - обидата и потъпкването на личността също са агресия, а той не спря да я нарича "мърла", "парцал", маруля" и т.н.
Йорданка Христова веднага забеляза какъв е проблема, дори се изказа неодобрително и изрази удовлетворение, че не е била там. За разлика от Евгени, според който шамарът не бил достатъчно силен - трябвало й още. И това казано от човек с претенции на ВИП персона. Нищо ново де, у нас насилието, в каквато и да е форма, винаги е било съзнателно толерирано.

П.П. Вулева, по моему, сама си измисли версията с агресията. То беше видно там, че той я пипа по носа. Въобще не виждам общо между едното и другото аз.
*
« Отговор #122 -: Септември 30, 2014, 17:49:55 pm »
За мен историята е преекспонирана поради няколко конкретни причини:

1) Случката е станала повече от ден преди официално да бъде обявена, т.е. ако действително "агресията е достатъчно агресивна" участниците в нея (поне Тачо) трябваше да бъдат извадени от къщата и формата незабавно, а не да се организират пледоарии, другарски съвети и прочие. Тачо се разхождаше спокойно още достатъчно време без дори да е даден знак от ББ, че има намерение да го санкционира. Участниците също не реагираха по начин, подсказващ драмата, която беше анонсирана преди лайфа и изтекла по медиите.

2) Както и Jbrul писа по-горе, шамарът беше показан от 1, макс. 2 камери, независимо, че със сигурност е заснет от поне 10 и то от няколко ъгъла. Това ме кара да мисля, че продуцентите са си оставили вратичка да интерпретират случката както намерят за добре.

3) Т. нар. Политбюро не беше достатъчно убедително в оценката си - тук визирам конкретно Данчето Христова, защото Евгени Минчев за мен не е мерило за обективност. Хора, които не са присъствали на събитието от така показаните кадри не правят категорични заключения. Данчето се измъкна уклончиво като каза, че ако има нарушение на правилника ББ да го прилага строго (нещо в този дух, не помня конкретните реплики).

Деянието на Тачо е осъдително, в това няма никакво съмнение. Какъвто и да е опонента, особено жена, такова поведение (и без да е имало саморазправа) е крайно неприемливо. Но считам, че ББ използва ситуацията, за да направи нещо извънредно, нечувано и невиждано - пак с цел рейтинг и печалба. В този сезон реплики от калибъра на използваните от Тачо се разменият при всяка употреба на алкохол - да си спомним скандалите Тачо - Жени - Зорница, включително избухванията на Евгени. Защо за тях не направиха отделни предавания и гръмки анонси и прочие.
*
« Отговор #123 -: Септември 30, 2014, 21:19:11 pm »
В тоя велик скандал като виновна аз виждам Жени, щото тя ако не беше пияна, още като и обясни Камелия, що е казала на другата патка да не пие, вероятно щеше да се извини и всичко да приключи. Шамара и аз съм сигурна, че е манипулация и на побутване ми приличаше, пък Зорница с тези огромни очила дето могат да паднат и отхвръкнат и без шамар изобщо не разбрах при въпросния, че са паднали. Много се съмнявам, че има и монтаж. От ББ нищо не са разбрали в момента и после са си го сглобявали, та затова и почти два дни по-късно изкараха Тачо.
Един алкохолик по-малко ако питате мен, аз останах с впечатление, че Тачо силно вярва, че Жени ще спечели.
*
« Отговор #124 -: Септември 30, 2014, 22:30:04 pm »
Солидарна с Додич:D

Марго, аз в качеството си на пияч...мноУ мразим Ора дето не могат да пият пък пият.  :lol: Права беше Воче по въпроса. И Магърдич беше прав снощи, с примера, че сигурно всеки от нас е бил поне веднъж на някакво парти, където ей такива по принцип "редки л***а", като вземат да пийнат и едно-две в повече от лимита си и...ситуацията за всички присъстващи става каквато я гледахме на РД на Аръков. Те такива не са и алкохолици и пияници всъщност, понеже за последните две - иска се и да можеш да пиеш, че и да се оливаш редовно и с по много. Че и после да не ти е лошо и вечерта да можеш да захванеш пак.  :lol: Тачо е просто тъпанар, който хем знае какви ги върши като прекали с алкохол, хем няма достатъчно самоконтрол поне пред камери да опита да сЪ запре. Що се отнася за Жени - тя е обратния чешит. Пие, ама може и носи. Поведението й и на минерална вода да е само е такова - менторско, настъпателно-агресивно, то целият й маниер на общуване е такъв. Две бутилки вино в добавка й действат все едно е включила нитро-то, ама не са те причината при нея баш. Мое мнение разбира се.

То най-абсурдното е, че не се караха и биха тия тримцата, когато малко от малко имаше някакъв реален повод, ами патакламата стана баш от "счупен телефон" (като повод) и оттам се изля всичко дето си го бяха събрали до момента. Поне при Тачо това беше съвсем очевидно с репликите "Ти хилиш ли са МА?". Беше извън кожата си, че тя е влязла, знаейки какво напрежение ще докара с появата си, докара го и сега (тогава) за капак - седи и се хили на картинката. Поне аз така си обяснявам острата му реакция в ситуацията. Нооооо слаби нерви браааат. (както казват неговите аверчета). Да посегне в ситуацията - беше възможно, ама възможно най-тъпата реакция, с която си отряза главицата сам. И издаваща много слаб самоконтрол като цяло, инфантилност и куп още нещица, които аз не адмирирам хич при хора с неговото ЕГН, че и родител вече...

twin, предполагам си наясно, че не коментираме аз, или другите, че май не беше баш шамар, а рязко бутане по брадичката, извъртане на глава (или нещо от сорта), не защото ние - намираме второто за по-красиво и "нЕма проблем", сравнено с един  хууубав, звучен шамар.  :lol: Просто нали коментираме формата като цяло, не само отделни случки в него, а и доколко има монтажи, манипулации (т.е. в каква степен), доколко успяват от някаква ситуация заснета да изкарат нещо вечеееее гранде. В случая - последното са направили, не само според мен. Истината е, че ако не бяха спретнали бърз "сензационен сценарий", прес-съобщения какво чудо станало (щото нали се сещаш, че не е било теч на инфо това) и да насъскват публиката как тачо ЗАБИЛ ШАМАР на Зорница...и накрая 2 сек. неясен запис на неговото посягане и глас зад кадър да ни обяснява, че я удря (сакън да не би да не схванем)  :lol:... Та, ако не беше цялата пропаганда, в която от ББ видяха шанс за "рейтинги до небето" - ми то не в къщата никой, не пред екраните, ами и сама Линдарева щеше да остане не разбрала, че Тачо й е "забил шамар".  :lol:
Има все пак разлика между грубо бутане където и да било, да  - грозно и агресивно е, но все пак, като фактология - не е шамар. Това беше казуса, поне за мен. какво точно е било и дали е билло каквото казаха. И все повече си мисля, че не.

Ако бяха показали самото бутане, извръщане на главата й, каквото и да беше там заснето от 10 камери, в поредни бързи каданси...и без подгряване и манипулиране - зрителите щяха да настръхнат и да са не по-малко отвратени, ако и да не е бил шамар (в буквалния смисъл). За мен е продуцентска грешка това и на режисьорите (ако са имали глас). Това е уж "риъл ТВ" - следва да има какво да ПОКАЖЕШ, а не да разказваш за него цял ден и цяла вечер и накрая...опппа. ;) Нищо да не бяха да казали - само едно сурово видео с надписче "без коментар", ей така изневиделица...щеше да гръмне и нета и рейтинга. И никой нямаше да каже: "Аааа евала му на Тачо, че не я би, ми к'во, само я бутна...". Е, освен зрителите считащи, че шамар й е бил малко де, ама те са друга категория. Различна от нас с вас имам предвид. ;)

Днешният епизод - скука...доколкото успях да чуя и видя нещо от разбеснялото се човеченце де... :D И чух нещо за някаква си пача, ама дали за ядене, или за някоя от участничките ставаше дума - не разбрах.

*
« Отговор #125 -: Септември 30, 2014, 23:40:45 pm »
Нямам обяснение и аз за себе си защо мълчаха цял ден и не споменаха за скандала по-рано, а чак в понеделник. Теорията с вдигане на рейтинг обаче ми издиша, защото с това печелят една вечер, едно предаване. А гонейки Тачо губят интересен играч, който сам по себе си с присъствието в къщата е предпоставка за още скандали и интриги, следователно привличат още зрителите, които пък ще гледат с  8O и ще бъдат залепени за ТВ-то. Можеше спокойно да си затворят очите, щом уж не е такъв голем шамар и да си го оставят вътре да им вдига рейтинга. Това си мисля, че е била и идеята им в началото, за да мълчат толкова, но нещо може би е прецакало намеренията им.  Т.е. че някой е видял и/или се е оплакал, та затова и спретнаха този голям шум с лайфове и отмяна на елиминации.

Сещам се за Нед и как беше другия, дето се напиха с него в първия сезон на Биг Брадър. Те вилняха, чупеха, търкаляха се и ги изгониха заради поведението им. Но тяхната агресия не беше насочена към други хора. Пиянството им изби в трошене на мебели, крясъци, викове, но не и в накърняване достойнството на друг човек.
А тук говорим за друго - за физическа, макар и лека, разправа с друг участник. Унизително е, каквато и да е Линдарева.
« Последна редакция: Октомври 01, 2014, 00:03:58 am от twin »
*
« Отговор #126 -: Октомври 01, 2014, 01:14:36 am »
Да потретя (ако не е и нагоре) - дали е било шамар, или "нещо като шамар" - не е важно откъм грозота на подобен жест, неприемливост на такова поведение, саморазправа с друг човек и особено жена. Не САМО пред камери, а където и да било. Важно е само от гледна точка на това какво наистина се случва, какво виждаме ние т.е. какво ни показват и как. За мен като зрител - е важно да се снима, каквото Е. Пък да го коментират отгоре както искат, но да видя реалния кадър и да си правя собствени изводи. Не така както го ...насосаха в този случай баш.  :?

Аз първите сезони на ББ не ги гледах особено. Чат-пат по едно око. Ако помня правилно - тоя Найден и другия...Гроши май беше, се бяха накъркали, буйстваха и накрая единия от тях се беше изпикал в изповедалнята в някакъв съд напук на няк'во разпореждане на ББ... И се подложи на гласуване от публиката (мисля) дали да ги гонят. ПАК!

Що се отнася до Тачо като полезен за формата и рейтинга от продуцентска гледна точка... Ако наистина им трябваше - щяха да намерят начин да го оставят вътре. Никакъв проблем. Дори да допуснем, че са го изгонили поради липса на избор, заради правилата на Ендемол... Ми нямаше да излъчат изобщо записа и точка. Или щяха да се договорят с "висшестоящите" - става дума за пари все пак и като няма някой изкормен и готов да ги съди - договорката щеше да е лесна и бърза. Просто вече не им трябваше Тачо. До момента - 2 седмици предаване (от общо 2 месеца) ги направиха на негов гръб и на гърба на двете патици. Стига им на тях, а аз си мисля, че им ляга и безплатно в случая, защото заради ей това (бутване/шамар) - 100% Тачо е подписал договор, че ако си го позволи - не взима пари. Ми супер за тях. Джакпот!
Чисто като зрител...от самото начало - сапунката не ми беше интересна като сюжет. Не си падам по тоя тип "драма", но те все натам въртяха, сукаха - ОК. Всички възможни "развръзки" обаче вече се проиграха с тези тримата, ако забеляза. Да се скубят Жени и Зорница - не стана. Да се натискат Тачо и Зорница по ъглите и да въздишат за "невъзможната си любов" - и това не стана. Последния вариант, а именно - някой от тези тримата да избухне яко срещу друг - получи се. И те го монтираха, анонсираха с фанфари, излъчиха в съпровод на тъпани...и това беше. По тази "сюжетна линия" - няма какво да измъкнат повече, без да се повтарят. Пък вземат ли да се повтарят - няма рейтинг. Какво да чакат оттук насетне от "тройката"? Освен да си направят една истинска тройка (в смисъл на секс) пред камерите? Ама чак толкова - не са надрусани Нико Тупарев и компания, че да халюцинират ;)
Ако го бяха оставили Тачо - нищо НОВО нямаше да видим. Освен може би наистина да се отреже пак и този път наистина да набие някого. Обаче като го изхвърлиха сега...осигуряват си нова интрига, по същата сюжетна линия и без него вътре. Жени е бясна и убедена, че Линдарева до голяма степен има вина за излагациите на мъжлето й и ще изпусне нервички ( с вино, или без) по темата. Още нещо - физическото отсъствие на Тачо там - ще направи поведението и на Жени и на Зорница доста по-свободно и ще им смъкне куп здръжки, които до момента си налагаха. Едната, за да не изглежда нагла, навираща се и "досъсипваща нечие семейство". Другата (Жени) - вече няма пък да се стиска, едното й око да е все при Тачо, да му трепери като на дете-идиотче, дето да не се изложи и да го подпира всячески... Сега ще има време и възможност да се "себеизрази" на воля  :lol: А тя е с мега самочувствие, убедена, че каквото и да покаже и направи - то е на ниво и на място. Ще има прояви по тази линия, бъди сигурна.

Да не забравяме и колко още хора има вътре, колко още сюжетни линии за разръчкване са предвидили за всеки от играчите продуцентите. Те самите имат нужда да се оттърват от сапунката "Тачо и Тачовиците" овреме и да пренасочат интереса на зрителите в друга, нова, по-интересна вече посока. Новото винаги е по-интересно и те го знаят идеално. Има и хард-фенове де, ама те са малко...Вчера просто четох една девойка в съседния форум, която нямало пък да гледа повече като го нямало вече Тачооооо. Питаха я защо, какво му харесва толкова... Ми всичко му харесвала, човек не си избирал по какъв мъж да си пада. Тачооооо, вземи почети в бг-мама бре! И само си избирай с онче-бонче.  :lol: И после па се вижте, пийнете си с някоя фенка и...секс ли ще е, бой ли ще е, "всичко коз" ли ще е - ваша си работа. Но гарантирано ще ви хареса и на двамата.  :D

Прасна ме среднощната лигня другарки, сори.

*
« Отговор #127 -: Октомври 01, 2014, 08:12:14 am »
Жбрул, кога време и мамата да четеш бе  :lol: :lol: :lol:
Иначе съм напълно съгласна, не се разви това с Тачо, което очакваха, изчерпа се и го наритаха. Предполагам също, че може би публиката е гласувала някой друг да излезе и един вид го "спасиха" ( това май за темата с конспирациите стана  :lol: )
За Жени, не казвам, че не носи на пиене, но явно реагира по-агресивно като е пила. Това с бюджета мен също ме нервира, не им е естествено на тия хора дори и навън да нямат пари за елементарни неща като цигари.
*
« Отговор #128 -: Октомври 01, 2014, 08:42:55 am »
Абе...чат-пат четох на село, че не ми зареждаха шопинг-сайтовете просто.  :lol: Поспестих пари де, ама сега ще си наваксам.
То за Жени и пиенето...ся пък ще излезе, че казвам, че едва ли не е похвално и някакво качество особено да моЕ да пиеш.  :lol: Просто не считам наистина, че тооолкова поведението й е повлияно от алкохола, то просто си е такова. Но да, пиячката го доизостря - факт. Просто не е от тези дето като се набръскат и хоп - става "друг човек". Като мъжО си например.
Не виждам кого да спасява ББ на тези елиминации точно. По всички прогнози - щеше да излезе Камелия Тодорова, понеже не е интересна за гледане от "драгите зрители", не че нещо друго.

За "бюджета"...ми не ме кефи да е така и никога не ми е било интересно. Просто да гледаш хора в абстинентна криза (всеки за нещо си) - не е никак забавно. Пък като пушач, направо съчувствам искрено на лишените от цигари. Както и на тези лишено от сладичко. Аз не ям и не обичам, но познавам хора дето се разтреперват и направо на злоба ги избива, ако не си вземат дозата захар. И мен да ме затворят там с 10-ина дразнителя, правила, ярка светлина, да не мога и да спя на спокойствие, че и цигари да нямам... Ми ще има убити, не ошамарени само  :lol: Безсънието ме съсипва по принцип, да бъда зорлен лишена от неща които обичам - ме вбесява. И ако ме гледа някой от страни ще си каже - тая па баси истеричната наркоманка. Истината обаче е, че в реалния си живот - просто до такова състояние няма как да ме докара някой и съм много спокойна и търпелива. И к'во "естествено" поведение ще видят зрителите за мен, ако аз съм вътре? Ми то не би било естествено, би било прецедент всъщност и то докаран с доста усилия.
Дразни ме и това морализаторстване относно разни порочни привички особено - алкохол и цигари. Това там все пак са пълнолетни хора, със своите си избори, навици, пък било и кофти такива. Не е работа ни на другите в къщата, ни на продуцентите, ни на зрителите да определят кой трябвало и не трябвало да пие, пуши, ама как можело...Аре молим, ама това наистина е чиста проба соц вече, като мислене и поведение. Там го докараха до соц формата вЕрно  :lol: Съгласна съм, че пиещи пушещи - следва да си практикуват пороците без да пречат на околните - да. Да пушат навън, или в определено кИше на къщата - както се разберат с другите съквартиранти, да гласуват там, к'вото искат. Пиещите като бойстват - да им се прави забележка, но по повод конкретната проява. Стига сте крещяли, пяли, стига сте се били, щото ми пречите да спя примерно - ОК. Ама да тръгваш да броиш на някой чашките и бутилките и да даваш наклони дали да пиел и колко - не го приемам.

Който кърка и се излага - то си е за негова сметка, той се излага, него ще го покажат и ще излети. Воче да си беше седяла на гъзО, не да се прави на квачка-спасителка...нямаше да стане интрига. Не и точно тази и тогава. Тя пък се сетила и тя на пияни хора да дава акъли и наклони. Ми много ясно, че баш в такова състояние като са - "не вземат от дума".

*
« Отговор #129 -: Октомври 01, 2014, 08:54:40 am »
Според мен Тачо само и бутна очилата, дори май и целта му беше такава, защото ако искаше да я шамароса, не очилата и, а тя щеше да падне (нали уж някакъв боец се води).
Обаче то такова човече е способно за 2 секунди да те изкара извън нерви само с вида си. Направо се чудя на Жени как може да се държи толкова добре с нея. Но там явно финансите си казват тежката дума, много грозно ми стана като чух коментара и:"Сега знаете ли Тачо колко пари изгуби".
*
« Отговор #130 -: Октомври 01, 2014, 10:27:59 am »
Споделям напълно размислите на Jbrul за полезността на Тачо за предаването. Наигра се, време му е да си ходи. Дори считам, че в сегашната конфигурация Жени-Зорница бихме очаквали доволно пикантерии.

За бюджета обаче не съм съвсем съгласна. Животът на т.нар. ВИП-ове не е цветя, кебапчета и лежерно ежедневие 24/7, че да го считаме за нормално и да гледаме такова и в къщата. И при тях се случва провален или променен ангажимент, тегава комуникация с възложители/колеги/асистенти/роднини, ако щете и чисто битови проблеми, които да ги вадят от равновесие честичко. Е, в къщата баш такива ситуации трудно могат да им осигурят, но спокойно могат да им спретнат подходящи сценарии, да орежат бюджета, все неща, които да ги натегнат и провокират. Едва ли се "дракат" с околните по същия начин както в къщата, но и такова съжителстване не им е нормалното битие, че да очакваме да се държат както във външния свят. А и за бюджета сами са си виновни: Женята ако се беше контролирал на играта с кубчета или пък не се бяха направили на велики с помийните кофи, нямаше да мизерстват (като й е важно на Кучкова да си е с фризурата, биваше да й удовлетворят желанието, ама не може аз да съм се омазал, а другарчето не). Известно им е, че за провалени или изгубени мисии се намалява бюджет или се маха удобство.
« Последна редакция: Октомври 01, 2014, 11:45:51 am от Dodich »
*
« Отговор #131 -: Октомври 01, 2014, 12:00:12 pm »
Додич, какво да направя, че ненавиждам битовизми бе човек?  :lol: И да гледам случки и прояви породени от ей такива битови нещица. Ми скука са ми - това първо. Второ - не са определящи за човека като такъв "в дълбочина". Аз и в реалния си живот - ненавиждам да общувам с хора, които за тема на общуване/разговор имат само подобни неща. ОК - става да си кажем за манджите, децата, новата прахосмукачка, сметката за тока - за 10 мин. макс всичко и после има къде по-интересни и даващи ти ти възможност да опознаеш човека срещу теб, ама наистина теми. Главната причина да избягвам общуване с други майки е и тази. Доста от тези жени толкова вече пък нямат нищо извън ИЕденето и бърсането на дупе, че и да искам да си общувам с тях ефективно - не ми дават възможност. В ББ с тия манджи, цигари, шоколад и пиене дето все ги няма м'найсе сезона - еми к'во да им гледам и какво научавам за тях. Много ми е важно налЕ кой има слабост към нещо си, какво е това нещо и колко точно не му понася липсата му. Дума да няма сън не спя по тия въпроси точно. Като и ти и всичкото "драг зрител" предполагам.  :lol:

Вземи бурканената тема. Е, ако не сме си писали и не си ме чела и в разни други...какво впечатление ще имаш за мен като човек точно? Ауууу тая колко е луда, или к'ва е егати старателната майка и домакиня, поклон...и дотам. И да искаш нещо повече да разбереш - нямаш такава възможност, ако не пиша и другаде. Мислиш ли, че като човек - за мен ти е достатъчно "описателно и опознавателно" (в случай, че съм ти любопитна с нещо) - дЪл правя буркани, или не, колко и какви, дали имам маникюр в това време, или нямам, дали съм с букли и грим, или не съм... Ми и в играта и с хората там е същото. Дреме ми коя чисти, коя не чисти и разни от сорта. То, че битието определя съзнанието - ясно. Но моментното състояние на съзнанието - определя поведението в даден момент. ;)  Доминира го т.е.  Аз като съм си платила всички сметки, имам за ядене, пиене и пушене, гориво на колата, нЕкой лев за уикендче, парцалки, обувки, фризьор и пр. детето ми е обуто, облечено и не му липсва нищо...имам време, има място в главата ми и интерес към други неща в този живот, които са доста НАД битово ниво. Политика ли ще е, кауза ли ще е, желание да прочета и науча нещо ново ли ще е - тези неща са възможни, ако не трепериш какво ще сложиш на масата за вечеря. В ББ с тия тъпи бюджети - сработва същия механизъм просто. Като имат плюскане, пиене, цигари и пр. (основни и важни за всеки играч битови нещица) - става много гот за гледане. Гледали сме го в други сезони когато е така. Ми по цели нощи съм седяла да слушам Тошо Славков, Слабаков, Кошлуков на запивка какви истории са разправяли, какъв смях е - наистина интересно. Тук баси...ще гледам как се стигна до шамари едва ли не, заради реплики за бутилка вино, които взривиха къщата, щото по принцип вино няма. Или МИС Кучкова ся...като й таковат мамата на косата, или не й дадат сешоар и като я видя със смотана коса и вечеее - голЕмата сензация ще настане. Всички сме наясно, че по тези снимки в списанията - има стилисти, фризьори, гримьори, фотошоп и колкото и да е хубава една жена по принцип (ако е е изобщо) - като се барне грим, коса, стайлинг - става по 100. Съответно и обратното. Както се вижда при Екимова например и гадната й кожа, торбички, бръчки...я с грим каква е Мерелин Монро. ;)  Ама Екимова влиза с друга "визитка". Кучкова - с визитка, че е Убавица. Да, нормално е да брани този си имидж на всяка цена, щото тя друг няма. Ако за мисия накарат Данчето Христова, Воче, К. Тодорова да извършат нещо, което е очевиден риск за гласовете им, ама да имало все пак какво да ИдЪт всички и те откажат - няма да има реакции, като за Кучкова и косата й. Щото гласът е важен - косата не толкова. Така е, ако го гледаме буквално. Ако го гледаме като имидж, препитание, бъдещи ангажименти и пр. - е съвсем еднакво. Само, че българинът най-обича да съди чия работа е "сериозна" и чия не е, чии навици са ОК, чии не са и по това да определя кое е значимо, кое не е, та редно, та нередно. Няма такива филми в живота. За всеки ВАЖНО е това, което е ВАЖНО за него лично, пък какво мислели околните - все тая.

От ББ ги мързи, или не са достатъчно креативни, че да провокират играчите си поотделно, за това и онова, без да залагат на ИЕденето и слабостите им от такова естество. ТОВА е досадното за мен. Мисията, която разлюля Кали например - ми ето ти начин да провокираш и да покажеш нещо наистина от същността на играча, че и на другите дето я "наместиха" така. Не да ми показваш някой в никотинова , или алкохолна, или шоколадова абстиненция и глас зад кадър да ми обЕснява как тоя същия бил нестабилен, злобен, заядлив и н'ам какво още ПО ПРИНЦИП. Ми не, може и да не е по принцип, но в абстинентно състояние - ще стане. Каква "новина" и "колко интересно".  :lol: И доколко аз научавам нещо за този човек, като човек, освен че имал зависимост, или върла страст към нещо си. Ми нищо! В тази посока ми е дразнещото на мен с "бюджета" - като зрител съм ощетена просто. Не ми се гледат селски панаири, защото ми е страст да гледам такива зер. Пък те това ми забъркват редовно и то - МНОГО плоско "сготвено". И да вземат да разберат най-после простата народна приказка за гладната мечка и хорото. Ще им е от полза и на тях и на нас дето позяпваме.

« Отговор #132 -: Октомври 01, 2014, 13:02:36 pm »
Днес не успях да догледам интервюто с Тачо. Трябваше да го дават на запис от вчера пак в На кафе.
Гледах обаче за донорството на яйцеклетки. Там споменаха и че, Тити бил донор на сперматозоиди, та още повече ми се издигна в очите. Дано тези ми хубави впечатления се запазят до края на участието му.
А и снощи му обърнаха специално внимание на човека в епизода.
Малко гнусен беше момента, в който целуна Евгени по устата. Уж за шоуто, ама като не понасям Евгени ....  :lol:
*
« Отговор #133 -: Октомври 01, 2014, 13:56:54 pm »
Jbrul, битовизмите също не са ми форма на забавление, казвам само, че те са част от играта. Аз не съм пушач, но съм стигала до зависимост от кафето до степен, че ако не си изпия дозичките по график и ми е крив целия свят и не мога да си събера акъла да свърша нещо смислено. Спирала съм го 3 пъти от "раз" (не да намалявам количества и т.н.), вкл. и сега от месец съм въздържател.  :wink: Ами да ти кажа, абстиненцията не е нещо, което да ме кара да вдигам скандали, панаири и да натоварвам околните със себе си, нагласявам се според променените условия и това е. Разбира се, говоря за личен опит, всеки си е „башка луд“. Дали ще се задълбочават в битовизмите и до колко ще ги правят център на съжителството си там зависи от съквартирантите. На мен интересът ми към формати от този тип освен чисто сеирджийски е и психологически. Наясно съм, че за краткото време и изкривените условия, кой знае колко обективно задълбочаване в същината на всеки участник не мога очаквам. Интересни са ми реакциите на тези хора като ги поставят именно в тези условия, пък за пикантериите винаги се намира и време и място. Видя се, че и с храна и алкохол не прокопсаха особено  :wink:
« Последна редакция: Октомври 01, 2014, 14:11:55 pm от Dodich »
*
« Отговор #134 -: Октомври 01, 2014, 15:05:57 pm »
Додич, аз не твърдя, че понеже са ВИП и си карат живота навън на шампанско и черен хайвер. Ти си спирала кафето, ми ок, но това е ТВОЕ решение, не е някой да ти е разчел твоите пари и да е казал "за кафе-не"  :lol: Аз съм спирала цигарите, дори от 5г. не пуша, ма не е било, защото нямам пари или някой го изисква от мен. Та има си разлика и в натрупване с други неща ескалира.
*
« Отговор #135 -: Октомври 01, 2014, 16:16:05 pm »
Додич, аз не твърдя, че понеже са ВИП и си карат живота навън на шампанско и черен хайвер. Ти си спирала кафето, ми ок, но това е ТВОЕ решение, не е някой да ти е разчел твоите пари и да е казал "за кафе-не"  :lol: Аз съм спирала цигарите, дори от 5г. не пуша, ма не е било, защото нямам пари или някой го изисква от мен. Та има си разлика и в натрупване с други неща ескалира.

Решенията са мои, факт, но са продиктувани от здравословни проблеми. Да, имам избора да си продължа с пороците, но ще е за сметка на друго, което ми е по-важно. Та има си лек елемент на принуда. И при тях е нещо подобно - знаят как са протичали всички сезони преди това и че неизбежно се стига до ограничения в битов план. Не е като да са нямали подготовка и да го превръщат в световен проблем. Като им е важно удобството или се стараят да го получат (в мисиите или каквито игри им поставят) или го заменят за нещо друго, което се подкрепя от мнозинството, а като не сработи нито едно от тези да си търпят последиците. А и това с бюджетите едва ли е локално изобретение. Предполагам се практикува във всички Брадъри по цялото земно кълбо.
Та такива са ми размислите по темата, приемам градивна критика от другарския съвет :wink:
*
« Отговор #136 -: Октомври 01, 2014, 21:48:25 pm »
Ти пък...критика.  :lol: Лафим си просто. Моите причини да гледам са като твоите. Сеирите, особено от битов порядък затова са ми мега досадни - също.
Да, такава е играта, да по целия свят тоя номер въртят, да намирам го за тъпо и у нас и по целия свят. Зрителско мнение, лично. Аз, като човек , които дълбоко ненавижда нещо да му бъде налагано (все тая полезно за мен, или не, или по принцип..) - няма как да си падам по такива неща. Дори не са ми приемливи. Нито в играта, нито в живота. Да спра да пуша - да. Когато, ако АЗ го реша. Да ми морализаторстват на тема що имам нужда от цигари/алкохол/шоколад/ банани някакви непознати за мен хорица - не, не ми е приемливо. Но не ми е приемливо не само за мен, а не ми е приемливо спрямо някой друг да го направя и не го. Не ми е приемливо да го правят и в ББ. Пошло е. Особено пошло става "разделението" на "добър/лош" и "става/не става" като личност - с насочен фокус към това какви порочни навици имал някой си. Малоумно е всъщност, а в ББ това правят ВСЕКИ сезон.  :?
Вземи един Уинстън Чърчил и неговите пороци, виж какво е направил за страната си. Вземи и оня бастун Станишката дето не пие, не пуши и е "бял и добър" по тоя параграф. Е, кой е по-читавият човек, личност, кой е този с истинските, ценните качества човешки ? Ако тези двамата ги вкараме в ББ - псевдо-моралното БГ-общество кого ще аплодира, ако извеждаме на преден план такива неща?  :wink:  Нарочно е преекспониран пример, защото логиката е еднаква, все тая кои са личностите.

Тия неща - развалят баш психо-елементът, който е интересен за доста зрители. Не само за мен и теб. Психо-тормозът тип "ама аз за твое добро" е просто психо-тормоз, посипан с перушинки. Ако те е грижа за някого - не му помагаш с такива методи баш. Твърдя го. С тези методи го мачкаш, сдухваш, нервираш и ако си продуцент на такова шоу - правиш рейтинг и пари от скандали, които напрегнати от битовизми хора правят. Нищо повече. А, да и караш зрителите без такива "порочни привички", но с мозък колкото амеба, да чувстват превъзходство и задоволство от същото спрямо ТИЯ... "Гъдел за тъпанари" му викам аз. Равностоен отвсякъде на кефецът да гледаш скандали, унижения и шамари с широоооко отворени очи и тъпо нахилен и после да идеш публично да се възмутиш от същите.

Друго ми се гледа просто като провокации, не толкУ елементарише и на "първа сигнална система", но уви - няма да го доживея в ББ точно и ми е ясно. Та затова просто си коментирам какво дават, какви са ми зрителските мераци на мен и това е. Ето, в момента гледам все още преди да мина на мача номинациите. Ми от битово естество имаше доста. Извън тези ясните лични конфликти. И Кали номинирана щото чистела и искала ред да има и се правела и пр. Сефте нали... :lol: Само името е друго, ама всеки сезон има няколко номинирани за такива неща, знаеш
« Последна редакция: Октомври 01, 2014, 22:22:51 pm от Jbrul »

*
« Отговор #137 -: Октомври 02, 2014, 21:11:31 pm »
Додич, гледа ли днес? Е...интересно ли ти беше половин предаване "за манджата"?  :lol: Мисията на Жени и Линдарева обаче наистина ме разсмя...к'ви текстове им бяха спретнали за четене гадовете. Аз в първия момент реших, че Жени наистина ще реве от обида, а тя театро хахаха

А, забравих. Дадоха за секунда друг план на прословутия шамар. Замахна и й бутна очилата и те хвръкнаха. Но не беше шамар все пак. Май просто искаше да й избие очилата. "Просто" - условно казано, нали искахме други планове да видим, та затова споделям.
« Последна редакция: Октомври 02, 2014, 21:35:59 pm от Jbrul »

*
« Отговор #138 -: Октомври 02, 2014, 23:15:39 pm »
Не мога да се класирам за нито едно предаване, започващо в 20 ч., освен ако нямам късмета детето да заспи в 19.55  :wink: , което разбира се никога не става. Повечето ги гледам на запис в нета и ей сЯ ще се информирам за менюто  :)  :P

Хич не съм доволна от програмната схема този сезон. Махнаха късните издания и се чувствам ограбена.  :lol: В някакви предишни сезони май имаше и уикенд-излъчвания, сега съвсем ни държат на пост и молитва. :lol:

Та по повод манджата само да си завърша мисълта преди да сте ми раздали червените картони.  :lol: Както писах и по-напред не съм любител на битовизмите нито в личен нито в телевизионен план, още по-малко на принудителното изпълнение на каквото и да било. В случая на ББ обаче, както и на всички reality формати, те са част от играта и произтичат от правила, които участниците съвсем доброволно са приели, за което им се плаща доволно. И зрителското ми око се дразни, че те правят гранде проблеми от неща, за които следва да са предварително наясно, че ще им се случат. Конкретно в моя случай повече от 50% от изданията ги гледам на запис, така че пропускам плявата като надуша, че се задава такава.

В последния лайф за първи път не се съгласих с коментар на Магърдич: Зорница да остане в къщата, защото там имала по-голям шанс да й се помогне. Баш обратното е моето мнение и напълно подкрепям доводите на Тити и Влади от тяхната номинация за същата особа. Това същество се нуждае от специализирана помощ и като стои вътре освен да се докара до освидетелстване друго не виждам какво може да направи.
*
« Отговор #139 -: Октомври 02, 2014, 23:35:53 pm »
Да беее...големи мръсТници са от ББ. Нямаме късно издание, уикенд-издание...направо се чудя за к'во го снимат вече, като не го дават почти.  :lol: Аз се класирам в 20 ч., защото на Дани му сложих ТВ в детската и изобщо...тази година ми се получава да гледам нещо преди 12 вече.

За манджата... Ми българите са си мрънкачи, знаеш. Не е подходящ подход за нашите географски ширини това, продължавам да го твърдя. Особено пък за "ВИП"-издание...знаели, не знаели - ей като им се случи и пак тъпотии гледаме. Мен ако питаш даже не са вярвали, че ще им се случи, мислили са че от ББ за тях спешъл - няма да посмеят чааак пък толкова. Ми за 10 години - не се научиха, че става тъпо с тия манджи и на публиката й е тъпо да го гледа. Ми да измислят нещо друго. Или като провалят обща мисия за плюскане, пиене, цигари - да ги емват на ред с лични мисии, че да си изкарат бюджет бе! Хем ще се смеем и ще е интересно, хем няма да ги гледаме с тия филии, чашка вино, чашка бира...

На Зорница има един шанс да й се помогне. Работа му се вика. Като си пооплътни времето с нещо - нЕма да има толкова време да се филмира, да си прави лични драми, да спретва драми на други хора... Тя е човек, който има нужда от обич и внимание - категорично. Но не знае как да получи същите и ги търси по най-тъпия начин възможен. Мама и тати дето толкова грижовни били...да вземат да си помогнат на детето. Щото детето им се нуждае от помощ. Тити и Влади бяха прави в аргументите си - да. Но днес Жени беше права, че на Линдарева това й е маниер на манипулация и тия двамата са лапнали кукичката.
При всички случаи - съгласна съм с теб, че момичето (то к'во момиче де, жена си е) има проблеми и те са за работа с психолог. Поне. Няма в ББ да си ги реши.