Додич, какво да направя, че ненавиждам битовизми бе човек?
И да гледам случки и прояви породени от ей такива битови нещица. Ми скука са ми - това първо. Второ - не са определящи за човека като такъв "в дълбочина". Аз и в реалния си живот - ненавиждам да общувам с хора, които за тема на общуване/разговор имат само подобни неща. ОК - става да си кажем за манджите, децата, новата прахосмукачка, сметката за тока - за 10 мин. макс всичко и после има къде по-интересни и даващи ти ти възможност да опознаеш човека срещу теб, ама наистина теми. Главната причина да избягвам общуване с други майки е и тази. Доста от тези жени толкова вече пък нямат нищо извън ИЕденето и бърсането на дупе, че и да искам да си общувам с тях ефективно - не ми дават възможност. В ББ с тия манджи, цигари, шоколад и пиене дето все ги няма м'найсе сезона - еми к'во да им гледам и какво научавам за тях. Много ми е важно налЕ кой има слабост към нещо си, какво е това нещо и колко точно не му понася липсата му. Дума да няма сън не спя по тия въпроси точно. Като и ти и всичкото "драг зрител" предполагам.
Вземи бурканената тема. Е, ако не сме си писали и не си ме чела и в разни други...какво впечатление ще имаш за мен като човек точно? Ауууу тая колко е луда, или к'ва е егати старателната майка и домакиня, поклон...и дотам. И да искаш нещо повече да разбереш - нямаш такава възможност, ако не пиша и другаде. Мислиш ли, че като човек - за мен ти е достатъчно "описателно и опознавателно" (в случай, че съм ти любопитна с нещо) - дЪл правя буркани, или не, колко и какви, дали имам маникюр в това време, или нямам, дали съм с букли и грим, или не съм... Ми и в играта и с хората там е същото. Дреме ми коя чисти, коя не чисти и разни от сорта. То, че битието определя съзнанието - ясно. Но моментното състояние на съзнанието - определя поведението в даден момент.
Доминира го т.е. Аз като съм си платила всички сметки, имам за ядене, пиене и пушене, гориво на колата, нЕкой лев за уикендче, парцалки, обувки, фризьор и пр. детето ми е обуто, облечено и не му липсва нищо...имам време, има място в главата ми и интерес към други неща в този живот, които са доста НАД битово ниво. Политика ли ще е, кауза ли ще е, желание да прочета и науча нещо ново ли ще е - тези неща са възможни, ако не трепериш какво ще сложиш на масата за вечеря. В ББ с тия тъпи бюджети - сработва същия механизъм просто. Като имат плюскане, пиене, цигари и пр. (основни и важни за всеки играч битови нещица) - става много гот за гледане. Гледали сме го в други сезони когато е така. Ми по цели нощи съм седяла да слушам Тошо Славков, Слабаков, Кошлуков на запивка какви истории са разправяли, какъв смях е - наистина интересно. Тук баси...ще гледам как се стигна до шамари едва ли не, заради реплики за бутилка вино, които взривиха къщата, щото по принцип вино няма. Или МИС Кучкова ся...като й таковат мамата на косата, или не й дадат сешоар и като я видя със смотана коса и вечеее - голЕмата сензация ще настане. Всички сме наясно, че по тези снимки в списанията - има стилисти, фризьори, гримьори, фотошоп и колкото и да е хубава една жена по принцип (ако е е изобщо) - като се барне грим, коса, стайлинг - става по 100. Съответно и обратното. Както се вижда при Екимова например и гадната й кожа, торбички, бръчки...я с грим каква е Мерелин Монро.
Ама Екимова влиза с друга "визитка". Кучкова - с визитка, че е Убавица. Да, нормално е да брани този си имидж на всяка цена, щото тя друг няма. Ако за мисия накарат Данчето Христова, Воче, К. Тодорова да извършат нещо, което е очевиден риск за гласовете им, ама да имало все пак какво да ИдЪт всички и те откажат - няма да има реакции, като за Кучкова и косата й. Щото гласът е важен - косата не толкова. Така е, ако го гледаме буквално. Ако го гледаме като имидж, препитание, бъдещи ангажименти и пр. - е съвсем еднакво. Само, че българинът най-обича да съди чия работа е "сериозна" и чия не е, чии навици са ОК, чии не са и по това да определя кое е значимо, кое не е, та редно, та нередно. Няма такива филми в живота. За всеки ВАЖНО е това, което е ВАЖНО за него лично, пък какво мислели околните - все тая.
От ББ ги мързи, или не са достатъчно креативни, че да провокират играчите си поотделно, за това и онова, без да залагат на ИЕденето и слабостите им от такова естество. ТОВА е досадното за мен. Мисията, която разлюля Кали например - ми ето ти начин да провокираш и да покажеш нещо наистина от същността на играча, че и на другите дето я "наместиха" така. Не да ми показваш някой в никотинова , или алкохолна, или шоколадова абстиненция и глас зад кадър да ми обЕснява как тоя същия бил нестабилен, злобен, заядлив и н'ам какво още ПО ПРИНЦИП. Ми не, може и да не е по принцип, но в абстинентно състояние - ще стане. Каква "новина" и "колко интересно".
И доколко аз научавам нещо за този човек, като човек, освен че имал зависимост, или върла страст към нещо си. Ми нищо! В тази посока ми е дразнещото на мен с "бюджета" - като зрител съм ощетена просто. Не ми се гледат селски панаири, защото ми е страст да гледам такива зер. Пък те това ми забъркват редовно и то - МНОГО плоско "сготвено". И да вземат да разберат най-после простата народна приказка за гладната мечка и хорото. Ще им е от полза и на тях и на нас дето позяпваме.