Аз: "Някой ден като се срещна с Павла, много трябва да я черпя"
Мишо: "Не, аз трябва да я черпя"
Днес пак имах някакви дискомфорт, но беше отново в свивките към краката и над пъпа, а самия корем спокоен и изчезна дискомфорта сам след малко време. Май са си връзките това наистина.
Благодаря за подробното обяснение.
Иначе съм 23 г.с.+6, трябва да видя как се слага лентичка.
Кръвното все още много ме изтощава, до такава степен, че днес проспах половината от курса за първа помощ. Не успях да остана будна, но оставих Мишо да слуша, а аз имам наръчника, та ще чета от там.
Определено го препоръчвам. Дава се възможност за въпроси и така изниква доста информация за ежедневни случки, които ги няма примерно в курса на БЧК. Като какво се прави при ужилване, алергични реакции, епилептичен гърч, гърч от температура, как се сваля висока температура. Като си набавя проспаната информация бих описала накратко какво съм научила, но не знам дали е коректно спрямо организаторите на курса.
Иначе ги попитах относно дърпането на ухото, защо е подействало, когато имаше задавено дете. Те казаха, че такъв метод дори не са чували, чували били че дърпат коса, но и двете нямат медицинска обосновка и връзка, по-скоро е имало смяна на позата и това е помогнало. Единият лектор е сестра в спешна помощ и той потвърди, че няма връзка, а по-скоро случайност. Разказваха за много бабини методи, които курсанти са им казали, че използват в различни ситуации: дърпане на коса при задавяне, слагане на стотинка на челото при кръвотечение от носа, силен удар във врата отново при кървене от носа