0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

_Elfita_

• 673
  • Няма невъзможни неща!
Re: Тема на бременните № 29
« Отговор #100 -: Август 06, 2008, 21:42:47 pm »
Здравейте момичета!
След близо 3 години  чакане, след като най-сетне реших, че трябва да търся лекарска намеса, видях положителен тест преди седмица и малка точица вчера.Много странно се чувствам, още не съм осъзнала какво ми се случва.
Надявам се да ми помогнете със съвети.
Сега много ме вълнува опасно ли е да си шофирам? Притеснява ме, че има много павирани улици, дали да ги  избягвам.Свикнала съм много неща да правя -  пазаруване, чистене и т.н..Ох, сигурно не звучи сериозно, но много се притеснявам.Искам  всичко  да е наред.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 22:02:27 pm от _Elfita_ »
*
« Отговор #101 -: Август 06, 2008, 21:50:46 pm »
Добре дошла _Elfita_!
Не се претиснявай всичко ще е наред!
*
« Отговор #102 -: Август 06, 2008, 22:11:34 pm »
Елфита, честито и лека бременост.
Мен ако ме питаш избягвай паветата, аз се докарах отлепване на плацентата, та полежах малко в болница.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 22:35:21 pm от Mary »
« Отговор #103 -: Август 06, 2008, 22:31:57 pm »
Добре дошла тук, Елфита!
Мен ако питаш, избягвай и танците :D. Тази вечер отидохме на концерта на един бразилски перкусионист и аз се натиснах да участвам в урок по капоейра. Много се забавлявах, ама сега как ме е стегнал корема и не ме пуска :BangHead:
А за пазаруването и чистенето, сама ще усетиш, че имаш ограничения в обема на работа и разходки като започнеш да се изморяваш от нищо.
*
« Отговор #104 -: Август 06, 2008, 23:08:39 pm »
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания :D
_Elfita_ честито и добре дошла в темичката! Лека и безпроблемна бременност ти желая и по-малко притеснения! Аз си шофирах през цялата бременност без да се съобразявам от пътищата, но всеки сам преценя как се чувства.

*
« Отговор #105 -: Август 06, 2008, 23:28:18 pm »
Добре дошла, Елфита! Аз шофирам  и до сега. Току виж съм си отишла и с колата да раждам :) До сега си върша сама и домакинската работа, но вече се уморявам и го усещам.  Но това дали ти ще можеш зависи от твоето състояние. Въобще вслушвай се в организма си. Не трябва да допускаш да имаш болки.

*
« Отговор #106 -: Август 06, 2008, 23:32:23 pm »
gabi32 сега гледам, че май сме с един термин :D  Леко раждане и на теб!

*
« Отговор #107 -: Август 06, 2008, 23:34:38 pm »
Благодаря! Да ти се връща!    :wink:

*
« Отговор #108 -: Август 06, 2008, 23:36:33 pm »
Благодаря! Да ти се връща!    :wink:

мерсии  :wink:

*
« Отговор #109 -: Август 07, 2008, 06:13:33 am »
gabi32  леко раждане  и от мен!
*
« Отговор #110 -: Август 07, 2008, 08:35:38 am »
Всеки ден като влизам във форума и се чудя, днес коя ли ще е родила.
Леко раждане, момичета. Пожелавам ви незабравими мигове с вашите съкровища.
*
« Отговор #111 -: Август 07, 2008, 10:28:37 am »
Мини, благодаря за отговора! Явно ще се търпи и ще чакам да понапредне бременността.

Елфита, добре дошла и леки и безпроблемни 9 месеца! Иначе организма ти ще ти покаже какво можеш да правиш и какво не.

gabi32, maia_st, леко раждане и здрави бебчета!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #112 -: Август 07, 2008, 11:40:36 am »
Здравейте момичета!!!
Аз не се включвам много често, но искам да пожелая леко раждане и незабравима среща с рожбите на всички от вас, които са вече на финала!!!! Дано всичко мине по вода!!!
Graco, по въпроса с киселините - преди няколко месеца открих, че една от основните причини (за сега) при мен са доматите, и то небелените. от тогава винаги ям само обелени домати, избягвам комбинацията домати+тестени храни и никога не ям сладко след основно ядене, било то и плод, защото веднага се почва със гадното парене. да не говорим, че плодовете трябвало да се ядат преди или поне 1 час след ядене  :D. иначе док ми предписа и хапчета, казват се Quamatel, ако не се лъжа струват около 8 лв, при нужда съм взимала 1/2 таблеткаи до 1/2 час след това ми е помагала.
Mini, и при мен кандидата си е почти хронична. колко пъти ни е проваляла опитите за бебе не ми се мисли. лошото е, че при мен е доста остра, със щипане и сърбеж и винаги се лепва и на мъжа ми, та и той страда без вина. аз я придобих след лечение на цистит със Ципрофлоксацин преди около 1 год и от тогава мине не мине време и тя хоп, вземе че се появи. слагах Гиназол преди 2 седмици, за сега нещата са в покой, да видиме до кога. иначе преди няколко месеца пробвах с Гинопеварил 14 дни,ама гадината не се повлия.
иначе в самото начало имах доста обилно течение, което по-скоро приличаше на цервикална слуз, продължи някъде до към 3 месец, след това спря за известно време, тога се разболях от грип, пих Аугментин и ми се появи кандидата  :x. Доколкото знам, ако нямаш моя "късмет" да пиеш антибиотик, течението би трябвало да спре след 3 месец.стискам палци!!
« Последна редакция: Август 07, 2008, 11:44:51 am от dianka »
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #113 -: Август 07, 2008, 12:30:46 pm »
Милички, леко раждане! Стискам палци за безпроблемна среща с малките съкровища!

_Elfita_, честито! Желая ти прекрасна бременност без никакви проблеми и притеснения.
Относно шофирането - на мен лично ми е забранено. След лекото зацапване, което имах, докато се прибера от работа (около 15км градско в София, през центъра :lol:) такава кръв беше шурнала, че си изкарах и малкото акъл, който ми е останал. Ти си прецени дали ще можеш и как ще ти се отрази - пътя, по който минаваш, стресови ситуация, фактор "твърд съединител", както беше при мен - не ми трябваше фитнес просто :D....
Относно домакинските задължения избягвам вдигане над 2-3кг, физическа дейност с повече навеждане, клякане и т.н Само дето докато си пооправя педикюра и контракциите започват. На теб може и нищо от тези неща да не ти повлияе, много е индивидуално. Но все пак се пази! Успех!
« Отговор #114 -: Август 07, 2008, 13:28:56 pm »
иначе док ми предписа и хапчета, казват се Quamatel, ако не се лъжа струват около 8 лв, при нужда съм взимала 1/2 таблеткаи до 1/2 час след това ми е помагала.

Квамател не се препоръчва по време на бременност и при кърмене.  Бъдете внимателни.
*
« Отговор #115 -: Август 07, 2008, 15:01:49 pm »
_Elfita_, честито мила! Преди всичко е необходимо спокойствие, спокойствеие и пак спокойствие ;) Лека и успешна бременност ти желая!

За гъбичките - питайте лекуващите си лекари за Ентеросан S-V - пробиотичен продукт, действа имуностимулиращо и има противогъбичен ефект. Може да се приема орално и вагинално.
http://enterosan.net/products.php
« Отговор #116 -: Август 07, 2008, 15:58:08 pm »
Аз от паветата не се притеснявам, все пак като се возя, нали пак е по тях, но за себе си реших да не шофирам заради ежедневните дози стрес, които поемам заради разни откачалки по улиците, и не съжалявам. Е, малко по-трудно се живее без кола, ама..
Благодаря ти, Бени!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #117 -: Август 07, 2008, 16:20:48 pm »
dianka, и моите гъби се появиха точно след една бъбречна криза с остър цистит и лечение с гадния Ципрофлоксацин  :x
Леко раждане на всички с наближил термин
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
« Отговор #118 -: Август 07, 2008, 20:49:26 pm »
Здравейте, момичета,
желая леко раждане на всички на които им предстои съсвем скоро и незабравима и вълнуваща среща с малките човечета!!!
Аз се присъединявам към бременната тема след 3 годишен стерилитет и забременяване по съвсем естествен начин месец преди планирано ин витро!!!! :))) Дето се вика - истинско чудо!
И разбира се започвам с въпросчетата :) от вчера нещо много ме срязва кръста и корема. Днес цял ден реших да си поотпочина, но като стана и пак се започва!!! знаете ли дали е нормално? все още съм само в 5 г.с.
*
« Отговор #119 -: Август 07, 2008, 21:00:04 pm »
Добре дошла Olimpia и лека бременност!
Вземаш ли някакви лекарства за тези болки и въобще нещо друго пиеш ли?