E, от тук коментиращите - явно само аз съм някакъв страОтен дебил
Понеже снощното предаване - не ме натовари, ама никак. Просто нямаше нищо невиждано, нечувано, дето да не го знам, че се случва с доста хора и на доста места... (все тая "ВИП" или не) Досадно ми беше дотолкова, че влачиха, подгряваха, протакаха до степен да умреш от скука и чакане.
Тачо явно е от вида мъже (хора), при които пиенето избива на злоба, заядливост и все от сорта неприятни прояви. Баща ми е същия модел апропо, вероятно и по тази причина не се впечатлих особено. Когато е трезвен и до ден днешен е супер приятна компания, не е някой тъпак, много чете, има познания в много области (истински и в дълбочина), няма реално тема на която да не може да се води разговор с него... Като удари обаче 4-5 питиета и започва да "съска". Каквото и да кажеш - все си в грешка и все ще успее да те захапе, да се заяде, да извърти някак казаното от теб, да се засегне и оттам да сътвори някаква реално несъществуваща ситуация, да се самонавие колко е прав, да се фръцне, обиди, да направи някоя простотия. За щастие - не го избива в посока да удря околните, ами повече са прояви на автоагресия при него, ама пак е много неприятно да си наооколо. Знае се, че така прави, но не спира да пие все пак. С годините - поне се научи малко от малко, като прекали и го хване злобата - да стане от масата и да отиде да си легне преди да е сътворил поредния цирк. Тачо обаче, е още мнооого далеч от това да осъзнае дори, че при него пиенето е проблемен момент. И за него самия и за околните.
Когато взе да се пеняви и Жени каза на камерите: "Ето виждате ли, никак не е лесно ББ" - аз поне идеално я разбрах. Наистина не е лесно да живееш с един човек, който трезвен е мил, приятен, интелигентен събеседник, опора, читав партньор за всичко и като докопа пиячката - става ей това дето го гледахме всички. Става и много трудно да вземеш решение дали да останеш с него, дали да не останеш, защото от единия алкохол - се оказва, че живееш с двама много различни като поведение хора. И кой ще е - зависи от няколко чашки, или липсата им съответно. Жени може би се е примирила с кривото пиянство на мъжлето си и за себе си е решила, че може и така да живее с него. Аз лично - не бих могла, просто съм остро "алергична" по този въпрос точно, ама...хора разни. Всеки може да се примири с различни недостатъци на партньора си очевидно.
Във всички формати досегашни на ББ (не само в този), аз като зрител не харесвам "номера с бюджета". Отегчително и досадно ми е да гледам, когато драгите съквартиранти се оказват лишени от ядене, пиене, цигари, зехтин, шоколад, мед и...там на който каквото му е важно и на сърце. Естествено, че хора, които първо са поставени в една неестествена за тях и напрягаща ги среда по принцип стават раздразнителни. В добавка, като лишиш пушачите от цигари, пиячите от алкохол, обичащите сладичко от шоколад...е, к'во се очаква да видим? Ми естествено, че ще избеснеят, ще се нервират и ще вземат да се дракат за ей такива глупости. Скука. Освен това - поведението им става върло "неестествено" в такава ситуация, а уж трябва да ги виждаме натюр. Ами сори, ама никой от тези тук (че дори в обикновените сезони) - в реалния свят не остава без любими храни, напитки, цигари и пр. И в реалния свят - такива неща не са фактор "нерви и избухвания", обаче вътре стават. И следва "драмичка от битово-селяндурски" тип, както виждаме.
Големият панаир и сега - не стана заради "любовния триъгълник" баш, а заради бутилка вино и опити на едни възрастни хора да казват на други възрастни хора как и колко да пият, или да не пият. Което само по себе си е чудесен повод за избухване и скандали. Другите тлеещи си конфликти - бяха само за гарнитура и като се сложи "всичко в тенджерата" и се подгря доволно - капакът хвръкна. Нормално. И в други сезони - същата схема се прилагаше. Има си някакви нерви и конфликти между играчите, тлеят си там, ББ ги оставят на "пост и молитва" и скандалът готов. Безотказна схема, да, ама ми е тъпа за гледане на мен лично. Тия като са "ВИП" уж - оставете ги да си живеят "ВИП"-аджийската бе. Да си разполагат с почти всичко, което имат в "естествената си среда" и да видим какво ще стане. Практиката сочи, че в такива ситуации - си спретват много яки купони, приятни за гледане. Като окапят - едни си лягат, нощните птици сядат по ъгли и диванчета да си допиват, да клюкарстват, чуваме интересни истории за тях самите, за други публично известни личности. Лично аз като зрител - предпочитам това да гледам и ми е много по-интересно.
Шамарът дето Тачо плясна на Зорница... Имаше посягане естествено, дори да е било само посягане - достатъчно грозно и неприемливо е като поведение, че да си Оди въпросния. Опитах да изгледам няколко записа на въпросния шамар аз, след цял ден подгряване по темата - очаквах да й е забил такъв, че да й отвърти главата, честно. Обаче от ББ - не излъчиха планове на ситуацията, при които Зорница да не е в гръб, а при толкова много камери - изключено е да не е заснето и от друга позиция. Видях, че й изхвърчаха очилата на кака Зорчи, ама изхвърчаха няколко секунди след шамара. Другото, което ме озадачи е, че охрана, зад огледалата има 24/7. При физическо посегателство на един играч спрямо друг - следва охраната да влети в рамките на секунди, да изведе агресора и край на мача. Както се видя обаче, след шамара - Тачо и Зорница се ежиха още доста време един на друг т.е. не е влетяла охраната да я брани и да изведе него, хеле пък на секундата. Доста от останалите играчи пък не бяха разбрали, че шамар е имало изобщо, което е странно. Самата Зорница пък се сети да реве и да се обижда, че е ударена от Тачо сигурно час по-късно... Аз не мисля, че дори тези в къщата, вкл. най-пияните не биха се намесили, виждайки, че Тачо удря шамар на Зорница. Все щеше да скочи някой, дори жените, да го налазят, да го дръпнат, да има викове от вида "Абе ти нормален ли си, какво правиш, как така ще я удряш?!", но не...нямаше такива неща. Някак ми "насмърдява" случката на мен. Че Тачо посегна - факт, много грозен жест. Обаче дали я удари, дали не - за себе си не съм много сигурна и до момента да ви кажа честно. С тези чувствителни микрофони в къщата + персоналните на вратовете им - би се чуло "пляс" барем, ама не се чу. Струва ми се, че я бутна по брадата, или рязко й извъртя главата на една страна, нещо такова, но не й, че й удари шамар. Пиша го само от гледна точка на фактологията по случая, а не че за мен лично е много важно кое от двете е направил реално. И двете са посегателство и са неприемливи за мен.
По повод снощния лайф...Венета се очакваше да се държи идиотски, изненади - нула. Обаче Ники Кънчев на мен ми събра очите. До момента - чак такива глупости и неадекватни опити за манипулация на зрителите, пък било и от четене на сценарий - от него не бях виждала.
Съвсем беше изгубил мярка човечецът.
Някой гледа ли Тачо при Гала днес? Нещо интересно? Някакъв нов "хит" да има оттам?