0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Готово, смених заглавието :)
*
Брех, аз все едно в друга държава живея. От както Теленор купиха Глобул, качеството  спадна. Аз лично на много места нямам обхват. Иначе  предлагат добри тарифни планове.
Аз лично имам и на Мтел телефон, та компенсирам.

*
Ами както казах - явно си зависи от място, регион, къде какви клетки има и пр. Аз нямам база за сравнение за Глобул, преди да ги купят Теленор, ама майка ми имаше техен номер и твърди, че преди било по-зле... Май всички "не живеем в една държава", като опре до това кой от каква услуга, или продукт е доволен  :lol:
За апаратите категорично има значение. Иван с ай фон- а, ни на М-тел, ни на Глобул имаше добра връзка, все тая къде е. Със Самсунг и HTC one - идеално и на двата оператора, навсякъде. Майка ми на хубавия си апарат (пак Самсунг) - също има идеална връзка, без значение на кой оператор е. На един двукартов, някаква китайска бракма, дето им ги раздадоха без пари за "служебни", ако се чуваме изобщо - все едно от "оня свят" ми се обажда. Та често и машинката, която се ползва има отношение по темата с обхвата и качеството на връзката. Ама не цената е определяща, а техническите параметри, антената и пр.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Bobbie, да ти кажа и аз не знам какво съм искала да кажа сега като се чета :lol:
Ама Jbrul е дала примери, горе-долу съвпадат с моите наблюдения ;) Просто тук от около половин година имам проблеми все с обхвата, с мрежата и прочие (с различни телефони). Отделно вкъщи и ТВ и интернет ни бяха на Мегалан и откакто ги купиха Мтел си скубя косите.... Мъжът ми с другите два апарата не го виждам да има такива проблеми.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
а няма ли възможност проблемите ви с тоя или оня оператор да се дължат на вида на използвания телефон? не разбирам, само питам.

много странно ми се струва тоя разказ за прекъсващата връзка на Мтел в центъра на Велинград.

с МТел съм от 15 години, не им правя реклама, но никога не съм имала случай на "прекъсваща връзка" (вкл. и във Велинград по баирите). Напротив - имала съм много случаи, когато останалите оператори издишат и остава сал единия Мтел. ползвам стар модел телефон, предназначен основно за говорене, не за други веселби.

вчера от любопитство пуснах търсене из Гугъл да видя какво казват хората по въпроса - най-често се спрягаше мнението, че Мтел е най-добре като 2G мрежа (мобилна телефония), Виваком предлага по-добра 3G мрежа (мобилна телефония+интернет), а за Глобул повечето хора съветват да се забрави.

всичко това, разбира се, ако ареалът ти на постоянно обитание е центъра на голям град, няма никакво значение.

но ако си в село Скравена, аз бих заложил на стабилна връзка, защото всичко става.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
jam,

Аз съм с Мтел от 16г и още не съм се отказала и прехвърлила и не ползвам алтернативен (втори телефон) за себе си ;) Досега дори при големите драми със сметките аз проблеми с тях не съм имала. Но последната една година с различни телефони просто не се издържа. Сега съм със смартфон и силно вярвам, че има значение и телефона. Но да нямам обхват в центъра на София (до МОЛ София) и телефона да ми се рестартира при всяко повикване от това?! Откакто не съм на работа и съм вкъщи яко тормоз и нито веднъж не му се е случило. Търсих по форуми и приятели - казаха от обхвата е. Да, със сигурност е и от софтуера на телефона, ама все пак мъжът ми е със същия и няма такива драми... Отделно последните 3-4 месеца постоянно ми разпада връзка ей така без нищо или пък вдигам телефона и от другата страна се чуват звуци все едно телефона е сложен под водата. Във всичките случаи първо съм обвинявала телефона и след известно проучване откривам, че проблема е често срещан при всякакви телефони. Преди няколко месеца по време на земетресение моя телефон отказа - нямаше обхват нищо не можеше да се избере, а на мъжа ми дори интернета летеше.
Пак казвам - клиент съм им и още не съм се навила да се откажа още  :lol: Да не каже някой, че правя черен PR ;). Но определено съм започнала да се разочаровам напоследък и искам да споделя...
*
jam, мисля че мой пост визираш с прекъсващата М-тел връзка, ама за Хисаря става дума, не за Велинград.  :D  Все тая де - прекъсваше и се губеше - факт. Както пък на вилата в Пампорово се губеше Глобул. Извън този хотел и тази вила - всички си бачкаха нормално. Чак такъв спец на какво се дължат подобни ситуации не съм, че да кажа и защо точно, но се случват чат-пат.

Два пъти казах вече - именно в ползваните апарати е поне половината кондика за добра телефония. Поне по мои наблюдения - телефона ми с копченца, да скъп и на елитна марка, ама не смарт (като сегашния) е недостижим откъм обхват, стабилна и чиста връзка и пр. Смартовете са наблъскани с какво ли не, ама и от тях има с добри и не толкова добри антени, което си влияе на връзката - телефонната, или интернет-а. До началото на годината и аз бях с М-тел, мисля, че едно 13 години поне ги ползвах, не мога да кажа, че са брутално зле - напротив. Но явно по местата, които аз посещавам редовоно - просто Глобул имат по-добра мрежа. На 20 км. оттам да кажем - възможно е Глобул да са калпави, а друг оператор да е много по-добре.

Ей на село...ми Глобул имат нова клетка, супер 3G, затова ми е супер и интернета. Щастливо съвпадение, че този оператор, баш там е сложил нова клетка. Преди това с М-тел душата ми излизаше да отворя дори форума, да не говорим пък нещо с много снимки и картинки, а видео да тръгне - небъдно. Ама това не е щото М-тел са зле по принцип, а просто точно на моето село - имат антична клетка. За градовете - наистина все тая кой ще е оператора според мен. За села и паланки - обхват и качество на връзка зависят и от апарата и от шанса точно твоят оператор да има хубава клетка там. Не знам дали може да се проверят тези неща за конкретно населено място предварително обаче.

Аз питах местните на село преди за интернета - всичките бяха с флашки на Глобул и телефони на Глобул (докато аз бях с М-тел). Чудех се защо така, твърдяха, че Глобул покриват по-добре там, аз се усъмних естествено  :lol: Оказаха се прави обаче. Но са прави конкретно за Ветрен.

Боби, като ще стои в Скравена често, да поразпита местните кой оператор за там покрива най-добре и да си вземе техен номер. За София - все едно кой ще е.

*
Явно при всеки е различно. Аз съм към Глобул  от 14 години, мисля, че зависи и от района до  известна степен. Нарочно го потърсих в нета село Скравена, не е на затънтено  място, вероятно има антени в близост.
Моя позната се оплаква от липса  на покритие в най-обикновено ямболско село, аз пък нямам проблеми дори в дивата гора.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Боби, като ще стои в Скравена често, да поразпита местните кой оператор за там покрива най-добре и да си вземе техен номер. За София - все едно кой ще е.

именно.

Mousyt, така както го описваш, твоят проблем е изцяло от устройството.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ползвам паралелно Глобул и Мтел. Живея в Бургас. И двата оператора си имат предимства и недостатъци, няма как. С Мтелския телефон, обаче, факт, че вкъщи, в хола, на едно определено място ми се губи обхвата 8O Многократно съм звъняла да питам защо така и хората любезно си признават, че баш там сигнала от най-близката клетка се губи и знаят, че има проблем. Очаквали разрешението от Общината за изграждане на нова клетка уж, имали били план и т.н. Телефонът е средна класа, така да се каже - от тия модерните, дето кой ден ще го хвърля, още не съм решила :lol: HTC Sense май беше, както и да е. Но явно в случая не е проблема само с апарата, който ползвам. Определено ми се случва честичко да имам проблеми с връзката на Мтел.

От друга страна, ползвам пакет услуги от тях -домашен интернет, мобилен телефон с интернет/на мъжа ми/, домашен телефон и цифрова телевизия /сигнала е оптика/ и съм много доволна. Цената на пакета е добра, много рядко се е случвало да има смущения в нета и телевизията, а когато е имало, са ги отстранявали доста бързо.

Глобул - имат също доста изгодни планове, добър обхват на телефона. Имам и флашка за интернет тяхна, която ползвам като пътуваме предимно и като ходим в Царево. Е там като сме - няма такъв нет. Постоянно изчезва, откачам. В крайна сметка като се изнервя, ползвам мобилния нет на Мтел, от телефона на мъжа ми, който ползваме за Wifi, така да се каже и нямам проблеми с него, хем през телефона ми е точката за достъп.

Апаратът на който ползвам мобилна услуга на Глобул е точно от тия двукартовите - Нокиа някаква евтина. Е нямам грижи, чудесна връзка. В същия апарат ми е служебната карта, която е пък на Мтел. Е, има разлика. Тука смея да кажа, че може да се направи сравнение, защото в един апарат ползвам 2 оператора и определено се усеща. Служебният /Мтел/ напоследък доста често ме изхвърля директно от мрежата като тръгна да набирам, свързвам се на втория път.

Сетих се сега за Мтел нещо доста негативно, но ситуацията донякъде беше кофти и поради факта, че бяха намесени както Мтел, така и Франчайза им. В нашия квартал имаме 2 магазина, единия, който е точно до нас - беше Франчайз /вече не е/. Та пускат те промоция пакет - кабелна, домашен нет, мобилен номер, домашен номер, плюс подарък лаптоп - за 30 или 35 лв общо, забравила съм точно. Свекърва ми искаха да се включат в тази промоция, но понеже не се знаеше дали до техния блок има пусната оптика, направихме запитване към Мтел. Уж правиха обследване, уж не знам какво - едните казват няма оптика до адреса, другите - има. Едните и другите са Мтел и Франчайза, да уточня. Чакахме ги сума време да се разберат помежду си, в крайна сметка има или няма и накрая рекоха дружно - има, другари, заповядайте където решите, за да сключим договора. Отиваме във Франчайз магазина, че ни е по-близо, подписваме си договора, взимаме си лаптопа и насрочваме дата след 3 дни да дойдат техниците на монтаж. Идват хората и казват - аааа, ама то тука няма пусната оптика в тоя блок, не можем да ви свържем 8O И се започна.... да не ставам досадна, че и без това дълго стана, но стигнахме до КЗП, пусках жалби и т.н., защото драгите Мтел-ци решиха, че могат да прекратят едностранно, без предизвестия и неустойки, договора, който те самите не изпълняват, а уж според същия, са длъжни. И пак според същия, ако аз взема та не си изпълнявам задълженията, дължа не знам какво глоби и неустойки в размер на таксите до края на договора. А те милите, завалийките, ми викат - ами елате да ви прекратим договора, ама върнете лаптопа, ние няма да платим неустойка /свекърите вече бяха прекратили договора с предишния си доставчик на кабелна телевизия, след като беше потвърдено, че покритие има и може да ползват услугите на Мтел/, спасявайте се. Чудо беше, ама накрая си върнахме лаптопа, изядоха един куп псувни и жалби и те така.

Сега и една по-друга гледна точка за Мтел и Глобул. През последните 2-3 години Мтел са клиент на фирмата, в която работя. Извършваме за тях поддръжка и почистване на магазините и техническите служби. Контактувам с тях ежедневно. Положението е потресаващо като започнем от управителите на магазините, та чак до големите шефове в Централата. Да не ставам цинична, ще сложа само многоточие.....  :lol: Много са зле, никаква комуникация между централа и обекти, управителите на магазините са чудо на чудесата масово. Цялата фирма /с национално покритие сме и поддържаме цялата страна/ реве от тях.

От 01.07.2014 и Глобул стана наш клиент. Засега нямаме по-обстойни впечатления за тях, но поне на прима виста, изглеждат по-читави. От доста места чувам, че след като ги взеха Норвежците, нещата все повече се подобряват. Плюя в пазва и чукам на дърво, че....
За банките, голяма част от които също са ни клиенти, дума да не отварям :lol: Тя Боби ако реши да си прави сметка тук, ще се увери :lol:

Извинете за чаршафа :oops:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Готово, смених заглавието :)
Благодаря :-). Така е по-точно.

Ами да ви кажа, аз в Скравена вероятно ще съм за 1 седмица в началото, после баба ми си се прибира в София и не ходи там, докато не стане пролет. И да вярно, не е затънтено, а освен това е доста голямо за село, та вероятно не е проблем там. Обаче по-важно ми е в София каква ще ми е връзката и специално в къщи, че да могат да не намират по всяко време.

Много различни мнения виждам, вероятно зависи от района. Аз мисля, че в началото ще си взема от тези временните карти и така ще реша по-лесно проблема. Ако не ми хареса връзката, лесно е сменя като свърши картата. Нали ги има още?
Мен интернета честно казано не ме бърка толкова, защото аз от телефона интернет ползвам предимно да си качвам снимките на децата на ФБ :-) , да говоря през Viber и да проверявам за задръствания  по магистралите. Нито едно от тези не са ми наложителни да ги имам в България 

*
Има, има такива карти с предплатени минути...  :lol: Смея се, понеже днес точно замъквам детето след ДГ към кварталната парко-пицария и се присещам, че цигарите ми са на свършване. Спирам пред една лафка, купувам си цигари, Дани дръпна някакви книжки за оцветяване, аз крепя кафе в картонена чашка, точно плащам и девойката бодро ми казва: "А желаете ли предплатена карта на Виваком, за 6 лв. само, на промоция е". И аз съвсем откровено запецвам, решавам, че съм пропуснала някаква технологична новост, пък и на промоция налЕ  :lol: и казвам: "Ами не знам, те за какво са тези карти?". Девойката ме погледна все едно имам рог на челото и: "Ами за мобилен телефон". Аз все така незагряла: "Добре де, ама за какво служат, някаква нова услуга ли са пуснали, със специална карта, той моя телефон си има всичко уж, ама това ако е нещо ново...". Аз много обичам новости нали, как няма да си купя нещо ново дето го нямам, при това само за 6 лв. и на прИмоция.... :lol: Девойката млъкна и взе да ме гледа наистина като невменяема, а аз търпеливо чакам да ми обясни "к'ви са тия новите карти по 6 лв. и за какво служат". Мъжът зад менн не издържа на сценката и прихна да се смее с глас и ми казва: "Госпожо, предлагат ви да си купите нормална сим-карта за телефон, с предплатени минути, но мисля че вие си имате сим-карта вече. Сим-карта, проста и нормална е не е технологично чудо". Е, тогава и аз се разхилих де, но наистина не очаквах на будка за вестници и цигари да ми предлагат нова сим-карта за телефона (т.е. нов номер и оператор), все едно дъвки на промоция ми предлагат и хич не сгрях както стана ясно.
Девойката обаче не се разсмя, а продължи да ме гледа в потрес, все едно съм върло малоумна... Кой знае в кой форум ме разправя и тя в момента като: "Пък днес някаква яко тъпа ме пита какво правела сим-картата за телефон"  :lol: :lol: :lol:

Та при такива цени на предплатените Боби - явно за към 30-ина лв. ще можеш да тестваш всичките оператори в реални условия и да си прецениш, кой ти допада ;) Аз нямах хабер, че са толкова евтини тези карти, ама като не съм купувала - отде да знам наистина.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Жбрул, как така си пропуснала такова технологично чудо, ха ха ха.

Аз всяка година ги ползвам, но понеже говореха нещо, че щяли да искат да ти записват данните и за тях, та затова съм учудена, че още ги продават по будките. Иначе преди точно от такива места с и ги купувах преди.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Нова тема, която днес мисля е темата за дипломите. Понеже тук никъде за нищо не ти я искат и направо бях изключила Аз не искам да практикувам регулирана професия т.е. според закона, зависи от работодателя да ми признае дипломата за неговите си цели. Легализация не ми трябва, защото нямам намерение да продължавам да уча в България, нито да практикувам регулирана професия.  Значи ли това, че един прост превод на самата диплома би бил достатъчен или трябва да превеждам и академичните справки? И въобще трябва ли ми превод, при положение, че кандидатствам за разни места, където всички говорят английски ( често дори обявите са на английски) и сами могат да си я прочетат.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 08:24:38 am от Bobbie »

*
Според мен телекомуникационните услуги в Бг са много по-добри като съотношение цена/качество отколкото в САЩ. Ако ви кажа какъв нет получавам за безбожна сума пари сигурно ще ви втрещя, боли ме сърцето всеки месец като видя сметката, защото услугата е боклук.
В Бг винаги съм използвала Глобул (от 2002 до 2012) винаги съм била доволна от покритието.
Боби, майка ми е още с предплатена карта, използва едни 10 лева по една година и само звъни и затваря на баща ми да я набере, че той е по-"баровец" и е на договор. :) Освен това и обслужаването им не е лошо. Майка ми редовно ходи в офиси на Глобул с блокиран телефон, обявява, че е бабичка и не разбира и там разни услужливи момчета винаги и решават "проблема" :) В смисъл не им е работа на хората да и вкарат ПИН-а, ама го правят. А тука като си пуснахме кабелна и интернет, дадоха една торба на мъжа ми с рутери и други джажи, както и много кабели и го пратиха да си ходи. А той с цялата си наглост пита, кой ще ми го инсталира и те му отвръщат "ами вие" :)
Също тук таксуват и двете страни за разговора, следователно, ако нямаш пари нито можеш да набереш, нито да призвънкаш, нито нищо, мисля можеш само емърджънси номерата да избереш. Боби, извинявам се, че спамя темата ти, но да кажа, на момичетата, че в БГ тези услуги са си доста добри в сравнение.
За дипломите - тази за мед. сестра няма да ти я признаят, т.е. не можеш да работиш като такава в Бг с америкаснка диплома, за другите не зная. В БГ много се държи на дипломите де :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
За дипломите - тази за мед. сестра няма да ти я признаят, т.е. не можеш да работиш като такава в Бг с америкаснка диплома, за другите не зная. В БГ много се държи на дипломите де :)
Абе знам аз за любовта към дипломите затова се присетих. Тук съм убедена, че до края на живота си няма да се налага да си показвам диплома, ама в България е друго. Аз преди години дори не можах да докажа, че знам английски, щото видиш ли нямам документ за тая работа :-). Нямах и документ за компютърна грамотност, та и това беше пречка.
 Хич не ми и трябва да работя като мед. сестра ( това е регулирана професия навсякъде). Единствено ми трябва за да покажа, че имам клиничен опит, но нямам намерение да работя като такава. А и всеки желаещ може да ми чукне лиценза, който както знаеш е на интернета и достъпен за всички.   По-скоро ме интересуват другите ми дипломи, понеже работата, която ще търся изисква подобни познания.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 08:21:38 am от Bobbie »

*
Да тук за всяка работа ти искат дипломата копие от нея.Може някоя фирма да те накара да я преведеш знам ли и аз, много е индивидуално и зависи от работодателя.

За мобилните услуги, мисля че няма да имаш проблем в големите градове с нито един мобилен оператор.Просто ще трябва да избереш хубав план за теб и да си харесаш един.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Да тук за всяка работа ти искат дипломата копие от нея.Може някоя фирма да те накара да я преведеш знам ли и аз, много е индивидуално и зависи от работодателя.
А добре, при положение, че имам няколко степени, трябва ли да им покажа диплома за всяка или е достатъчно последната ( при положение, че няма как да я имам, ако нямам по-долната) ? Примерно, ако си магистър по нещо, трябва ли и бакалавърската диплома да им показваш?

То дипломата ми е един красив правоъгълен лист с разни златни букви в готически стил  :-), но аз съм си взела направо академичната справка, че тя си е официалният документ тук.
« Последна редакция: Юли 25, 2014, 08:23:34 am от Bobbie »

*
Боби зависи от работодателя.На мен са ми искали диплома от средно при завършено висше и наличие на диплома за него.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби зависи от работодателя.На мен са ми искали диплома от средно при завършено висше и наличие на диплома за него.
Ха ха ха, ти ме разби. Сега и за средното ли да си търся дипломата? Вероятно е при другите ми документи, но не съм я виждала вече много години. През ум не би ми минало да я взема с мен.  Дори не съм убедена, че искам да работя за някой, който би ми я поискал.

Само да не поискат и до 8ми клас, че тогава я закъсахме :-)