0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Абе хора, то имало дори такава тема за сушилните  тук в нашият форум http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48194.0 . Излезна ми през гугъл. Дори през ум не ми беше минало, че има подфорум дом и хоби, веротно съм забравила :-).

Такаааа, от разговорите тук и изчетеното по-горе аз си направих вече изводите -кондензационна сушилня ще е ( питха свекървата, каза че ще намерим място) вероятно за 8кг. Убедихте ме, че аз съм назад с разбиранията си за българския пазар, което може би е вярно, защото моят опит с домакинските уреди в Европа не е много богат. Аз като си идвам седя при свекървата и разговорите ми с по-млади хора обикновено не са за бяла техника :-). Помогнаха ми обясненията за различните видове както и на Стефи и Сикса мненията , че сушат и прибират, без да гладят.  Опасявах се да не би покрай американците да съм развила аз висока толерантност към недогладени дрехи, но щом хора в България ми казват, че го правят с тези сушилни, значи това е точно, което търся. Много благодаря на всички, които се включиха с коментари и обяснения, всеки един ми се допринесъл за да си направя изводите и оценя,до колкото е възможно като не съм там, какво има на пазара.

По повод ботушките - послушах ви и снощи се разрових и намерих прекрасни ботушки за сняг на разпродажба и им поръчах. Взех за всяка  от тях с един номер по-голями , че ако слагаме дебел чорап да има място, въпреки че те си имат дебела подплата. Взех и един гащеризон грейка на Ивана ( за Андреа ми подариха). Те не са виждали сняг никога и много искат да видят. Обяснявам им, че е студено и мокро, но не могат още да го схванат напълно :-).

*

Bobbie

• *
  • 5701
Има ли някакъв проблем с Whirlpool, че ми излизат перални на по-ниски като че ли цени? Понеже тук се води добра фирма.

*
Джаме, с какво го храните Мартинчо? Той слаб, слаб, само на крак расте.  :lol:

Утре мислех да звъня и без това на майка ми. Ще я пратя на разузнаване и ще докладвам.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Има ли някакъв проблем с Whirlpool, че ми излизат перални на по-ниски като че ли цени? Понеже тук се води добра фирма.

Боби, имала съм няколко уреда на Whirlpool, две перални, хладилник и една микровълнова.
Едната перална е моя другата на майка ми, на 15 тина години са и двете, работят си чудесно
що пране е минало през тях не е истина.
Още щях да съм с моята, но точно заради сушилната я смених, защото центрофугата
беше 600 оборота и после сушилната ги изкарваше сухи след "пет часа"...
Микровълновата и тя е на толкова години и също си е в действие при наши близки,
при ремонта сложихме вградена и затова не е при нас.
Хладилника и той е на толкова, чак сега след толкова години едно уплътнение на фризера
трябва да се смени и вероятно след този ремонт ще до докараме при майка и ще си купим нов.
Някакъв шантав сантимент имам към него, но съм му измислила приложение основно на фризера
тук на село за да прибираме улова на моя рибар, че домачадието много обича риба.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
Мерси Мише, успокои ме. Тук казват, че са много добри, но понеже видях цени на други марки, подобни перални, които бяха доста по-скъпи и се учудих да няма нещо.  Тогава ще си остана с Whirlpool-a.

*
Боби, от личен опит с въпросната марка - мога да потвърдя писаното от Мишанта поне за микровълновата. Още си работи безгрижно една такава, в майкини е и е над 15-годишна със сигурност. Пералня, точно Whirlpool си купих като студентка, не помня за какви пари точно, ама беше относително скъпа. Като се прибрах от София, изхвърлих старата на майка ми и сложихме моята. И си пра с нея до тази пролет (значи близо 14 години е ползвана). Проблем имаше веднъж, преди година, нещо със затварянето на вратичката й, някаква пластмаса се беше счупила. Ама щом гаджето й я поправи с някакво лепило само и повече не се счупи - не е било сериозно. Обаче март-април някъде - направи и проблем с помпата (явно). Пере каквото пере, ама вече на изплакването - не можеше да наеме да изкара водата. Предполагам, че и този проблем не беше скъп, или сложен за решаване - я ремонт на помпата, я замяна с нова, едва ли струва милиони. Ама понеже майка ми вече си беше харесала нова пералня и хич не си играхме тази да я поправяме, ами я подарихме. Но и при това положение - не мога да кажа, че марката нещо е халтава, 14 години ударно ползване, не е като да ти се прецака на първата година я.

Аз по случайност - докопах яката далавера с перални точно.  :lol: От сърце ме е яд, че при мен не влиза стандартен размер с дълбочина 60 см., ама пък "обзаведох" половината си приятелки вече с АЕГ, от скъпите им серии перални...за по 250лв. бройката. Просто на моето село, едни от хората дето имат магазин за дрехи, имат и сервиз за бяла техника в Стара Загора. И някакви там роднини в Германия и поне веднъж в месеца се кара оттам бяла техника втора ръка. Та постоянно зареждат перални АЕГ, оглеждала съм ги в детайли, не личи по нищо да са ползвани дори, въпреки че са разбира се, мисълта ми е, че са в перфектно състояние и са си правени в Германия за Германия (важен момент). И преди да ги пуснат за продажба - все пак сервиз за такива неща имат хората - тестват ги за някакви проблеми, ако имат - се отстранява, че тогава чак се продават. Ама се познавам със собственичката и ми каза, че баш пък за пералните АЕГ - не се е случвало някоя да има проблем. "Новата" на майка ми е точно такова АЕГ, оттам я взехме, за 250 лв. Само ще ти кажа, че е същата серия и клас като моето АЕГ, което 2006-а година купих за 1300лв., но нейната е поне 3-4 години по-нова версия....за тия пари  :lol: Не очаквам следващите 20 години (минимум) да се развали каквото и да било по нея. Та като осветлих приятелките си по този въпрос, някоя като ще си сменя пералнята - хоп едно комби, кацат на село, забърсват си такова АЕГ и са доволни до една. (трябва да взема да си искам процент вече от продавачите  :lol:). Ама ти го разправям това изобщо, само за инфо, че и на теб мога да взема такава (ако не те хъсва, че е все пак ползван уред), но за тази марка и качество - просто са смешни парите, ровни и виж "АЕГ лавамат" колко струват нови в магазина, па не са й  наистина немски вече по нашите магазини.  :? Та ако решиш, само трябва да измисля как да ти я пратя в София една такава.

http://www.technomarket.bg/products/09127856/aeg-l-76485fl  за тези става дума, като серия. Е, разбира се не са последните модели (тези на село), ама горе-долу имат същите функции. Новите модели са повече фейслифт и вместо врътка за програматора имат бутончета да кажем, повече електроника (на което аз лично не съм фен де) ей ткаива неща, ама като функции - не виждам нещо вари какво си различно от моята такава дето ти казах, че е вече 10-годишна.
« Последна редакция: Август 27, 2014, 14:13:41 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Изпращането на пералня с Еконт примерно не мисля, че ще е повече от 50лв.
*
Марго, сигурно си права за цената с "Еконт", ама като не съм питала конкретно - не смея и да предполагам. Пък Боби, ако реши, че я устройва този вариант - ще измислим как да й я пратя в София. То често ходи до София и Иван и други познати, ама за пералня - трябва поне комби, ако не бусче, пък те всички са с нормални  коли (седани) и няма как да се натика в тях. Иначе от село до СЗ да я докарам - не е дерт, мога да ползвам комби назаем за целта. Едно време помня, че хидромасажната ми вана от София "Еконт" я доставиха, ама колко е струвало - никакъв спомен нямам. Пък и вероятно е било за сметка на продавача, не за наша...
Ама за 250 лв. такава пералня и 50-60лв. да й е доставката - пей сърце е пак.  :lol: То не, че Боби не може да си купи чисто нова, друга марка да е и пак да й върши същата работа, ама сега като го знам и този вариант, при това е многократно проверено вече, че са перфектни уредите - рекох да й предложа, пък тя каквото си реши. Като може да не се дават излишни пари за нещо, аз съм ЗА.  :D

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз така си поръчах сушилнята - миеле за 300 лева и 50 лева транспорт през Еконт от Казанлък до Варна. Пералните на миеле обаче са над 100 килограма, а не 50 кг, както са повечето. Жбрул може да дадеш контакти на твоите хора, аз ще поръчвам и пералня скоро време и мисля пак така да си взема. Освен това искам и втора употреба индукцион котлон от Германия и фурна за вграждане - такива дали носят?
« Последна редакция: Август 27, 2014, 16:31:49 pm от Eille »

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
е сега направихме далаверата... и аз искам пералня АЕГ за 250 без дефекти, моля! откога търся да сменя пералнята на свекървата, която е на 30 години...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Eille, носят перални, чат-пат хладилници (не знам на коя марка), някоя микровълнова... Все пак е магазин на село това, няма егати търсенето и платежоспособни клиенти ;) На нас тия пари за пералня АЕГ са ни длавера, ама са ни други доходите все пак. Пък там клиентите са главно бай Мангал - мноУ чувал той какво е АЕГ  :lol:, за него е пералня и толкова. И му е скъпа де...

Попова, сега като се върна на село (че не съм тия дни) - ще ида дотам, ще ти снимам какво имат в момента, ще ти пратя снимки и ако кажеш ОК - ще ти купя, която си избереш и нЕкак ще тия пратя в София. Ако не греша 6 месеца им е гаранцията от продавача, все пак са втора ръка. Ама нЪл ти казвам 10-ина такива накупихме за последните 2 години - няма ни издишала, ни повредена. Перат та пушек се вдига, пък колко черпене имам обещано по този въпрос...ако си го потърся - седмица ще изкарам само по гостита  :lol:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
ше я нагласиме раутата...  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Хайде да си кажа и аз мнението за пералните ;)
Имам АЕГ Лавамат, ползвам я трета година и съм много доволна. Проблеми не сме имали, освен това е голяма и пере хубаво. Повечето модерни перални по мое мнение наблягат много на икономията на вода и ток и прочие и не перат добре. Майка ми сменя трета пералня за няколко години, сегашната и е Аристон, пере добре, но започна да къса дрехите и няма видима причина за това... Освен това на АЕГ управлението е много лесно и интуитивно и има много варианти за персонализиране и се изключва сама за забравящи като мен :lol:
За Whirlpool за нещастие не мога да кажа нищо хубаво. Вие тук говорите за уреди на по 15г, ама явно са си сменили качеството. Имахме пералня 6то чувство - развали се 3 пъти още в гаранцията и като и изтече гаранцията се скапа тотално на втория месец. В момента имаме хладилник (американски тип, с две врати) на същата марка. Развали му се платката след шест месеца ползване.  Смениха я, и да чукна на дърво не е дефектирала отново. Имаме и микровълнова, за която нямам никакви забележки, но е по-стара ;) Тук искам да отбележа, че за мен освен качеството е много важно и какъв е сервиза и поддръжката на въпросния електроуред, защото все пак сме в БГ и правата са права, ама ... В тази връзка сервизът на Whirlpool е ужасен. Като се развали хладилника дойдоха и първата им работа беше да почнат да казват, че нещо не сме ползвали като хората и да ни откажат гаранцията (например, че не сме сменили филтрите за водата, за които има индикатор именно на развалената платка, който да пищи за да се сменят 8O, а нали само те продават тези филтри, та знаят, че не сме ги купили от тях :wink:). Не ни дадоха никакъв документ кога са идвали, после се забавиха повече от 30дни с доставката и ми се заобясняваха, че чакали частта от Whirlpool да им я снабдят - ама мен какво ме грее - има си законен срок, те как ще си организират работата мен не ме интересува:x Като им се обадиш по телефона за консумативи просто е трагедия да се оправиш и да не продължавам... И така... за сравнение у нас всички останали уреди са AEG/Electrolux и досега единствено микровълновата ни се развали преди 2 седмици (тя е на 5+ години, не е в гаранция), приеха я, дадоха документ за приемане и прочие и след 5 дена я върнаха оправена срещу скромната сума от 20лв, а бяха казали че като видят какъв е проблема или ще е 20-50лв ремонт или направо ще ни посъветват за нова. Това за мен е коректно и качествено обслужване ;)
*
чИ кЪ  :D Като акостирам там - ще снимам наличното, ако не ти хареса - ще чакаме друга доставка. Не ти е спешно нали? Някой път, някои са и по 280лв., предполагам по-нови модели, или по-малко ползвани, ама то не е някаква разлика дето да те бърка де. Ще докладвам другата седмица какво има и колко струва.

Mousyt, абсолютно съгласна със споделеното от теб. На същото мнение съм за уреди АЕГ и Миеле - пък съм на него, понеже имаме много (предимно) такива в 4 домакинства, купувани последните 20 години. НО - проблем няма с наистина немските. Аз в темата за съдомиялни подробно разказах какво дърво ям с последната си съдомиялана - АЕГ/Електролукс, просто защото не е наистина немска. На тия хора с пералните - заръчала съм ако намерят съдомиялна, в нужния ми размер (че моята е на баш определено място и няма чалъм да купя какво да е друго като форма и размер) - да я взимат, ако ще 55-а употреба, зер да е немска, да пише на немски по нея всичко и знам, че ще ме надживее сигурно. Аз и пералните им ги препоръчах тука, не щото са на далавера като цена само, ами щото са си баш немското качество. За сервизирането в БГ - даже не ми се захваща. Подигравам се на Иван като се запъне всичко да купим ново, че било имало гаранция... И к'во като има? Когато сме опрели до гаранция - ВЕДНЪЖ не се случи за нещо да ни обслужат коректно и да не ми побелее косата и накрая, след 100 разправии - уредът пак е неизправен. И решението, че се изхвърля и купуваме нов и толкова. С тъпата ми съдомиялна сега, хем на майка ми гаджето е шеф на КЗП в Стара Загора и с все натиска и връзките - ми да ти такова м и гаранцията налЕ. Не мие, не я сменят, не и оправят, па 1000 закона и вратички, нека си имам права. Мерси съм. Та гледам да купувам неща, с по-ниска вероятност да ми дефектират, не да имат гаранция, щото с нея без нея - все тая.

Най-старата пералня АЕГ, която още си работи перфектно и е на свекървата - е купувана в зората на демокрацията. (20 и кусур годишна). Ама толкУ дърта, че пластмасата й е пожълтяла, а когато тръгнах да пера с нея и потърсих упътването, че немски не разбирам - намерих го и беше преведено и....напечатано на пишеща машина  :lol: Към днешна дата - ей тоя уред пере, та пере. Като при едно преместване, я бяха оставили някъде в къщата, където пък имало мишки и й бяха изгризали маркучите. Е, смениха маркучите за няма и 15лв. и пак си пере. Междувременно етърва ми смени 5 перални, от скъпи по скъпи - Горение, Самсунг и н'ам какво още бяха за по 1000 и нагоре лева - и все се скапваха. Накрая през 2007-а, докато бяхме в чужбина ( с етървата), със свеки решихме да й купим едно АЕГ, подарък за годишнината от сватбата й, така и направихме и като се прибрахме - завари си новата пералня инсталирана. Е, все още пере с нея и ни благославя ;)
« Последна редакция: Август 27, 2014, 17:34:21 pm от Jbrul »

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Подкрепям сватята за втора употреба уреди. Сушилнята си я взех АЕГ, точно Лаватерм серията, легна ми 400 лв с транспорта, което пак е чудна цена за тая марка и клас. От София я взех, около 35 лв беше Еконта. Изключително съм доволна, немска е, за Холандския пазар, пише на холандски. Те сватята и Деси помнят една зима как групово превеждахме бутоните :lol:
Пералнята я взех по същата схема, ама от Бургас. Тя е Миеле, за 420 лв, ама верно казва Ейле, 100 кг тежи. Моделът е с барабан тип пчелна пита, бил някакъв антибактериален и нам какво си и рядконизлизали от тоя модел баш, та един вид късмет извадих :lol: Пу-пу, чуднички са ми, работят безотказно. И двете имат функция, ако забравиш прането, един час след края на програмата на няколко минути завъртат барабана, за да не се мачкат дрехите.
Сушилнята си има и опция лесно гладене, за феновете на ютиите, хахахха. Има програма за спортни облекла и всякакви такива. Има си датчици за влагата и т.н. и си преценя колко да върти.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Аз предлагам направо списък на кой какво му трябва и акостира читаво такова - парите и ги взимаме :lol: :lol: :lol:. По Еконт даже и застраховка правих на сушилнята като поръчвах, да се застрахова от счупване.

*
Малеее, страшен спам.
Не съм ви видяла  :lol:

Де е Жекова да ви замете  :witch:
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Не е спам, бре, даваме на Боби полезна информация за жУвота в България, особеностите на местния риболов, един вид :lol: Алъш-вериша е между другото, по стар български обичай.......
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Бах тоя алъш-вериш свате за мен персонално. Пак ще ми отворят една каруца гърч, па не ми плащат. Ще си туря такса 10 кинта аз за всякакъв вид услуги  :lol: :lol: :lol: Доставка на перални и други, изслушване на лични драми и съчувстване за същите...кЪт китайски магазин за 1 лев. КъФто ви е зора - насреща съм - 10 лв.  :lol: И съм мноУ добра ейййй, няма се набутате.

Боби не е фен на правилата, пък темата е нейна - убедена съм, че няма да ни бие за спам-а ;) Пък Жекова...колко му е освен, че ми полази киселите крастваици и люти чушки, ся да реши, че и нова пералня иска. Па то на тоя кротал - смееш ли да откажеш... :lol: Ма да си таковам голямата уста и аз, кЪт не мога да си мълча - на ся. На Жекова специално - 5лв. такса, че налЕ - отстъпка за редовни клиенти...  :lol: Много ме прасна лигнята, щото снощи пак препихме с НЯКОИ хора  :balk_70:  и явно още не ме е пуснал алкохолецът.

П.П. Пък а някой мод посмее да ми забърше спамчето - на реката шИ перете ейййй :lol:

*
Аз река имам до нас, за другите не знам дали имат такава екстра  :lol: