0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз коментари не виждам освен твоя, да не са ги изтрили?
*
След малко,младата учителка ше е в Нова.Не виждам нищо нередно в ситуацията,освен реакциите на много хора  8O. Още първолак си спомням ,че се възхищавах на на красотата на моята първа учителка и в това нямаше нищо лошо. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
вижте сега, масовия български родител е тотално затъпял, изпростял, излобял и т.н. да не продължавам, че ще стане грозно...
*
Едната от сестрите в яслата на детето лично мен ме стресираше с вида си (коса, изрусена до ярко жълто и опъната до скъсване в опашка и от онези тъмно кафеви почти черни червила и подобен молив), какво остава за едно 2 г. човече, което не се е отделяло от родителите си.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Няма изненада, свате :? Такива сме и хич не се учудвам вече. Явно има твърде много запуснати и завистливи майки :lol: И аз бих искала да изглеждам като тази дама, да, точно така ДАМА! Не съм, за съжаление, но през ум не би ми минало да я оплювам, да се възмущавам и да лея жлъч по неин адрес, тъкмо напротив - адмирации мога само да изкажа.
Бих посъветвала майките, които леят отрова срещу такива жени, да пренасочат енергията към самите себе си, да се вземат в ръце и да влязат в приличен вид, че ми се потриса вече от посурнати, чорлави и невзрачни млади жени! Бива да няма човек уважение към себе си, ама толкоз не бива!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
След малко,младата учителка ше е в Нова.Не виждам нищо нередно в ситуацията,освен реакциите на много хора  8O. Още първолак си спомням ,че се възхищавах на на красотата на моята първа учителка и в това нямаше нищо лошо. :wink:
Ми и аз така, освен млада и красива беше много мила, винаги усмихната и я слушахме без да треперим. Тогава раздаваха тетрадки от училище и няма да забравя как на всеки беше нарисувала с химикал по една слънчева картина и ни накара да си ги оцветим.
*
Аз коментари не виждам освен твоя, да не са ги изтрили?

Марго, въпросната снимка се върти от 100 сайта, качена е в куп ФБ-профила на мои познати, че на познати на познати....та там са коментарите. Някои са си направо гнусни за четене и до един - писани от жени. Ама жени с претенции ти казвам. Не на конкретния линк са споменатите, той е един от многото към снимката просто.  :D  Качила съм го тук, за да видите снимката, учителката, облеклото й...и вЕрно се зачудих аз ли не съм наред с главата и очите (и вкуса), че намирам въпросната дама елегантна и красива. В общи линии - нЕкои майки се пенявят в посока, че не можело такава жена да е добър преподавател, те си пращали децата на училище, че да научат нещо, не да им се фръцкала някаква "курветина" (цитирам)...ей такива все "прекрасни и адекватни" коментарчета ми попаднаха. Аз затова изобщо загледх снимката. Не всички жени разбира се, са коментирали по този начин, има и доста които са на моето мнение. Но направи ми впечатление, че всичките гадни и грозни думи изсипани по адрес на учителката са от жени (майки).

Кой каквото ще да ми разправя - за мен това си е чиста женска злоба и завист и то изразена по егати пейзанския начин. Рачо като каза сега за своята учителка.... Моята първа учителка г-жа Пенка Йорданова (другарка тогава  :lol:) пое моя клас точно след като си беше взела държавните изпити. Ние й бяхме първи випуск, значи е била по-млада и от тази жена. Тогава - не съм го мислела по този начин, но беше и много красива и елегантна. По сегашному - секси.  :lol:  Дълбоко се съмнявам обаче, че някоя от майките на съучениците ми тогава - си е помисляла и позволявала да наръси такива реплики по неин адрес. И до ден днешен - се засичаме по улиците с нея, говорим си, изумявам се как при толкова хлапетии дето й минаха през ръцете за тези години - помни ни имената, та кой в какво бил добър, та мое съчинение в 3-и клас, което беше сложила на таблото помни... Значи жената е абсолютно отдадена на професията си, тя й е призвание и това, че с първия си випуск е била хлапе (от сегашната ми гледна точка) и "яка мацка" - с нищо не е попречило да бъде прекрасен преподавател. Не виждам защо с учителката от снимката да е по-различно положението. Но както казах - злобица.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
От всичкото БтВ "слушам" сутрин Сашо Къдиев и Деси Стоянова от Преди обед.
Седмични коментатори тези дни бяха певицата Йоана и Иво Танев.
Обсъжданата Дама се оказа учителката на Малкия син на Йоана.
Миналата година е била асистентка/в занималната/ на основната госпожа,
а тази година за първи път и поверяват клас!
Йоана се изказа доста ласкаво за нея, представи я като много отговорна, мила и възпитана.
Пожелавам на това смело момиче, да успее да се съхрани след всичкия шум
и да не се откаже да преподава.
« Последна редакция: Септември 19, 2014, 13:34:27 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Дано да има повече млади хора, които да искат да се посветят на учителската професия, защото тя е призвание. И да, обществото има въпиюща нужда някой да научи децата ни да бъдат добри хора, защото в много от семействата истински ценности просто няма.
Възхищавам се на тази млада жена за куража да поеме тази нелека задача, за това да работи за "никакви" пари. И 15-ти септември е все пак. Смятам за чудесно, че се е постарала да изглежда добре за празника.

Сис, сетих се за младата учителка от вашия град, която не помня какъв приз спечели неотдавна.

Имаме нужда от млада, нова смяна. Да, разбира се, че и опитните учители са важни, но не трябва да подценяваме и младите. Те също имат какво да дадат на децата, и то немалко. А и някой ден възрастните ще се пенсионират и някой трябва да заеме мястото им.

Имам педагогическа специалност, но от 40 човека курс никой не стана преподавател, освен едно момче, което направи докторантура и преподава в университета, където следвахме. Това е тежка, неблагодарна и зле платена работа. Аз не бих могла да я върша.

*
В нашето училище директорката се опитва да привлича млади преподаватели. Незнам как точно го постига, но явно работи със СУ, защото постоянно има стажанти, такива които са завършили семестриално. Кани ги на стажове и си избира от тях, явно. Миналата година на занималнята беше точно такава млада госпожица, която тази година вече е дипломирана и поема първи клас. Учителя по испански е млад и много симпатичен. И истината е че децата го обожаваха. Тази година имат нова учителка по испански, съвсем младо момиче отново, току що дипломирано.
Според мен децата имат нужда да контактуват и с млади и с не толкова млади учители. Всеки един от тях има своя подход, знания и умения и ги учи на различни неща :)
*
Аз съм потресена от протестите на родители срещу това деца-бежанци да посещават училището на децата им. Гледах това по новините на Нова, ставаше дума за някакво село. Родителите заплашваха да спрат децата си от училище, докато не бъдат изпъдени децата-бежанци. Боели се от болести и трудностите за класа като цяло заради новодошлите.

Това са деца, които искат да учат, да се впишат, да станат като българчетата. Родители-бежанци, които ги водят в училището за ръка, за да не растат неграмотни, макар и да са бедни. Ама за циганите ревем, че не си пускат децата на училище и трошим луди пари за интеграция.

Срам и позор.
*
За децата на бежанците - съгласна съм с теб по случая. Ама умишлено не ми се захващаше да коментирам темата, когато изобщо се започна тази "сага". Какво да кажа...? Драгите ни сънародници - прости, неграмотни и ограничени хора. Поради което - "всеки който не е от наштУ село - не го щем, че не го знаем какъв е...". Това буквално казаха някои от родителите апропо. На село са така - важно им е да знаят всичко за всички, до 9-о коляно. Да ги питаш това "знаене" с какво прави по-добро детето на съседа Пешо, който е селската пияница, а детето му е побойник, спрямо детето Х "дето не го знаели"? Ще ти кажа. Ми то си е "наше" и затова....за него може. Важно е да си "анти" на всичко ново и непознато, то те плаши и е непременно лошо...

В "оправдание" до някаква степен на тези реакции - мога да кажа, че хората с право се съмняват и нямат доверие на действията на всякакви институции. Понеже същите са доказано изпортени и обикновено - има все нещо гнило в техните решения и действия. След целия медиен шум как има огромен риск емигрантите да докарат у нас болести, които сме виждали на картинка само, как не са ваксинирани, как това и онова...оттам е убеждението им, че това са някакви болни и заразни хора (и децата им - също). Добавяш, че не са и християни и по този въпрос бълвано доволно от телевизорЪ. И ей ти я параноята налице. Само обяснявам механизмте на случване на ситуацията, не я намирам ни за редна, ни за нормална.

Властите ни са неадекватни за пореден път обаче. Понеже щом аз знам и се сещам за писаните по-горе неща - трябвало е да ги очакват и те. И предварително да "постелят", че да тръгнат тези деца на училище без проблеми. Ако ще някой да иде на крака в дома на всеки бъдещ първокласник в селото и да обясни на родителите му смилаемо за "к'во става дума". И мисля, че реакцията в такъв случай - нямаше да е такава. Ако ще щото са ги "уважили" и един вид са им искали мнението ;)

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Аз мога само да се възхищавам като колега на такава преподавателка, а като жена искрено да й се зарадвам. И се надявам, един ден в училищата да има повече такива млади колеги като нея!
А за бежанските деца - направо не ми се говори - как може да излезе дете и да каже - не ги искаме живи 8O
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
От снощи не ми се пише и не писах...и сега видях кадрите от мястото на взрива. И знаете ли...гледам това, а утре е пореден ден на национален траур в държавата ни, просто защото...държава НЯМА! Няма бе хора, каквото и да си говорим, да точим локуми как "ние сме държавата" - ми не е вярно. Държавата, като административна единица, а не като философско понятие е нещо друго. А ние я нямаме.
Оставям настрани факта, че 15-те загинали са работили "самоубиец" за 240 лв. месечно, понеже иначе - просто нямат поминък. И за по 2500 да бяха работили - все тая. За да се случи това - значи няма контрол, значи ако го има изобщо е калпав, значи санкциите за нарушения - не са ефективни, или "плашат гаргите". Има 5 -годишно дете , което остана пълно сираче след вчера, единствено на грижите на 20-годишния си брат.

Всеки един дето е затворил очи за нарушенията там - е за доживотен затвор, че по-тежко при нас няма просто! Имало е взрив и през 2010-а година пак там. И ми седят тия мазни муцуни дето искам да ги избирам на 5-и с фалшива покруса и чудене как да яхнат трагедията ми се плюнчат по всички телевизии.... Бе да ви натиквам всичките в такъв склад и да ви драсна клечката ми се ще в момента. Изроди! Аз съм била виновна, че вие сте изроди, щото нямам избор да НЕ ВИ избирам?! Ай сиктир бе!  :x

*
Там няма оцеляла постройка, няма и оцелели хора, няма нищо, няма и Държава както е видно. За същата тази фабрика това е трети инцидент, като при един от предишните е имало смъртен случай, имало е и ранени. За съжаление този е 100% фатален.

През 2010 г. друг инцидент в завода Миджур в село Горни Лом рани четирима, а двата цеха на завода бяха напълно унищожени. Причината беше избухнал пожар. През 2007 година един мъж загина, а една жена пострада след друга експлозия в завода.

На мен тези факти ми говорят за пълно безхаберие на контролните органи. Самия факт, че в последните 4-5 г. големите сакатлъци стават именно в такива предприятия, значи правилата ако ги има и са адекватни просто не се прилагат или се прилагат избирателно. Допускам с голяма вероятност да има финансов интерес да не се санкционират сериозно работодателите.

Както четох днес коментари по темата "живеем от взрив до взрив".  :?
*
И от наводнение до наводнение... "Живеем"?

То и без друго ми беше зор за кого ще гласувам на тези избори, понеже ТРЯБВА за някого...и сега така съжалявам за тъпите си решения когато бях на 20 и последното тъпо - когато разбрах, че съм бременна с Дани. Патриотката аз... Патка абсолютна съм! То "оня горе" ми даде куп възможности да си вдигна чуковете от тука кога можеше....аз като оня вица с вярващия и лодките. И не съм само аз. Да ми е здраво детето - шутовете и дори да не ще - навън. Тук - не!

Ма щяло да се оправим...да бе, да "и един мармот ги завива в станиол".

Снощи първата ми реакция беше "Да загинат така дано децата на тези, които са допуснали това". Откъде да знам, че съм егати лошия пророк.
Оказа се, че моя съученичка е собственичка и съпругът й е загинал. Момичето беше мило, много мило, супер емпатичен и загрижен човек, вярно, не винаги се усещаше, че може да нарани, имаше си своите лоши страни, но те бяха повече от недоглеждане, не от лошотия. Как бе, джанъм, моята красива и мила съученичка е част от това, която се омъжи преди месец, как стана така...вярно е, не съм тъпа, знам, какво ще ми кажете, и аз осъзнавам и двете страни на монетата, на мъката, на вината, на всичко, съпътстващо трагедия, която за мен стана и по-лична. И все пак...мамка му, можеше всички да са живи, ако бяха осигурили мерки за безопасност!

Уф, живот...а аз се чувствам зле, защото ...абе осъзнавам, че не мога да изпитам съчувствие в пълния му вид, защото знам, че те са отговорни за трагедията. И това в моите очи ме прави лош човек. Явно пък не съм цвете, кво сега
[/url][/url]
*
Не е необходимо да се обвиняваш. Няма оправдание за отнемане на човешки живот - само който го е дал -той може да се разпорежда.Много станаха тези нелепи трагедии.Няма я държавата,напълно съм съгласен.Какво да го говорим повече...... Мир на праха им. :(
« Последна редакция: Октомври 03, 2014, 09:22:36 am от ra40 »
/www.mamaibebe.com][/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Тази трагедия е пример за това, което виждам навсякъде около себе си - мисленето, че няма нужда да се застраховаме от нещо, което се случва рядко, щото няма да ни се случи на нас, пък и то било съдба, разбираш ли, ако не ти било писано, нямало да ти се случи. Мисленето, че може и този път да мине метър, понеже толкова време вече така си го правим и нищо не се случва. Това мислене го има навсякъде в моето семейство, добре че не са отговорни за нечий живот по този начин, по който тези собственици са били. Това мислене е причина за смъртта на бебета, които не са с в столчета, за избухване на газови бутилки и сега за тази трагедия. Наистина е работа на държавата да въведе по-строги правила, то това и е основната работа - да регулира. Ето, тези са проверявани, откривани са проблеми, санкционирани са, НО не са затворени докато не си оправят проблемите. ЗАЩО? Вероятно намерените нарушения, според техния си правилник, не са били достатъчно основателни, че да ги затворят на момента. Това би следвало да се промени, тези правилници трябва да се пренапишат и инспекторите да имат повече правомощия, а не само да си пишат разни хартийки и после пак същото.

*
....... Вероятно намерените нарушения, според техния си правилник, не са били достатъчно основателни, че да ги затворят на момента. Това би следвало да се промени, тези правилници трябва да се пренапишат и инспекторите да имат повече правомощия, а не само да си пишат разни хартийки и после пак същото.

Боби, ако беше така, да, нека търсим вина в правилниците, но за съжаление не е така :(
Знаеш ли как е в милата ни родина, и законите и правилниците ни са както трябва, но тези които ги прилагат не са... Този собственик просто е давал подкупи, за да му пишат тези хартийки, а не да го затворят, защото са имали пълно основание за това.