Аз да си призная, мислех че тези сушилни с "коминчето" са просто остаряла технология, а не че с нещо са по-добри. Изненадана съм, че в САЩ и Канада са масово такива, пък при нас са кондензен тип. Не разбирам също така защо казвате, че те обдухвали, пък другите - не. По един и същи начин функционират, разликата между двата чешита е, механизмът за отвеждане на отделената вода. При едните - тя се извежда директно навън от коминчето във вид на пара. При кондензните - парата постъпва в резервоар, където след охлаждане се превръща във вода. И вадиш едно чекмедженце, изливаш водата в мивката и това е. Другото е едно и също, по еднакъв механизъм сушат. В Европа - не е всичко огромно като в САЩ, не се живее масово в къщи, уредите от този вид обичайно са лични за всяко домакинство и се намират в жилището, а не в мазето на блока да кажем. Поради, което кондензният тип сушилни са по-предпочитаните, понеже искат само един контакт и можеш да ги сложиш на произволно място, а тези с коминчето - не може.
Добрият резултат от работата им е като при всякакъв друг вид техника. Зависи какъв точно уред си купил, дали е сполучлив баш твоят модел, или не е. За комбинираните с пералня - мисля, че вече го изяснихме - не работят добре, като повечето комбинирани уреди от всякакъв вид апропо.
Винаги едно нещо е за сметка на друго, когато опиташ да натикаш м'найсе функции в едно устройство. Вземете смартфоните например. Много ми е удобно, че на едно устройство ми е телефон, интернет, навигациите, ама откакто имам смарт - винаги в чантата ми има зарядно за него, защото не изкарва 24 часа с едно зареждане и на режим "в готовност". Пък при активно ползване на някоя от функциите му - зареждам 3 пъти дневно, в колата - също имам зарядно и пусна ли навигация - набучвам го и така я ползвам. Да по-удобно ми е да нося само тази малка джаджа, а не нея, че таблет/лаптоп, че навигация отделно. Но мобилният ми дето си беше само мобилен и с копченца - издържаше по седмица с едно зареждане, хем яко говоря аз. Пък като се разговоря по-стабилно от сегашния и има: "Оп задръж да включа зарядното" и...бах ти мобилния това, дето седя с него вързана за кабелчето на тока.
Хем моят е от доказано добрите и държеливи на батерия смартове, има и по-големи греди от него и то много по-големи. И естествено - не може тая джвъчка като качество да го докара на лаптоп, или друго отделно устройство. Ама си има други предимства. Та така за комбинираните уреди другарки.
Не сравнявайте сдъвканите дрехи от пералньо-сушилня, с това което ще ви изкара една "чиста" сушилня, па било и не най-скъпата и последен модел такава. Не са сдъвкани. Ако бяха - то аз поне щях да знам къде ми се намира ютията, понеже съм сигурна, че имам такава, ама не съм я виждала, при това с години.