0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Стефи, вероятно твоята е по-голяма и е друг тип. В нашата кухня нямаше място и затова купихме комбиниран уред.

Мисля догодина да потърсим друг модел/може би някъде ot европа/ - не като този които имаме и да я сложим отвън на терасата. Това с простирането нещо хич не ми хареса - да висят дрехи и гащи не ми беше хич приятна гледка цяла година
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
джаме, дрехи не купувам в Бг. Тукашните са много по-евтини и качествени. Но наистина хубавите кожени обувки и в Немско са по 70-80 евро (ако не са на разпродажба). А невинаги имам време да ги търся и дебна и затова купувам от България. Примиджито и тук го продават - на същата цена, ама в евро.
От Англия не съм пазарувала, защото в Германия си намирам всичко, а и те невинаги доставят.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
 Баща ми има някаква комбинирана пераля със сушилня, която изпозлвах един път и не беше лоша. Огромна по бъгларските стандарти, но на мен пак ми малееше :-) и определено не мисля, че суши като тези тук, които духат. Ще го питам каква марка е била, защото не съм обърнала внимание.

Ето за какво говоря, което искам да ми вършат тези уреди  - снощи преди да легна съм пуснала да пера моята хавлия,която е доста голяма, на децата 2те хавлии, 3 голями хавлиени кърпи и 3 малки, на всичките банските и няколко чифта бельо. Дори моята пералня беше изпълнена почти до горе. Изпрали са се (с предпране и допълнително вода и допълнително изплакване) за 1ч и 24 мин. Знам го толкова точно, защото то си смята времето и изписва преди да започне. Сутринта станах, преместих всичкият този куп в сушилнята и след 50 минути го извадих и прибрах, преди да тръгнем за градина. Може и по-рано да са били сухи не знам. Това е, което искам да мога да правя с една пералня и сушилня. Очевидно няма да стане, но просто като знам, че  е възможно и ме гложди защо пък да не може и там да си го направя :-)

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
blue_sky,

откъде купуваш Примиджи в София?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
абе хора, и моята пералня показва колко време й е програмата, а не е някоя космичекса и мега скъпа и е вече на 4г., моля ви се, все пак не живеем съвсем в бананова република :wink: и в Бг има перални за 6-7 кг, както и сушилни за по 8 кг., така че боби, това мисля ще ти е най-малкия проблем :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
абе хора, и моята пералня показва колко време й е програмата, а не е някоя космичекса и мега скъпа и е вече на 4г., моля ви се, все пак не живеем съвсем в бананова република :wink: и в Бг има перални за 6-7 кг, както и сушилни за по 8 кг., така че боби, това мисля ще ти е най-малкия проблем :)
Не съм искала това да кажа, написах го да не се чуди някой от къде го знам, поеже предишната ми пераля не го казваше :-). Твоята вероятно е дори доста по-сложна от моята,защото по принцип европейските перални отдавна имат повече опции ( та предполагам,че сега са дори още повече). За друго говорех - мисля, че дори и големите са по-малки спрямо тукашните размери, не знам. Не е кой знае какво де, просто понеже пак се разговорихме.
На мен проблем ми е и че там където ще сме няма къде да я сложа тази сушилня инаистина много ще ми липсва да имам сушилня. Не заради красотата на гледката, дето вика Ема :-), а най-вече заради удобството.

Ема, ако наистина тръгнем да се връщаме, сме решили че ще пратим контейнер с нещата ни.  Но електрически уреди няма как да стане, освен малките неща.

*
Джам, последно от този магазин, който е близо до Южния парк (майка ми живее наблизо): http://millipede-bg.com

*
Аз да си призная, мислех че тези сушилни с "коминчето" са просто остаряла технология, а не че с нещо са по-добри. Изненадана съм, че в САЩ и Канада са масово такива, пък при нас са кондензен тип. Не разбирам също така защо казвате, че те обдухвали, пък другите  - не. По един и същи начин функционират, разликата между двата чешита е, механизмът за отвеждане на отделената вода. При едните - тя се извежда директно навън от коминчето във вид на пара. При кондензните - парата постъпва в резервоар, където след охлаждане се превръща във вода. И вадиш едно чекмедженце, изливаш водата в мивката и това е. Другото е едно и също, по еднакъв механизъм сушат. В Европа - не е всичко огромно като в САЩ, не се живее масово в къщи, уредите от този вид обичайно са лични за всяко домакинство и се намират в жилището, а не в мазето на блока да кажем. Поради, което кондензният тип сушилни са по-предпочитаните, понеже искат само един контакт и можеш да ги сложиш на произволно място, а тези с коминчето - не може.

Добрият резултат от работата им е като при всякакъв друг вид техника. Зависи какъв точно уред си купил, дали е сполучлив баш твоят модел, или не е. За комбинираните с пералня - мисля, че вече го изяснихме - не работят добре, като повечето комбинирани уреди от всякакъв вид апропо. ;) Винаги едно нещо е за сметка на друго, когато опиташ да натикаш м'найсе функции в едно устройство. Вземете смартфоните например. Много ми е удобно, че на едно устройство ми е телефон, интернет, навигациите, ама откакто имам смарт - винаги в чантата ми има зарядно за него, защото не изкарва 24 часа с едно зареждане и на режим "в готовност". Пък при активно ползване на някоя от функциите му - зареждам 3 пъти дневно, в колата - също имам зарядно и пусна ли навигация - набучвам го и така я ползвам. Да по-удобно ми е да нося само тази малка джаджа, а не нея, че таблет/лаптоп, че навигация отделно. Но мобилният ми дето си беше само мобилен и с копченца -  издържаше по седмица с едно зареждане, хем яко говоря аз. Пък като се разговоря по-стабилно от сегашния и има: "Оп задръж да включа зарядното" и...бах ти мобилния това, дето седя с него вързана за кабелчето на тока.  :lol: Хем моят е от доказано добрите и държеливи на батерия смартове, има и по-големи греди от него и то много по-големи. И естествено - не може тая джвъчка като качество да го докара на лаптоп, или друго отделно устройство. Ама си има други предимства. Та така за комбинираните уреди другарки.

Не сравнявайте сдъвканите дрехи от пералньо-сушилня, с това което ще ви изкара една "чиста" сушилня, па било и не най-скъпата и последен модел такава. Не са сдъвкани. Ако бяха - то аз поне щях да знам къде ми се намира ютията, понеже съм сигурна, че имам такава, ама не съм я виждала, при това с години.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

jam

• *
  • 14924
Джам, последно от този магазин, който е близо до Южния парк (майка ми живее наблизо): http://millipede-bg.com

благодаря ти. а забелязала ли си дали има обувки за по-големи деца?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

jam

• *
  • 14924
Аз да си призная, мислех че тези сушилни с "коминчето" са просто остаряла технология, а не че с нещо са по-добри.

и правилно така си мислиш.

моя приятелка, живееща в САЩ, всеки път жали по европейските перални с предно пълнене и категорично твърди, че тези с горно пълнене, които са основно разпространени в САЩ, перат много по-лошо и имат много по-малко функции.

спомням си как преди 15-тина години тя се дивеше на първите мобилни телефони тук и казваше, че при тях няма такава масова разпространеност на това устройство.

жалеше също за европейските съдове за готвене, па дори и за европейските краставици :)

*
Джам, не съм забелязала, но мога да пратя бабата да разгледа, докато се разхожда.
Кой номер ти трябва?

*

jam

• *
  • 14924
Джам, не съм забелязала, но мога да пратя бабата да разгледа, докато се разхожда.
Кой номер ти трябва?

Деси, вече сме в интервала 34-35.

*
Недей ся така да обиждаш драгите Хамериканци Попова, ще ги изкараш изостанали... :lol: То всъщност, като се бяхме разговорили с г-н Павлов за интернета и ми обЕсни, че в България - имаме много по-масов достъп до същия, при супер качество и висока скорост та и на ниска цена - аз не повярвах. Каза, че и сравнено с много европейски държави водим по този параграф. Викам му: "Ма как бре? Ми в Америка, те там са го измислили, сигурно от чешмата тече интернет, безплатно почти и със супер качество...". И той ми каза: "Много грешиш, няма нищо такова". Като четох после тук момичета наши, живеещи в САЩ - оказа се, че Иванчо е бил съвсем прав.

Като се разговорихме и чета Боби - все повече се цъкля. И за епилаторите - тоже. Като се местих в сегашното си жилище - там където трябваше да сложа пералнята - не ми влизаше стандартна (с дълбочина 60 см.) и тръгнах да оглеждам за варианти. Тези с горното - влизаха, ама двойно по-скъпи, пък аз, по навик ако щеш - не си представям да не си виждам прането през джама хахаха. Амен-амен - не съм сигурна, че добре се пере, ако не виждам. Оказа се, че има голямо предлагане на перални с предно зареждане, стандартен барабан и дълбочина под 50 см.. Някои джаджи отзад не знам къде са ги преместили и извели, ама - има колкото щеш такива, с предно. И си забърсах едно LG за 600лв. - пере та се къса. И сравнявам с три пъти по-скъпи, немски АЕГ, които бях ползвала преди тази...емииии - ник'ви разлики в полза на скъпото АЕГ. Явно съм се набутвала, без да знам. :lol: А и дето вика и майка ми: "Пере прахът моето момиче, не пералнята толкова".

Едно време - ние имахме "Татрамат", дето се води класи над "Перла". Хубаво, ама прах за пране имаше чат-пат и като няма - стържеш сапун на рендето, в едно калъфче и така пускаш пералнята. Та ние с яката пералня налЕ и комшийката с някаква изкъртена "Перла", ама и с мъж - тираджия. И човекът й носи прах за пране от Европата, па майка ми с настъргания сапун. Прострат чаршафите - нашите сивкави и засечени - нейните светят. Нищо, че не и е Убава пералнята. ;) Тогава апропо (86-а) точно в комшийката за сефте видях памперси, с второто им дете. Мъжът й ги носеше на едни големи пакети. И ние нали индианци - дивим се яко на тия чудеса. И голямо одумване я одумваха жената, че е мръсна мързелана и мори детето с тия "хартиени гащи" вместо чинно да пере 20 тензуха всеки ден и да стърже л***а от тях, както и през ден да пере дюшеци.  :lol: Ама...нормално за у нас - ако не се гърчиш с нещо, щото може да не се - то е за срам. Минимум. Като се роди Дани и колко пъти чух: "Аууу ма как така не му гладиш нещата?!!!" ( с укорително-възмутен тон). Не моЕ то прахът да пере и сушилнята да ги "стерилизира". Няма ли 3 часа гладене на ден - ник'ва майка не си....и жена де.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Аз да си призная, мислех че тези сушилни с "коминчето" са просто остаряла технология, а не че с нещо са по-добри. Изненадана съм, че в САЩ и Канада са масово такива, пък при нас са кондензен тип. Не разбирам също така защо казвате, че те обдухвали, пък другите  - не. По един и същи начин функционират, разликата между двата чешита е, механизмът за отвеждане на отделената вода. .

Ползват се много повече вероятно, защото са по-евтини за ползване, понеже харчат по-малко ток. Не знам, но кондензационната сушилня у нас в София не духа, а топли въздуха ( духа едва-едва), същото прави и тази на баща ми. Аз поне не съм чула такова мощно духане от сушилня в България. Бих била много щастлива аз да съм попаднала на скапани и другите да духат толкова силно както казваш.

Джам, не знам да се смея или да плача с приятелката ти дето се дивяла на мобилните телефони. Че те от тук тръгнаха, имаше едни огромни, аз лично имах мобилен телефон през 97ма. Тези технологии винаги са били по-напред в САЩ, поне масовата им употреба.  За какви точно съдове за готвене плаче не е ясно, тенджери и тигани?
За пералните си права , че сме си ревали по европейските, но те отдавна вече навлезнаха и тук. Причината американците още да си ползват и тези с горно зареждане е едно, че така са си свикнали, а друго, че страничният барабан се разбива по-бързо , а онези техните са кажи-речи вечни. Нашата е европейски тип, с предно зареждане и съм съгласна, че са по-добри, но за сушилните не съм съгласна. Поне аз не съм попадала на такава, последно преди 2 години бях в България.

П.П. За интернета не знам за какво говорите въобще, къде са тези американци без добър интерннет достъп. Моят интернет струва $40/месец, мъжът ми плаща допълнително $20 да има навсякъде на i-pad-a си, а в телефона си е включен към месечната сметка. Четох, че в София на много места имало безплатен wi-fi, това вероятно е по-напред ако е така.  Но телефоните в България все още имат ограничени и малко минути. Просто се чудя от къде ги намирате тези американци без интернет достъп, мобилни телефони и скапани тенджери :-)
« Последна редакция: Август 26, 2014, 16:03:51 pm от Bobbie »

*

jam

• *
  • 14924
да, Боби, то всичко тръгва от Щатите като технология, но е исторически факт, че т.н. cellphones се разпространиха много по-бързо и масово най-напред в Европа.

иначе, доколкото си спомням, тя се оплакваше, че качествени тенджери, тави и тигани струват при вас твърде скъпо, в сравнение с европейските. не съм била по вашия край, не мога да проверя.
но виж, ако ще си идваш насам, да ти поръчам един фотообектив да ми донесеш, става ли?

*

Bobbie

• *
  • 5701
да, Боби, то всичко тръгва от Щатите като технология, но е исторически факт, че т.н. cellphones се разпространиха много по-бързо и масово най-напред в Европа.

иначе, доколкото си спомням, тя се оплакваше, че качествени тенджери, тави и тигани струват при вас твърде скъпо, в сравнение с европейските. не съм била по вашия край, не мога да проверя.
но виж, ако ще си идваш насам, да ти поръчам един фотообектив да ми донесеш, става ли?
За обектива нямаш проблем, пиши ми на лични да ти дам адреса си, ако можеш да го пратиш до нас преди 15ти септември, ще ти годонеса.

Не съм съгласна с историческите факти, не знам в Европа, но в България имам поглед понеже пътувах - успях за 2 години 8 пъти да си дойда :-). Нали живях в България 2.5 години точно тогава - 98ма до 2001ва. Като си дойдохме   обратно с САЩ  2001ва си взех мобилен телефон, още бяха тези със зелените екранчета, а в България не познавах никой, който да има мобилен телефон, поне аз нямах такива приятели. А мобилните услуги са взе още по-кофти от САЩ, чак си скъсах нервичките като избирах каква услуга да си взема Всичките ми са малки  ( разглезена работа :-) ), трябва да си взема възможно най-скъпият план, ако искам каквото имам тук. Просто нямам нерви да мисля колко минути имам. Не мога да разбера защо не може да е просто месечна такса без ограничени минути и СМС-си и да не се занимавам. Впрочем няма нито един план за неограничени СМСси. Тук това до скоро беше $5/месец, а сега вече май всички имат включени СМСи безплатно. 

СЪдовете струват верорятно не по-скъпо като си направи сметка на заплатата тук и там :-). Аз не знам какво е "качествен" тиган - тигана си е тиган. Или е тефлонов или е неръдаема стоамна. И от двата вида по-скъпите стуват около $30.  Може и повече да са, зависи от къде ги купуваш, защото има разлика в цените на еднакви марки, ако се взимат на различни места. Ако ги взиам от мола може и $50 да са. Не знам колко са в България, но не мисля, че и е болка за умирачка цената. Ако тя иска да си готви в Цеплер, те навсякъде са скъпи, но реално са просто маркова неръждаема стомана :-). При всяко положение те и в България не са евтини. Тук има и други скъпи марки ( сигурно и там ги има, аз просто от марки тигани не се интересувам), които са доста скъпи. Аз пък от България си донясам на няколко пъти говечи :-). Имам малко гюведжета, и 2 голями гювеча.

*
За мобилните повечето оператори предлагат и по 3000минути мисля, това са 50 часа, мисля достатъчно за всеки, който не спи на телефона :) Интернета с най-лошо качество позволява да правиш всичко необходимо само ако теглиш скоростта ти пада и е на цени от 8лв, мисля доста по-добри от вашите :) В момента доплащам за мобилен, че не исках да предоговорирам и също е около 8лв-неограничен.
*
Боби, конкретно Орхидеята писа, че в САЩ има много по-скапан интернет за повече пари сравнено с БГ. Аз имам домашен с качество и скорост (оптичен е) годни да гледам онлайн филми, които са Full HD + цифрова телевизия с 500 програми за 25 лв. на месец. Имам на телефона си 2 гб на максималната скорост, след като ги изчерпя - имам пак, ама на по-ниска + 900 безплатни минути към всички мрежи + тотално безплатни разговори в групата (120 номера) - струва 20 лв. на месец това. На таблета на Дани има още 5 гб интернет на максималната скорост, като ги духне (което не става) има пак интернет, ама по-бавен - това струва 15 лв. на месец. Имам за 7 лв. месечно и флашка с 2,5 гб високоскоростен нет, ей така да си я имам за всеки случай. Като го използвам - не спира да го има и там е на по-ниска скорост просто. Отделно на много места из града имам безплатен достъп на добра скорост. Както и да го смятаме - аз тук имам много по-висококачествен нет, на бърз трафик, за по-малко пари от тия, които ти би платила там, за изброеното от мен, при такива параметри на услугата.

Да, при вас е измислено, аз затова се чудех, че не при вас е както аз си го мислех, така казват други живущи в САЩ, не аз. В цяла Европа - масово мобилните апарати, които се ползват са последните генерации и най-скъпите версии, вкл. в БГ. Приятел от САЩ, дето няма финансови проблеми да кажеш, като си дойде тука - такива антични изработки са му телефоните, че като оня епилатор дето си го видяла. У нас такъв може да има само в някой музей, не някой да го ползва  :lol: Като му казвам, той ми вика: "Ми що бе, те и на комшиите и на колегите са такива", от което аз си правя извода, че е по-скоро масово, а не той да е изключението.

*

Bobbie

• *
  • 5701
м-и предлагат да, но на цени, които не смятам, че са толкова достъпни спрямо заплатите. Не помня вече какви бяха.

Жбрул, тук интернета не мисля, че е скъп, но кабелната телевизия е.  Моите колеги взики са с позледните i-phone-и, аз не съм и никога няма да дам $500 за телефон. Въобще телефон сменям каот се скапе или Андреа го хвърли в кенефа :-). Сега съм с iphone3G и не смятам да го сменям докато не излезне 6цата, че да си взема 4ката по-евтино. В България много внимание се обръща на марки и модели,от колкото тук.

Този телефон за 20лв на месец ме заинтригува. Аз не съм видяла подобна цена.

Освен това аз не казвам, че не се развиват тези неща. Развиват се и България дръпна много напред за кратко време. Аз лично много се радвам да чуя как ми обяснявате кое е по-добре, защото значи не съм чак толкова изкукала да искам да се връщам, както преди ми казвахте :-) . То аз точно така съм разсъждавала, когато ми е дошла тази идея, че всичко има и няма какво да ни държи тук. Като гледам приятелите ми там не живеят по-лошо от нас, само повече се оплакват :-)
« Последна редакция: Август 26, 2014, 17:02:36 pm от Bobbie »

*
Аз лично много се радвам да чуя как ми обяснявате кое е по-добре, защото значи не съм чак толкова изкукала да искам да се връщам, както преди ми казвахте :-) . То аз точно така съм разсъждавала, когато ми е дошла тази идея, че всичко има и няма какво да ни държи тук. Като гледам приятелите ми там не живеят по-лошо от нас, само повече се оплакват :-)
Страхувам се скоро друга песен да не запееш, но ще видим  :lol: