0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
П.П. Пък а някой мод посмее да ми забърше спамчето - на реката шИ перете ейййй :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ма смее ли някой.....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
П.П. Пък а някой мод посмее да ми забърше спамчето - на реката шИ перете ейййй :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ма смее ли някой.....

Знам ли...ей Меца имала река. Ей ся ще извади голЕмата гума.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Тц, не вадя нищо, щото на дървенишката река не мое  се разчита. Жекова да трие и брише, тя има море  :lol:
*
Има, ама У морето - кисели краставици не стават ;) Та няма да трие и тя, че ще й отече мезето, И к'во Ше хрупа тогава, като се облече с балната рокля на дЯтето м?  :lol: :lol: :lol:

*
Джаме, има, докладва бабата.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Марго, сигурно си права за цената с "Еконт", ама като не съм питала конкретно - не смея и да предполагам. Пък Боби, ако реши, че я устройва този вариант - ще измислим как да й я пратя в София.
Аз също се бях замислила за втора употреба. И без това, при всяко положение, те ще са подарък за свекървата, която ако ни няма нас няма толкова пране да има.   А сушилни имат ли?  Ще гледам и в София какво има като вариант, че мисля че дават гаранция. То не остана време, след 3 семдици идвам :-). Еййй, направо имам чувството че като кацна ще целуна земята, като футболистите, толквоа ми е домъчняло вече.

П.П. Аз обичам спама, в него( демек извън правилата) се ражда истината :-)

П.П. 2 - пък м-и ми прати оше един вариант, ха ха ха http://saveti.framar.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924

благодаря, Деси!

голема работа върши таз тема, викам да я ковнем и да я прекръстим на "Малка енциклопедия за живота в България и алъш-вериш соушъл клуб"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

благодаря, Деси!

голема работа върши таз тема, викам да я ковнем и да я прекръстим на "Малка енциклопедия за живота в България и алъш-вериш соушъл клуб"
хахаха щях да питам нещо и чак забравих какво  :lol: :lol: :lol: утре ще е явно.
*

Ем...ковнете я, те и чука и пироните са у вас  :lol: Хем да узаконим спамчето и най-после да го извадим от незаслужено лошия му имидж, хем па да си напазаруваме по-евтинко едно друго...Все файдица.

Боби, сушилни - нЕма. Подчертавам за втори път - говоря за магазин на село и то за стока втора ръка - има само неща от първа необходимост. Ама предвид клиентелата - цените на хубавите стоки не са напомпани както би било в града. Апропо - благодарение на същия магазин - всичкото мангал разбутва бебешки колички на квалитетни западни марки.  :lol: "Бертони" У село - не съм виждала, освен на някоя "гражданка". На циганките "най-долната" количка е "Хаук"  :lol:, струва 50лв. максимум, имат и някои лимитирани серии...абе падам от смях понякога с "особеностите на местния алъш-вериш". Ще взема книга да напиша вече. Хумористична де...с елементи на неподправена трагедия.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Jbrul, разсмя ме. Сега обаче да те върна към книжката, че се сетих нещо. Листовките определен брой ли са? Еднакви? Питам, щото нали и ти си имала същият малоумен въпрос за трамваите. Та се чудя не мога ли просто да ги изпечатам и науча, да ми се махат от главата. и въобще иначе от къде трбява да си намеря правилника? Дали го има по итнернет, да започна от сега.

*
Jbrul, разсмя ме. Сега обаче да те върна към книжката, че се сетих нещо. Листовките определен брой ли са? Еднакви? Питам, щото нали и ти си имала същият малоумен въпрос за трамваите. Та се чудя не мога ли просто да ги изпечатам и науча, да ми се махат от главата. и въобще иначе от къде трбява да си намеря правилника? Дали го има по итнернет, да започна от сега.
Ето ти да започваш да четеш  8) Има и листовки в този сайт  :P
http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2
« Последна редакция: Август 28, 2014, 22:10:24 pm от Ники »

*
Здравейте момичета , гледам  пералните втора употреба обсъждате.ако някой се интересува ще му пратя на лични адреса на магазин в Пловдив за бяла техника втора употреба , проверени са , аз имам АЕГ пералня и сушилня BOSS.
от Холандия са и са с гаранция , има голям избор.
Иначе чета темата с интерес , разбирам я Боби защо иска да се прибира в България.Аз съм в Щатите , но с 300 искам да се прибирам , не само ще целувам земята .... .Радвайте се че живеете в България  , това мога да кажа само , може да ви звучи странно , но само който живее тука може да го разбере.
Ще има да си мечтая за такива хубави детски градини като нашите......
*
Боби, поне по мое време листовките бяха "лимитирана серия" т.е. 1000 въпроса да кажем и на изпита ти се падат 30 от тия 1000. Много хора никога не са чели правилника, а точно така правеха както ти предлагаш - взимаха целият "наръч" листовки и ги назубряха. Аз изчетох и правилника де, моят беше хартиен, едно книжле, по книжарниците се продава 100% (този който ползвах ми го дадоха на курса и листовките оттам де), но се продават и свободно. А и двете ги има в нета качени.

Като реших всички листовки два пъти - и просто ги запаметих, мен мозъкът ми добре работи за такива неща. Можеше хич да не чета правилника и пак щях да ги взема от раз, ама нали съм съвестна... :lol:

klio, може ли да ми пратиш адреса на този магазин в Пловдив? Че ако съдомиялната ми още малко продължи с "днес ще мия, ама утре - не"....и да ида да си избера някоя наистина читава и хем ще ми е на половината пари на тази сега, хем и ще работи. Когато поразпитах приятели преди време за техниките втора ръка и какво им е мнението...оказа се, че изненадващо много от тях си купуват именно втора ръка уреди, ама не защото са по-евтини, а просто защото са истински. А аз патицата - що пари съм наблъскала в такива техники, зер да са нови, пък гаранция да имали...пукам от яд по въпроса.

*
Иначе чета темата с интерес , разбирам я Боби защо иска да се прибира в България.Аз съм в Щатите , но с 300 искам да се прибирам , не само ще целувам земята .... .Радвайте се че живеете в България  , това мога да кажа само , може да ви звучи странно , но само който живее тука може да го разбере.
Ще има да си мечтая за такива хубави детски градини като нашите......

Клио, бяхме за 1 месец там, с оглед бъдеща емиграция, и напълно те разбирам и съчувствам. То да бяха само детските градини ще е добре....
Виждаш, че винаги има обратен път - към родината :)
*

Bobbie

• *
  • 5701
Мерси Ники, знам го тоиз сайт, ама не дава да се разпечатва. Май ще си вися на него докато го зазубря :-).

Жбрул, то и аз като теб имам памет за тези неща и като ги прочета няколко пъти и ще ги знам. Сега си разпечатих пътните знаци, маркировки и тем подобни, разпечатих и правилник за прилагане на закона за движение по пътища, както и самия закон. Ама май самият закон няма да го чета, а само правилника. За който се итнересува, хареса ми този сайт също :  http://www.shofior.com/

Клио, аз пък от градината съм дволна, но храната им е боклук. Но пък ми харесва как ги учат децата. Харесва ми и това, че ме пускаха с децата ми вътре докато свикнат, вместо да ми ги изтръгнат от ръцете и да свикват с реване, както често става в българските градини.  На мен проблемите с САЩ въобще не са ми какво има и какво няма, а самият наичин на живот и манталитет. Социалната изолация особено много ме изнервя. Ще ми лиспват например услугите в САЩ, просто няма такава държава, клиентът е цар буквално и на мен лично това ми харесва. И разните улеснения. Но идеално няма, чеовек си прави приоритети и избира кое за мометна му е по-важно, а и те се менят. Ако нямам работа в България, разбира се, това би ми било по-важно и не бих седяла. Но ако имам, но нямам някаква услуга от САЩ - ми не е толкова важно. Та така. Нищо твърдо не е решено, ще видим, пък каквото сабя покаже. Ако не друго, една почивка ще си изкарам :-).

« Последна редакция: Август 28, 2014, 23:36:28 pm от Bobbie »

*
В България ще има да почакаш, докато клиентът стане цар. За съжаление.

*

Bobbie

• *
  • 5701
Блу, то като тук май никъде го няма, дори и в западна Европа ( поне от това, което дочувам).

Аз пак имам въпрос - в какви магазини да търся детски закачалки в София?

Жбрул, понеже с теб сме на темата за книжката, да ти кажа какво установих. Американската ( с превод) важи за 3 месеца понеже САЩ не са страна по не знам коя си конвениция.  Обаче пише, че международна книжка( пак придружена с превод) важи до изтичането и. На мен тук ми дават международна за една година, така че реално за книжка нямам зор.
Много е странен този закон, защото реално няма разлика между едната и другата. Аз тук отивам, плащам някаква малка сума, снимат ме и ми дават международна, затова че съм си показала тукашната. Едната важи 3 месеца в България, другата 1 година :-).

П.П.То се оказа прекрасна работа този нашия климат, за стягане на багаж. Всички фланели с дълъг ръкав, панталони, чорапи, потници и якета на децата вече са прибрани  в багажа, понеже няма никаква опасност да ми потрябват в следващите 2 седмици, че дори и 2 месеца.  Чак сега разбирам колко са си рахат да ходят без чорапи от Април до Октомври :-)
« Последна редакция: Август 31, 2014, 04:18:49 am от Bobbie »

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Боби, аз съм купувала цветни детски закачалки от ИКЕА.
Заповядай - ТУК
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Да бе, заради тази конвенция (в началото на темата съм ти я цитирала) е цялата тъпотия с щатските книжки у нас. Понеже САЩ не били договаряща страна по нея....нЕкви бюрократични глупости.  :lol: Четох тогава и за тези международни книжки, които визираш, но не намерих в нашите закони нещо по темата, сигурно има в някой европейски закон писано за тях. Иначе каквото намерих по форумите - твоите "колежки" - не бяха на едно мнение по темата и затова не хукнах да ти го предлагам като опция.

Точно миналата седмица си дойде на моя приятелка гаджето, което живее в САЩ, по принцип в Чикаго, ама поне 20 дни в месеца прекарва в Хюстън. Коментирахме, че никакво лято нямаше при нас тази година, а той се "оплака", че и при вас нямало, щото в Хюстън било само 37-38 градуса, а по принцип трябвало да е повече  :lol: :lol: :lol: Ама и 38 стават за без чорапи де...
Та него хванах да разпитвам за твоята книжка, но не можа да ми е от полза особено, защото той идва 2-3 пъти годишно, за по месец и нещо и си кара тука с американската книжка. Има и българска, изкарвана тук преди да замине навремето, но просто не я е подновявал и никога не е имал проблем като го спрат тука катаджии и е с американската. Нито са го питали откога е тук и откога кара с нея (въпросните 3 месеца), нито са проверявали в системата. Пожелават приятен ден и толкова. От което аз си правя извода, че и години да си кара с нея тука - никой няма да се занимава с въпроса.

Разправя ми и как взел при вас книжка за камион (от тия огромните), при положение, че преди това не е карал камион. В Чикаго бил много скъп курса, 3000$ и отишъл до съседен щат (там го насочили приятели) и "курсът" - 400$, целият инструктаж и обяснения траяли 50 мин.  :lol: и го метнали на камиона на изпит. Как да е вика - подкарах го, той автоматик, напред си карам, завивам си, ама на задна с това ремарке - ха познай. Бутнал две от "колчетата" при тази маневра, ама изпитващия като му сметнал точките от всичко - стигали му да мине изпита и му дали книжката. После си я легализирал в Чикаго въпросната, ама без изпит, без нищо. Просто в съответното ведомство на база тази, която вече притежава му издали и такава, с която има право да кара в този щат. Това поне преди 15 години е било де, каза, че сега било по-трудно, ама...колко да е по-трудно отколкото ще е у нас за камион. Като знам за едната лека кола как те гърчат... Питах го с какъв кураж е подкарал вече не на изпит такъв камион, ами по пътищата, като все пак - умения не е имал ( в началото е работил като шофьор, сега има свои камиони). Вика ми...ами в началото по-полечка карах, избирах си маршрути, избягвах маневри, които не съм сигурен, че умея добре, особено ако има риск да бутна хора, или друг камион (автомобил). Пък като не работя и на някой паркинг - упражнявам разни маневри, дето ми бяха трудни и така. И за една година - можех да го карам отвсякъде и всякак камиона, нямам и произшествия. Той като е пристигнал там - сам, с жена си (която не работела) и малко дете, трябвало да изкарва пари, които да стигат за всички им и това му било опцията. Подкарах го вика не, амииии...де ще ида.  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
Така се взимаха всички книжки. Мен майка ми ме е учила, изпита беше в квартала, дори на светофар не ме изкараха. Паркиране, каране назад и из квартала с максимум до 50км/ч. Аз затова съм против това, което в България се прави, защото не виждам причина. Смятам, че много неща които уж звучат логично ( като твърдението че по-дълъг шофьорски курс = по-добър шофьор ) са невярни. Катастрофите с млади водачи стават не защото не могат да карат, а защото на тази възраст се има за безсмъртни и карат опасно, с несъобразена скорост и т.н. И на запад по принцип са по-дисциплинирани повече спазват правилата, а не че ги изкарват по-добри шофьори от курса. Тук като нямат курс та какво. Да, има катастрофи с неопитни водачи, но ключовата дума според мен е неопитни - един курс няма да те направи опитен, освен ако не караш всеки ден поне 6-7 месеца, което не е реално. Опит се получава от изпадане в различни ситуации, не от планираните ситуации в един курс.  Щото то всеки който излезне от там знае как да върти волана, да паркира и да взима завои, проблема е когато стане нещо, което не ти се е случвало.

За международната - пише го в правилника за прилагане на закона за движението по пътищата. Аз разпечатах и правилника, и закона и започнах да чета правилника малко по малко. Навремето все с международна карах в България, дори съм си взимала кола под наем с нея и не съм имала проблем. Хубавото е, че нямаш талон :-).
Това за конвенцията може да има логика, ако примерно всички страни имат почти еднакви знаци. Защото аз реално не знам знаците в България :-).  Но не би трбявало въипбще да можеш да караш, А като караш една година с международна, ти си се научил вече. По този повод малко отклонение. За мен американският правилник е направо идеален, изчистен от всичко ненужно и опростен възможно най-много. Няма примерно безсмислен знак да ти каже, че има край на органичението от 30км.ч, да те кара да мислиш сега съм извън населено място, значи като няма вече ограничение значи е еди каква си скоростта. Вместо това просто се слага нов знак с  новата позволена скорост - без излишни усложнения.  Сега като разглеждах правилника и особено съм впечатлена от знака предупреждаваш за хора с ръчни колички  и  знака забраняваш влизането на пешеходци.  Абе въобще половината знаци в този правилник са ненужни и е хабене на пари да се правят. Знак за къмпинг с палатки, знак за къмпинг за каравани, знак за къмпинг за палатки И каравани. Какво отношение има това към движението по пътищата, че трябва да е в правилника? Скоро ще сложат и табела показваща къде има Макдоналдс. Нужно ли е всяка информационна табела ( и с изключение на болница, мед пункт и телефон) да е в правилника? Място за отдих?  Автомивка?

Всеки път като дойда минавам през 3 тунела на път към Скравена и всеки път като ги видя ми оправят настроението. Не предупредителния знак преди да дойде тунела, той си е логичен. Но  знакът сложен на входа му, който да ми каже  "това е тунел" и особено знака на края, който да ми каже "това е края на тунела" е супер.  Много ценни знаци, без този последния знак не бих се сетила, че тунела е свършил и бих си мислила, че още съм в него :-).